Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Vaskemaskin. Trommelstørrelse og autodosering

#1

Hyacinth sa for siden:

Hva er positivt og negativt med autodosering?
Og er 8 kg kapasitet på trommelen nok, eller burde jeg ha større trommel?
Er Miele fremdeles bedre enn de fleste andre merker?

Har en ett år gammel Eletrolux som ikke virker slik den skal, og Eletrolux nekter for at det er en reklamasjon. Jeg er rasende og saken skal til Forbrukerrådet. Lang historie, men vi må ha ny maskin nå. Vi kan ikke vente lenger. Den vi har nå har kapasitet på 9 kg, og jeg kjenner jo at det er deilig. Det ser ikke ut til at Miele har mer enn 8.


#2

Teofelia sa for siden:

Det er absolutt ikke noen automatikk i at Miele er best. Jeg for min del syns Miele er ganske overvurdert. Da jeg kjøpte ny maskin for (tenke, tenke) 8-10 år siden, reagerte jeg på at Miele-maskinene jevnt over hadde lavere kapasitet og færre funksjoner enn andre maskiner i samme prisklasse. Jeg endte opp med å kjøpe en Siemens til samme pris som den Miele-maskinen jeg vurderte (ca. 10 000), og den har altså gått som en klokke i 8-10 år. Samtidig som den har både større kapasitet og flere funskjoner enn det Miele-maskinen hadde.


#3

Teofelia sa for siden:

Søkte i gamle innlegg og ser at maskinen vår er ganske nøyaktig ni år gammel. Også jeg som fortsatt tenker at den er nesten helt ny. :dåne:


#4

Hyacinth sa for siden:

Takk for svar!

Jeg tenkte det samme om Miele i flere år, men vår toppmodell fra Siemens varte ikke så lenge den heller, før den ble ødelagt. Noen få år. Så kjøpte vi en relativt dyr Eletrolux i fjor. Det er denne vi mener vi har rett på reklamasjon på. Jeg er drittlei og skeptisk nå, derfor vurderer jeg Miele. (Skal iallfall aldri kjøpe et eneste produkt fra Eletrolux igjen, mest pga kundebehandlingen.)


#5

Fersken sa for siden:

Vi har en Samsung vaskemaskin som nå straks er 9 år gammel med lik trommel som datidens Miele og den har også gått som en klokke. Nå er gummikanten morknet i en liten del ved døren, men er reparert greit nok med ducktape. :knegg:


#6

IzziCreo sa for siden:

Har hatt Miele tørketrommel, og aldri Miele igjen her i huset. Altfor mange reparasjoner.

Vi har også Siemens. Jeg synes 9 kg trommel er absolutt nok (vi har 8 kg og er 5 i familien). Autodosering og vekt digger jeg. Og flekkfjerningsprogrammene. vi er på vår maskin nr 2, og hadde noen reparasjoner på den forrige. God kundeservice.


#7

Hyacinth sa for siden:

Hvorfor er autodosering digg, og hvordan funker det??


#8

Hyacinth sa for siden:

Hadde som sagt Siemens toppmodell tidligere, og den gikk dukken etter sånn ca fem år.


#9

IzziCreo sa for siden:

Maskinen veier tøyet og sjekker hvor skittent den er, og doserer vaskemiddel deretter. Jeg synes alltid det er vanskelig å vite hvor mye vaskemiddel jeg skal ha. For mye? For lite? Overdosering er jo ikke bra, og er veldig fort gjort. Nå slipper jeg å tenke - og nyter det!


#10

Hyacinth sa for siden:

Men blir pulveret liggende i maskinen da? I et eget kammer? Og må man bruke samme vaskemiddel til alt av tøy? Vi bruker ganske mye forskjellig, både flytende og pulver.


#11

IzziCreo sa for siden:

Det funker kun med flytende. Jeg bruker flytende Blenda Sensitive til det meste. Når jeg bruker Milo eller hvitvask så doserer jeg selv.


#12

Hyacinth sa for siden:

Hva gjør du hvis du vil ha Milo og det ligger blenda i maskinen? Kan man «overstyre» det på et vis?


#13

IzziCreo sa for siden:

Jeg heller det i det åpne kammeret (i min maskin er det helt til venstre i doseringskammeret). Det er også det jeg bruker hvis jeg skal dosere pulver. Maskinen spyler det ved oppstart okke som.


#14

Hyacinth sa for siden:

Og da tar ikke maskinen fra det autodoseringskammeret?


#15

IzziCreo sa for siden:

Nope. Da slår man av autodosering og annen dosering. Maskinen min har flere typer program. Man kan la maskinen gjøre all jobben (veie, kjenne igjen tekstil, dosere etc.) eller man kan velge program hvor man justerer vaskemiddelmengden (lite skitten, middels, svært skitten). Der har man også mulighet til å slå av dosering for å benytte seg av det åpne kammeret. Tøymyknerkammeret har jeg konstant slått av. Tror det også kan benyttes til et annet vaskemiddel, men jeg har ikke lyst til å ha det liggende der over tid uten å brukes. Jeg bruker liksom bare sporadisk andre vaskemidler.


#16

Camomilla sa for siden:

Vi har ikke hatt Miele før, siste maskinen vi hadde var en LG. Gikk som ei klokken 8 år eller noe, før den tok fyr i påsken.

Nå har vi en AEG, 9 kilo og masse fine programmer.
Jeg liker 9 kiloen mtp vask av dundyne og puter.
Om det er ett mest, vet ikke, men for meg er det det.


#17

Hyacinth sa for siden:

Jeg må bare skryte noe vanvittig av Elkjøp. Vi har kranglet med Eletrolux i månedsvis (fordi Elkjøp ba oss kontakte produsenten i første omgang). Det har vært helt utmattende fordi vi mener at det er soleklart at dette ikke er vår feil. Vi gikk innom Elkjøp i dag for å be om råd før vi kontaktet Forbrukerrådet. De fikk se all korrespondanse med produsent, og dokumentasjon, og de var helt sjokkerte og indignerte på våre vegne. Vi fikk en ny maskin, de leverer den på døra og tar med den gamle. Hurra!


#18

IzziCreo sa for siden:

Fantastisk! Blir så glad når jeg hører slik! Hva slags maskin får dere da?


#19

Teofelia sa for siden:

Så bra! Også så flott at du skriver om det. Jeg er veldig for å synliggjøre bedrifter når de yter god service (og dårlig, for den del).


#20

Hyacinth sa for siden:

Jeg er så enig. Prøver alltid å gjøre det når det er fortjent.


#21

Hyacinth sa for siden:

Vi kunne velge, men måtte betale et evt mellomlegg, da, det skulle jo bare mangle. Fikk god hjelp og valgte en relativt dyr fra Samsung.


#22

Tjorven sa for siden:

Så bra gjort av Elkjøp!

Hvor lenge varer egentlig en vaskemaskin, sånn gjennomsnittlig? Vår LG er godt over 10 år nå, og det har aldri vært noe trøbbel med den.


#23

Hyacinth sa for siden:

Jeg aner ikke, vi har vært veldig uheldige. Den som skal ut nå er ett år ganmel. Før der hadde vi Siemens’ toppmodell. Den varte i fem år før motoren røk.

Tørketromlene våre har derimot vart lenger, særlig den fra Miele.


#24

Teofelia sa for siden:

Vi har kjøpt to vaskemaskiner på 24 år. En middels dyr Whirlpool som gikk i 15 år (Den gikk feilfritt de første 14. Det siste året var det mye tull). Nå har vi en ganske dyr Siemens som går feilfritt på tiende året.

#25

Hyacinth sa for siden:

Jeg skjønner jo at vaskemaskiner varer kortere jo mer de brukes. Det er logisk. Men hva defineres som mye vasking? Jeg prøver å ikke vaske klær før de er skitne, men det siste året har mengden klesvask økt noe voldsomt her i huset. Vi har to tenåringer, den ene med litt utfordringer som kan føre til mer klesvask. Så har vi hund. Den genererer forsåvidt ikke så mye vasking, men noe er det. Så har det blitt slik at tre av fire i husstanden trener daglig. Det gir enormt med ekstra vask! Ellers vasker vi sengetøy hver fjortende dag, iallfall ikke oftere. Vi vasker nesten aldri yttertøy, puter eller dyner.

Vil tippe at det i snitt går 1-2 maskiner (som iPhone oversatte til kalkuner :haha: ) daglig, minst. Kjører mye kortprogram/ redusert vasketid.


#26

arrow sa for siden:

Vi hadde en 8 kg Samsung maskin som var fullstending gåen etter 5 år. Den hadde to ganger vært til reparasjon innenfor garanti-tiden, sprukken bunnpanne, lekkasjer, varmeelementet ble byttet, pumpen slutten å virke,... Den ene gangen måtte maskinen inn på verksted for å repareres, og de var veldig treig med å komme med lånemskin. Det tok måneder før den kom tilbake, det skulle ta en uke. Maskinen levde utvilsomt et hardt liv, ofte 2-3 maskiner dagen. Den hadde mer plastikkdeler enn de mer solide modellene og veide betraktelig mindre enn naboens Bosch og den nye AEG maskinen.

Miele maskinene jeg har vært borti har vært driftsikre, de varte i mange år med noen få mindre reparasjoner og de har levd et hardere liv en Samsung maskinen vår. Man kan pirke på programmer, funksjoner, ulike modeller, og sammenligne prisklasser, men jeg kan egentlig ikke klage på kvaliteten. Jeg har et par ankepunkt selv, men det er andre ting; øko-spare program som står 60 grader på, men som ikke varmer med enn til 40C, dyre deler og reparsjoner. I disse dager er ingenting rimelig dessverre. Det er heldigvis flere merker å velge mellom.

Jeg ble aldri spesielt glad i automatisk dosering, den var kun for flytende vaskemiddel og skyllemiddel. Jeg bruker ofte pulver fordi det vasker renere, bedre hvitvaskpulver uten optisk hvitt og slikt. Det var lite å vinne på autodosering, å måle en kork med Omo color eller Sport vasmemiddel er ikke en ulempe. Det er lettere å tilpasse såpemengde når man måler opp manuelt. Det var også litt fiklete med doserings tasten på touch panelet man var aldri sikker på hvor mye såpe som ble tilsatt vasken. Det var ulike doseringer på skyllemiddel som av og til slo inn selv om det ikke var tengt. Jeg bruker stort sett mykgjørende middel på polyester, trengsklær og slikt.

En av de nye funksjonene jeg liker er katalysatoren som mykgjør vann og gjør at pulvere virker mer effektivt. Den aktiviseres av havsalt som fylles i et kammer. Jeg har ikke lenger hvite avleiringer i gummiringen rundt døren så den funker veldig bra. Jeg bruker litt mindre vaskemiddel en før. Før tok jeg et renseprogram med eddik ganske ofte, jeg har enda ikke gjort det på den nye 9 kilos AEG maskinen.


#27

sindrome sa for siden:

Godt å høre at dere fikk god hjelp av Elkjøp! Jeg har hatt to vaskemaskiner på 17 år. En whirlpool som fikk meg gjennom tiden uten barn og så den verste småbarnstiden. Den gikk heden for to år siden, da var den 15 år gammel faktisk! (Nesten ny! :knegg:) Så kjøpte jeg en Miele (etter påtrykk fra mine foreldre) og jeg er veldig fornøyd med den så langt. Nå har jeg (pga av mine foreldre, som sverger til Miele) Miele vaskemaskin, tørketrommel (11 år gammel, aldri vært noe med den) og Miele oppvaskmaskin (10 år gammel, har hatt en service på den pga at det kom vann ut på kjøkkenet). Jeg er fornøyd med Mielene mine altså, men har ikke hatt så mye annet å sammenlikne med....


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.