Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Tips til ungdomsbøker 15+?

#1

IzziCreo sa for siden:

Hun har nettopp lest #Alfahann og I morgen blir det mørkt-serien. Harry Potter, Divergent, The Hunger Games, Twilight har hun lest. Er det noen må-lese serier nå om dagen?


#2

Teflona sa for siden:

Mange elever liker bøkene til Nicola Yoon. Simon Stranger? (Serie, kan leses uavhengig av hverandre.) Jeg leste akkurat Killerinstinkt, som vant U-prisen i år, den var helt ok, men jeg er jo ikke i målgruppa (er krim).


#3

Darth sa for siden:

Vi var løgnere er en god ungdomsbok, men det er ikke en serie. Eller kanskje Miss Peregrin's home for peculiar children? Det er en trilogi. The raven cirkle? Mazerunner? Matched? Inkheart-trilogien? I hunt killers - første bok i en trilogi som 17-åringen anbefaler sterkt.


#4

IzziCreo sa for siden:

Supre tips! Tusen takk! :blomster: Hun har nå startet med Killerinstinkt. Hun ville gjerne lese Vi var løgnere, men den har de ikke på ebok på norsk dessverre. Må kjøpe den eller låne den på biblioteket når vi kommer hjem fra ferie. I hunt killers virker også absolutt interessant, så det blir nok kanskje neste nå på ferien etter Killerinstinkt. Ellers så har vi Mazarunner liggende på Kindle'n, så den kan hun også lese.

Bare å komme med flere tips også altså, så drar vi opp igjen tråden når hun skal finne ny bok :hjerter:


#5

Skilpadda sa for siden:

Poden har nylig lest ferdig Rivers of London-serien til Ben Aaronovitch, den liker alle i familien. Har tipset ham om å begynne på enten Jasper Fforde eller Vorkosigan-serien til Lois McMaster Bujold, men for øyeblikket er han tilbake i Discworld (som alltid anbefales både ungdom og voksne).

Av andre ting han (og jeg) har likt kan jeg nevne Lynburn-serien til Sarah Rees Brennan og Raven-serien til Maggie Stiefvater.


#6

løve70 sa for siden:

Her går det i bøkene til Neil Gaiman denne ferien.


#7

Pamina sa for siden:

Eldste har begynt på Odinsbarn og koser seg veldig. Hun har lest samme bøker som din har.


#8

Stompa sa for siden:

Frøkna slukte Skammarens dotter-serien av Lene Kaaberbøl for et par år siden.


#9

Charlie sa for siden:

Uglies, Pretties og Specials av Scott Westerfield. Trilogi. Dystopisk samfunn hvor alle får ekstrem plastikkirurgi når de blir 16. Heltinnen, Tally, slåss for retten til å tenke selv...

The Last Survivors, Susan Beth Pfeffer. Trilogi. En meteor dytter månen nærmere jorda, og de må kjempe for å bevare sitt gamle liv i en verden med fler naturkatastrofer.

The Dwellers, David Estes. Trilogi. Adele prøver å finne familien sin etter å ha vært fengslet uten grunn i et samfunn hvor man må leve truet av verdens ødeleggelse, og blir forfulgt av en drapsmaskin.

Eller rett og slett Game of Thrones og Ringenes Herre. Og En tjenerinnes beretning av Margaret Atwood. Syns 15-åringer også gjerne kan lese Egalias døtre av Gerd Brantenberg. De to rett etter hverandre, det hadde vært no.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.