Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Anbefalinger av beste norske oster?

#1

marcuskincaid sa for siden:

Hilsener! Først og fremst beklager jeg min norske, siden det ikke er morsmålet mitt. Også, jeg var ikke sikker på om jeg skulle sette dette emnet i denne kategorien eller i Mat og kosthold, så jeg håper jeg fikk det riktig! :)

Jeg planlegger å åpne en butikk i mitt land som vil selge importerte oster fra hele verden, som også inkluderer Norge! Under min forskning snublet jeg på dette kartet over ulike europeiske oster:

Nå vil jeg gjerne vite om disse norske oster som vises nøyaktig representerer de beste ostene fra Norge? Hvis ikke, ville jeg være mer enn glad for å høre forslag fra andre norske oster.

Takk! :D




#4

mkj sa for siden:

Geitost og gamalost er veldig typisk norsk. Jarlsberg er en hvit ost som er et kjent merkenavn. Kraftkar er en blåmuggost som har blitt kåret til verdens beste.


#5

vixen sa for siden:

Må reklamere for Tingvoll-ost som blant annet lager kraftkar som ble verdensmester. De lager også andre gode oster.


#6

Pegasus sa for siden:

Jarlsberg er kjempegod! God på kjeks, brødskive, pizza, til å gratinere med osv.

Geitosten er veldig skarp i smaken, og for uvante ganer tror jeg mildere brunoster vil selge bedre.

Gammelost kjenner jeg ingen som liker, men smaken er som baken. Jeg synes den er grusom.


#7

Gaia sa for siden:

Brunost er veldig «norsk», og det er vel fløtemysosten som er den av brunosten som er mildest i smaken. G35 (Gubrandsdalsosten), som er det de fleste forbinder med brunost, er litt kraftigere i smaken, men spennende for de som liker å prøve noe nytt. Av de andre norske ostene liker jeg også snøfrisk (smørbar hvit geitost)og nøkkelost (hvitost med karve).

Jeg ville tatt en titt inne på Wikipediasiden om norske oster for å få gode ideer.


#8

Note sa for siden:

Tingvollost er supergodt, men jeg tror det er ganske vanskelig å bli forhandler for dem.

Galåvolden har en ost med røkt reinsdyrkjøtt, den er ganske spesiell og veldig god.



#10

nokon sa for siden:

Dei på kartet er riktige, og særlig ulike varianter av brunost og Jarlsberg er veldig kjende utføre Norge og.

Eg er veldig glad i den heilt kvite Geitosten til Tine, men den minner kanskje meir om Manchego i smaken og er vel ikkje «typisk norsk».


#11

Madicken sa for siden:

Den lukter som tåfisgarderoben til 09-fotballgutta, men smaker himmelsk.


#12

Madicken sa for siden:

Jarlsberg er jo nydelig. Og så finnes det en del lokale geitoster som er supergode, men du etterlyser muligens noe mer solgte og kjente oster?


#13

Kaija sa for siden:

Jeg liker Ridder (ridderost). Den er vel godt plantet i norsk ostekultur. Jeg smakte også den nyere Høvding Sverre her om dagen, og kan anbefale den.


#14

Lavender sa for siden:

Snøfrisk, smørbar geit med 20% kumelk. Brukes til påsmurt og i mat.
Selbu Blå, blåmuggost fra Selbu, finnes også i en nydelig kraftig variant.
Dovre, camembert med og uten smak, en med helpepper.
Lagret, 6 mnd og vellagret, 12 mnd hvit ost. Både Norvegia, Sveitser og Jarlsberg.
Balsfjord, bit fast hvit geitost fra nord.


#15

Pegasus sa for siden:

Selbu blå :hjerter:


#16

marcuskincaid sa for siden:

Takk skal du ha for svarene dine! Jeg vil sikkert sjekke dem ut! :)


#17

Pamina sa for siden:

Rå Blå fra Tingvoll er helt fantastisk.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.