Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kasseroller fra Ikea

#1

Carrera sa for siden:

Jeg må ha meg et par nye kasseroller etter at vi skiftet til induksjonstopp her, og da spesielt et par som tåler koking av grøt og melkebaserte sauser. Har hatt to som har fungert passe ok til dette, og det er selvfølgelig de to jeg har som ikke passer induksjon...:rolleyes:

Kikka så vidt på kasseroller på Ikea i dag, og ser der at de er anbefalt til type melkebasert koking, men samtidig registrerte jeg at de er veldig tynne i bunnen...

Jeg er opplært i den tro at jo tynnere bunn en kasserolle har, jo verre er den på melk, men jeg innser samtidig at verden har gått videre, slik at dette nødvendigvis ikke stemmer i dag.

Jeg så på en 8,5 liter feks, til rundt 200 kroner. Et særdeles rimelig alternativ i forhold til mye annet,men vil denne gi oss en grøt som smaker grøt og ikke brent gugge, om man rører normalt i grøten underveis?


#2

arrow sa for siden:

Generelt stemmer det fremdeles, selv om varmeoverføringen ikke er det samme med induksjon har det noe med varmefordelingen å gjøre. Tilleggsfaktorer er også hvordan bunnen er laget, dobbelt eller trippelt lag og hvilke type metall som er brukt i bunnen. For induksjon kan det være lagt aluminium mellom to lag av stål, det kan være kobber, eller flere lag med ulikt stål. Det er i hvert fall det man får av informasjon fra produsentene. Jeg vet ikke for mye om de forskjellige seriene hos Ikea eller andre, men de er å få tak i hos Tilbords, Kitchn, Wallendahl... tror til og med OBS har. Før syns jeg emaljert støpejern var genialt til melkemat, men etter jeg fikk induksjon har de ikke vært så grei lenger. Det er aluminiumspanner og slikt å få tak i for induksjon, de har et lag med stål under som gjør at det funker. Stekepannen i støpejern her like grei som før.


#3

Pegasus sa for siden:

Vi kjøpte oss 365-serien (tror jeg den het), og er veldig fornøyde. Men må røre oftere i grøtkjelen. Savner min gode gamle tykkbunnede Høyang-kasserolle.



#5

Teofelia sa for siden:

Det er vel ikke akkurat IKEA-pris på den, når jeg tenker meg om, så det var kanskje ikke så hjelpsomt. :stuart:


#6

Matilda sa for siden:

Vi hadde en del IKEA-kasseroller før vi flytta sammen, er nå på felles induksjonstopp nummer to, og har bytta også de andre grytene vi hadde til de nye IKEA 365 med glasslokk. Jeg elsker dem, og ser ingen grunn til å ha noen andre. Jeg svir alltid grøt (det er den ene tingen jeg virkelig ikke bør lage), men ikke oftere i disse enn i en dyr, tjukkbunna Høyang Polaris som visstnok skal være så god til grøt. Det er ikke alle IKEA-gryter jeg ville kjøpt, men den gryteserien er et godt kjøp.


#7

-ea- sa for siden:

Coop har en serie som heter Cookware, som funker utmerket på induksjon. Aner ikke hvordan de er med grøt siden jeg aldri lager det, men det er ihvertfall rimelige og gode kasseroller.


#8

Niobe sa for siden:

Vi har gryter fra en serie som heter Master, fra Tilbords. Vi har kjøpt når de har kampanjepris, og da har de ikke vært så dyre. De fungerer veldig bra på induksjon, også til melkebasert. Men jeg har også et par billige Ikea-gryter som jeg bruker. Jeg kunne strengt tatt hatt flere av dem, og så bare en eller to gryter til "melkekoking".



Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.