Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Toffe


#2

polarjenta sa for siden:

Morn.

Vi sitter på Gardermoen og venter på fly hjem. Til neste gang så skal jeg sjekke når flyet går og heller ta et som går litt senere.

Nå blir det godt å komme hjem.


#3

Miss Norway sa for siden:

På vei til Gardermoen. Igjen. Tredje dagen på rad jeg er der...


#4

Esme sa for siden:

God morgen! Vi har ankret opp rett nedenfor Fotheringhay kirke og skal ikke så langt i dag, bare til Oundle hvor det er vaskeri. Det er vendingspunkt for kanalbåtturen vår så det blir noen dager nedstrøms før vi reiser hjem.
Det er så pent her at det er som å reise gjennom en katalog. Anbefaler virkelig denne typen ferie.


#5

Blånn sa for siden:

Vi har forflyttet oss til Hiroshima. Akkurat nå slækker vi på hotellet. Ute er det nemlig hetebølge og i underkant av 40 grader.


#6

apan sa for siden:

Så gøy med kanalbåttur, Esme. Leid båt? Vrient å kjøre sånt, og hvor leier man fra?

Vi har noen dager hjemme. Mannen jobber. Vi tar det rolig og forsøker fikse litt i hagen.


#7

Timar sa for siden:

Reisedag hos oss i Montenegro. Vi skal reise til hovedstaden Podgorica via et naturreservat. Heldigvis ikke store avstander i dette landet. :)


#8

millact sa for siden:

Esme: Min venninne m. fam er på slik ferie. De syntes også det var supert, men de hadde leid en svært lang båt som ikke var så lett å styre.

Ungene sover, utslitt etter å ha stått opp 0430 i går. Mye bråk der vi bor, dvs i første etasjen under leiligheteten. Jaja. Opp og kjøpe brød og lage frokost før strand.


#9

Blondie sa for siden:

Sene: Drømmen vår er kanalferie, har dere tips til hvor leie? Kos dere!


#10

Esme sa for siden:

Båtene er smale og lange ja, både mannen min og jeg er svært båtvant, men disse er såpass annerledes at jeg er usikker på om det gir oss en fordel. Men det går helt greit, det er bare å ta det rolig inn og ut av slusene.

Vi er i England og det er mange som leier ut båter. Det er mange fine ruter av varierende lengde man kan ta. Det er do, kjøleskap, komfyr, dusj og wifi på båten så det er helt grei levestandard.


#11

Toffskij sa for siden:

Det er ingenting som er helt som landsby-England. :hjerter: Veldig bra stedsnavn også, veldig Wodehouse!

Kanalbåt høres mye bedre ut enn å pakke ned bøker i kasser, som er det jeg skal i dag. :yessir:


#12

Tjorven sa for siden:

Jeg var på kanalferie i England den sommeren jeg var 5 år, og husker det som supert. Foreldrene mine hadde ikke peiling på båt, men jeg husker ikke at vi hadde noen problemer.

Vi er hjemme igjen. Men foreløpig føles det ikke som hjemme. Jeg savner det gamle nabolaget mitt, og et bosted hvor det var plass til møblene. Nå lurer jeg rett og slett på om jeg trenger en interiørarkitekt/stylist som kan fortelle oss hvordan vi kan/bør møblere stue/kjøkken.


#13

vixen sa for siden:

Varmt i oslo idag og vi planlegger hvor vi skal bade. Mannen skal på Guns-konsert ikveld så jeg og kidsa skal ha en rolig kveld inne med taco og avslapping. Det å låne hus med venner som er bortreist er en strålende ordning.


#14

allium sa for siden:

Mellomste min var på speidertur med kanalbåt et år, en gjeng gutter i 16-20-årsalderen og ingen "voksne" ledere, de klarte seg helt fint og det virker som de hadde en flott tur.


#15

Addison sa for siden:

Henger meg på anbefaling om kanalbåtferie!! Vi brukte disse: www.abcboathire.com/ Fløy til Manchester, taxi til marinaen.


#16

Fersken sa for siden:

Kanalbåtferie må jeg skrive på lista. :jupp:

Siste dag før vi begynner på hjemveien, som i år går via Oslo.


#17

Skilpadda sa for siden:

Fotheringhay! Var det ikke der dronning Mary ble halshugget, eller bodde før hun ble halshugget, eller noe sånt? :har nylig sett Mary Stuart:

Vi har hjemmeferie denne uken; i går kjøpte jeg meg sykkel og syklet en tur, i dag har jeg vabler i hendene. :knegg: Tror vi skal dra og bade. Femtenåringen nekter riktignok å bade, men han leser gjerne i Kindlen sammen med våre saker mens vi bader, så det går nok bra.


#18

Toffskij sa for siden:

Jeg kommer meg ikke forbi Barmy Fotheringay-Phipps (uttalt Fungy-Phipps). :knegg: Men du har helt rett om Maria Stuart, Skilp. :jupp: (Jeg er generøs og googler for andre i stedet for å pakke ut av klamt kontor. :leppe: )


#19

Skilpadda sa for siden:

Du er så snill! :klem:

Jeg husker delvis et Bjerke-dikt om Mary Stuart fra en av kriminalromanene hans. Det begynte (kanskje ikke ordrett, jeg husker ikke hvilken bok det er i og finner ikke diktet på Google):

Sakte går hun mot skafottet.
Askegrått som i en grotte
siver lyset inn i slottet Fotheringhay. Maria, hør:
dine skritt i korridoren,
dine siste skritt på jorden,
jorden, som var dansegulvet under dine føtter før.
Slutt er dansen. Men du selv
smiler ennu, het av ballet:
«Ja, jeg falt, og måtte falle.
Lettet hviler hun i kveld,
Englands dronning!»


#20

Java sa for siden:

Og jeg har just besøkt stedet Mary Stuart ble født.


#21

Pøblis sa for siden:

For oss Tudor/Stuart-historienerder, er Fortheringhay et kjent navn, ja. :hyper:


#22

Esme sa for siden:

Men uttalelsen var jeg i stuss over og spurte de som hadde Castle Farm. De sa at det pleide å bli uttalt Fothering-geh. Så Fothering-gay de siste 40-50 årene, men de siste 10 år Fothering-hay.


#23

Minerva sa for siden:

Vi er i Djurs Sommerland.

«Hottentotten» heter nå «Apekatten». Fremgang. :nemlig:


#24

Millen sa for siden:

Vi er på hytta i Trysil og idag har vi beiset hytta, vært på båttur, ungene fisket og 2 barn badet.
Nå radioteater med mannen og Prosecco på terrassen. Sommer i Norge med dette været er digg. :hjerter:


#25

Pelen sa for siden:

Tjorven ta bilder og legg ut tegninger så får du kanskje gode råd.


#26

celebelen sa for siden:

Siste kveld i nord, i morgen triller vi sørover igjen. Ikke dårlig å ha fått et par dager med knallvær i Lofoten, så gjør det ikke noe med gråvær og yr i dag.


#27

Stompa sa for siden:

Hektisk dag nærmer seg slutten. Har guidet en busslast med tyske cruiseturister til Kjerringøy, og vel hjemme tenkte jeg det var lurt å ta to gruppetimer etter hverandre på Stamina. Så ble den første framskyndet med en time, og dermed rakk jeg en kaffe med ei venninne mellom dem. Kom akkurat hjem; litt sliten nå. :knegg:


#28

Benzo sa for siden:

Tjorven. det er en bruker (kanskje ikke nå lenger) her som har startet for seg selv med interiør/styling og har meget god smak! Husker ikke hva nicket hennes er, men er venner med henne på face....bor jo ikke så langt unna dere heller.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i bloggen, så kan du gjøre det her.