Så at Retz hadde kommentert at det alltid sto olje/eddik/salt/pepper på bordet og da lurte jeg på hva du alltid har på bordet?
Her det i hovedsak salt og pepper. Vi har sluttet for et par år siden å ha salt i maten (jeg opplever at salt kan tilsettet når som helst i matlagingen, og det å ha det på i etterkant er like bra. Samme gjelder pepper). Men ellers er det ingenting. Vi drikker vann til maten, men har feks ikke vannmugge. Har vann i glass som så settes på bordet. (Vi burde hatt vannmugge når jeg tenker meg om :gruble: ). Vi burde også hatt tørkerull fast på bordet ... (voksen, men griser fortsatt veldig mye når jeg spiser :flau: )
Salt og pepper. Alt annet (drikke, tilbehør, serviettbruk o.l.) varierer etter hva vi spiser, om det er hverdag eller helg/ferie/spesiell anledning eller om vi har gjester.
Ingenting fast.
Salt og pepper ligger i krydderskuffen og blir tatt frem til middag. Servietter bruker vi sjelden, de står på en kjøkkenhylle.
Akkurat nå er kjøkkenbordet fullt av ferdigbrettet håndklær, i perioder føles det som om reine klær er fast på bordet. I tillegg en bunke reklame som skal i papirbosset og NAF veibok som kom i posten på fredag.
Det eneste faste innslaget på bordet når vi spiser, er servietter eller tørkepapir, for jeg søler som en liten unge, dessuten får jeg fnatt av å få mat på hendene eller rundt munnen når jeg spiser. :sparke:
Veldig lite fast. Salt og pepper bare når vi har gjester. Tørkerull av og til, til grisete mat. Drikke er som regel tatt med i glass fra kjøkkenet, men det hender vi har med en vannmugge.
Det står salt, pepper og tørkerull lett tilgjengelig på ei hylle over kjøkkenbordet, og så står mat og evt. tilbehør/smakstilsetning til aktuell matrett på kjøkkenøya like ved. Drikke til de fleste måltider serveres fra litersflasker i glass fra IKEA, enten det er vann, saft, iste eller hva vi nå måtte ha. Melk og juice fra kartong. Vi glemmer alltid å dekke på noe og må fly flere turer opp og ned, men det er gjerne noe nytt hver gang. :fordi gal røverbande søler, plyndrer og herjer:
Vi har servietter, blomster og stearinlys på spisebordet til enhver tid, alt annet ryddes til og fra for hvert måltid og kan være ulikt fra dag til dag.
Hvis vi snakker om hva som faktisk befinner seg på bordet slår jeg dere alle:
en veggklokke, et 70 år gammel dessertservise til 12 inkludert kaffekanne, sukkerskål og melkemugge, tre ruller tapet, en sparkelspade, to tallerkener, ett brukt glass, en hammer, et sjakkbrett, en potteplante, et Legofly og en Legodrage, et brekkjern, en pakke frokostblanding, et etasjefat, 6 middagstallerkener, en tom pose, en flaske plantegjødsel, en kvittering, fem telysholdere, en vinflaske, en bok, en gardin, ca 10 cm bit av et parkettbord, en klesklype og det hele krydret med en håndfull spiker.
Ja, vi driver med litt oppussing. :D Til vanlig står ingenting på spisebordet utenom måltidene, alt ryddes av når vi er ferdig å spise.
Til vanlig står det minst en bærbar PC, som skyves til side når vi spiser. Og mellom en og fire kurver med rent, brettet tøy, lekser under arbeid og et par aviser, samt det som er av ubetalte regninger. Vi har stort spisebord. Så dette tar opp halve plassen når vi spiser, og hele plassen resten av tiden. Bortsett fra når jeg ikke gidder mer og krever at alt ryddes før middag.
Plante/blomster, lys, servietter. (Dette er kjøkkenbordet, hvor vi spiser hverdagsmiddagen. Spisestuebordet er en helt annen historie. Målet er å ha plante og lysestaker der, men som regel renner det over av rent tøy som skal brettes samt en eklektisk samling ting som folk har i hendene og bare legger fra seg der. )