Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kjøttfri lasagne?

#1

Charlie sa for siden:

Har en nyfrelst vegetarianer som egentlig liker best kjøtt - er det noen som har en bra vegetarlasagne som ikke gjør at man føler man går glipp av noe?


#2

Hyacinth sa for siden:

Det finnes tusenvis av gode oppskrifter, men hos oss er vi veldig glade i å bruke mengder av revet søtpotet blandet med andre rotgrønnsaker vi har, for eksempel sellerirot og litt gulrot. Så har vi masse løk og mye hvitløk. Surrer dette i en svær panne sammen med tomatpuré, og lager ellers sausen av det «vanlige». Kan evt ha linser i, det metter jo litt mer og gir proteiner, men jeg synes ikke det er nødvendig.

Bechamelsausen lager jeg ekstra mye av, og forholdsvis tykk.

Jeg synes alltid det er best å la lasagnen hvile lenge og vi spiser den gjerne litt lun, ikke brennvarm. Da er det også lettere å dele den i stykker. Jeg synes slik lasagne er bedre enn den tradisjonelle italienske, den er alltid for varm og for rennende etter min smak.



#4

Blå sa for siden:

Det aller enkleste er å erstatte kjøtt med linser. Veldig godt.


#5

Input sa for siden:

Vi erstatter ikke kjøttet med noe som helst, bare sørger for at tomatsausen er ganske tykk.


#6

Anikka sa for siden:

Jeg synes cottage cheese i bechamelsausen gjør seg i vegetarlasagne. Det gir litt fylde/tyggemotstand.



#8

Trulte sa for siden:

Jeg erstatter kjøttet med enten kidneybeans eller kikerter. Linser blir litt rart for meg. Men nå elsker jeg bønner og kunne ikke falt meg inn å savne kjøtt. For meg er det unaturlig at jeg skulle spise det (Jeg hadde forsåvidt blitt råsjuk et par tre timer av det, så det er kanskje noe av årssken). Ellers er det samme oppskrifter.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.