Hilsener! Først og fremst beklager jeg min norske, siden det ikke er morsmålet mitt. Også, jeg var ikke sikker på om jeg skulle sette dette emnet i denne kategorien eller i Mat og kosthold, så jeg håper jeg fikk det riktig! :)
Jeg planlegger å åpne en butikk i mitt land som vil selge importerte oster fra hele verden, som også inkluderer Norge! Under min forskning snublet jeg på dette kartet over ulike europeiske oster:
Nå vil jeg gjerne vite om disse norske oster som vises nøyaktig representerer de beste ostene fra Norge? Hvis ikke, ville jeg være mer enn glad for å høre forslag fra andre norske oster.
Geitost og gamalost er veldig typisk norsk. Jarlsberg er en hvit ost som er et kjent merkenavn. Kraftkar er en blåmuggost som har blitt kåret til verdens beste.
Brunost er veldig «norsk», og det er vel fløtemysosten som er den av brunosten som er mildest i smaken. G35 (Gubrandsdalsosten), som er det de fleste forbinder med brunost, er litt kraftigere i smaken, men spennende for de som liker å prøve noe nytt. Av de andre norske ostene liker jeg også snøfrisk (smørbar hvit geitost)og nøkkelost (hvitost med karve).
Snøfrisk, smørbar geit med 20% kumelk. Brukes til påsmurt og i mat.
Selbu Blå, blåmuggost fra Selbu, finnes også i en nydelig kraftig variant.
Dovre, camembert med og uten smak, en med helpepper.
Lagret, 6 mnd og vellagret, 12 mnd hvit ost. Både Norvegia, Sveitser og Jarlsberg.
Balsfjord, bit fast hvit geitost fra nord.