Jeg har levd lykkelig med en schwær Kenwood med alskens utstyr på, men Alberto fikk foreldreretten til den og jeg trenger en ny. Jeg orker ikke å ha en så diger maskin lenger, jeg har ikke plass heller. Dessuten har jeg nesten ikke fryserplass og kan derfor ikke bake tre brød i slengen som jeg alltid har gjort. Hvilken type bør jeg velge (som ikke er forskrekkelig dyr) og som gjerne kan stå fremme? Det er primært eltefunksjonen jeg ønsker meg.
Den minste Kitchen Aid modellen er god til ca ett brød, og den har veldig god visp i tillegg. Den elter 800 gram kjøttdeig helt fint. Jeg antar den tar maks 3/4 kg mel. Alt ekstrautstyr må kjøpes utenom likevel så den tar ikke stor plass. Jeg har den litt større Artisan modellen, og den har jeg kjørt ganske hardt og den har tålt det. Den takler litt i overkant av 1 kg mel. Det tyngste jeg kjører er gjærdeiger og mørdeig. Den går ganske varm når jeg maler 1 kg mandler til marsipan. Artisan (mellom størrelse) er mindre enn Major, og bråker mindre. Kenwood har noen nye modeller nå, ulike størrelser og litt nyere design. Alle tar litt plass på kjøkkenbenken uansett.