Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Barn som reiser alene - spørsmål om far

#1

frukt sa for siden:

Jentene fløy alene til England i dag der de ble hentet av farmor, farfar og tante.
De voksne fikk masse spørsmål av tollerne om faren til jentene. Hvor han bor, når de sist så ham, om han skal treffe jentene og lignende.
Er det vanlig når barn reiser alene utenlands? Eller kan det være andre grunner?
De fikk ingen forklaring på grunnen til spørsmålene.
Jentene har som sikkert mange vet en britisk far de ikke har hatt kontakt med på snart 4 år, og jeg har nylig fått foreldreansvaret alene.


#2

Pelle sa for siden:

Av tollerne? Ikke grensevaktene?
Ville gjettet på at de er redde for smugling av noe slag?


#3

frukt sa for siden:

Vet ikke sikkert. Customs fikk jeg beskjed om, men det kan jo hende det var grensevaktene.


#4

Orkide sa for siden:

Mine barn har reist mye alene til og fra Amsterdam til besteforeldre. Det har aldri vært spørsmål om foreldre.


#5

løve70 sa for siden:

Vi har aldri opplevd dette før(arvingen har reist alene med meg, med faren eller mormoren flere ganger), men da vi var på Schipol sist og skulle gjennom passkontroll (faren gikk på den med automatisk passscanning, jeg fulgte henne i den manuelle), spurte de henne om jeg var moren hennes (stod bak henne i køen), samt hvor faren var....


#6

Tjorven sa for siden:

Ungene mine har reist på egenhånd til utlandet flere ganger. Da tror jeg ikke de har blitt spurt om noe. De har gitt beskjed om st de skal hentes av bestefar, og han har måttet legitimere seg, men ingen spørsmål slik jeg har skjønt det. Vi har oppgitt i skjemaet at det er han som skal hente også. Men jeg husker ikke om skjemaet inneholder informasjon om både mor og far (begge trenger i hvert fall ikke følge til flyplassen).


#7

Tallulah sa for siden:

Britiske grensevakter er veldig oppmerksomme på menneskesmugling, noe som sikkert kan gi slike utslag. Det har til tider vært vanskelig å fly til London med min adopterte slektning, fordi hen ikke ser ut som foreldrene.


#8

Ellisiv sa for siden:

Mine jenter ble stoppet først av utreisepoliti i Norge, og så av innreisemyndigheter i London nå sist de reiste alene. En eneste årsak: De ser ikke ut som norsk blond ungdom som skal besøke slektninger i utlandet, men mer som typiske offere for menneskehandel av etnisitet.

Vi har også opplevd å bli bedt om bevis på at de er våre barn ved innreise UK, flere ganger.


#9

frukt sa for siden:

Ah, ja det høres ut som en sannsynlig årsak.


#10

frukt sa for siden:

Mine to ser nok kanskje litt utenlandske ut med sine brune øyne og littegranne mørkere hudfarge.


#11

IOA sa for siden:

Dette er også min erfaring da jeg tok med ungene til London i mai.


#12

Joika sa for siden:

Jeg har fått sånne spørsmål en gang, og det var da jeg, jr og eks dro til London for noen år siden.. Jeg har foreldreansvaret alene og måtte bevise det.


#13

Joika sa for siden:

Ja, min er til orientering snytt ut av nesa på meg. Blond og brunøyd. Ser nordisk ut.


#14

Charlie sa for siden:

Mitt barn som ligner meg og reiste med meg fikk kontrollspørsmål i USA i sikkerhetskontrollen ved utreise. Tror mange grensestasjoner er mer obs på sånt.


#15

Joika sa for siden:

Ja, jeg tror ikke det har så mye med etnisitet og slikt å gjøre i alle fall. Jeg tror de sjekker de fleste. Vi ble sjekket fordi de mistenkte at eksen ikke var barnets far, noe som stemte.


#16

Isolde sa for siden:

Mine barn er blitt stilt spørsmål både inn i England, inn i Norge fra England og inn i USA. Problemet er nå du snakker engelsk til en 5åring som ikke forstår engelsk. Og mine er så nordiske du får det og vi kan ikke lyge de fra oss om vi prøver engang. I tillegg til like navn på alle.


#17

frukt sa for siden:

Har aldri fått noen spørsmål når jeg har reist alene med de, og det har jeg gjort mange ganger. Men det er kanskje mer mistenkelig med små barn som reiser alene. Godt de passer på altså, jeg ble bare veldig nysgjerrig på hva årsaken kunne være. :)


#18

Isolde sa for siden:

Hos oss har det alltid vært veldig diskre. Som en samtale med barna.. "Skal du på ferie nå?, hvem er det du reiser med da?" "Hva heter bamsen din, har han pass?" Det er nok ikke alle som tenker over hva de sjekker i en sånn samtale med barna i grensekontrollen.


#19

Magnolia sa for siden:

Vi reiste til England på gruppereise for tre uker siden. Totalt 45 stk i reisefølget, alle var i familie med noen. Mange, også barn på 11-14 år enkeltvis. ble stilt spørsmål av typen «Hvorfor er du i England? Hvem er din mor?»og lignende, og vi var mange som hadde en oppfattelse etterpå av engelsk grensepoliti som strengere enn i EU øvrig.


#20

Myria sa for siden:

De er veldig nøye i Storbritannia. Vi har f.eks. blitt spurt ut om hvorfor barna har et annet etternavn enn faren.


#21

tiddelibom sa for siden:

Jepp
Strengt ut av Norge på vei til England. Og strengt i England.
Sønnen vår reiste med besteforeldre til London nå i juni. Vi ble oppringt av politiet fra Gardermoen med spm om det var ok at de reiste med han ut av landet.
I London fikk han (12 år) spørsmål om han snakket engelsk, og deretter intervjuet om de han reiste med, som da var mine foreldre med delvis likt etternavn.


#22

Divine sa for siden:

Femtenåringen min reiste alene til England i vinter. Da ble jeg oppringt om det stemte at han hadde fått lov til å reise og at han skulle til besteforeldre.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.