Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Er Gorenje et ok merke?

#1

zinatara sa for siden:

Komfyren vår har egentlig vært moden for utskifting en stund, men nå er termostaten på stekeovnene helt på bærtur og stopper ikke oppvarming når det er nådd ønsket temperatur. Så eneste innstilling som fungerer er full guffe og det er ganske få ting som skal stekes på 300 grader.

Litt begrenset budsjett, så vi har slått fra oss induksjon og porylose. Tenker vi skal pusse opp kjøkkenet om noen år og da skal vi uansett ha innebygde hvitevarer. Varmluft og grillelement vil jeg ha. Men nå står vi mellom litt enklere modeller fra merker som electrolux og siemens og modeller med litt flere funksjoner fra f.eks. gorenje. Men kjenner jeg er litt skeptisk, samtidig som det er funksjoner jeg gjerne vil ha.

Hva ville dere gjort?



#3

Najade sa for siden:

Vi hadde Gorenje tidligere, i åtte år eller noe sånt. Måtte bytte et varmeelement etter garantitiden gikk ut, men komfyren virket godt resten av tida vi bodde der (bygde hus, derfor ble det bytte).


#4

Guava sa for siden:

Vi kjøpte en gorenje-komfyr for 15 år siden. Vi solgte den for noen år siden etter å ha reparert den for 400 kr. Komfyren brukes fremdeles av kjøper.


#5

Shun sa for siden:

Da jeg for mer enn seks år siden skulle kjøpe komfyr hadde jeg sett meg ut et Siemenssalg, men selger på butikken overbeviste meg om at Gorenje var den eneste fabrikanten som fremdeles tok komfyr seriøst og produserte bra saker (fordi alle andre satset på koketopp skilt fra stekeovn).
Den Gorenjekomfyren er still going strong uten problemer her.


#6

LilleLeo sa for siden:

Vi hadde en Gorenje ovn og platetopp i mange år. Elsket ovnen! Skulle bruke den videre på vårt nye kjøkken, men når mannen skulle flytte den knuste glasset og pga stort familiebesøk dagen etter måtte vi ha ny komfyr asap. Det ble IKEA og den funker greit, men jeg liker den ikke. :mumle:


#7

nokon sa for siden:

Vi har hatt Gorenje-vifte i ti år og har ikkje hatt noko problem med den.


#8

Apple sa for siden:

Hadde Gorenje tidligere. Har ikke så mye å sammenligne med, men var fornøyd med den.


#9

nokon sa for siden:

Eller, ventilator heiter det vel. Sånn over kokeplatene.


#10

Rabbit sa for siden:

Jeg har hatt Gorenje komfyr i 6 år og er utrolig glad i den. Det har aldri vært noe tull med den. Har vanlig keramisk,ikke induksjon,fordi sikringskursen er for svak. Men,jeg har alltid hatt bare keramisk topp,så jeg savner det ikke heller. :)


#11

zinatara sa for siden:

Det har jeg faktisk ikke tenkt over, det med sikringskursen. Det må jeg sjekke før vi bestiller ny. Vi har også bare hatt keramisk.


#12

Rabbit sa for siden:

Ja,kan være greit å sjekke det før dere handler,jeg lærte her inne at jeg hadde for dårlig kurs til induksjon.


#13

-ea- sa for siden:

En frittstående induksjonskomfyr trenger ikke egen kurs slik dom innbyggings-koketopp trenger. Men du bør sjekke likevel.

Forresten hadde jeg komfyr som egentlig krevde 25A på en 20A-kurs,og det gikk fint. Passet på å ikke ha alt på samtidig, bare.



#15

Joika sa for siden:

Jeg tror det er den du viser i lenken som jeg har...Altså den med induksjon. Fornøyd med min. :) Jeg trengte ikke bytte om noe elektrisk, bor i et eldre hus.



#17

Joika sa for siden:

Er du sikker på at du vil det? Jeg fikk anbefalt Gorenje rett og slett fordi det er så få som lager hele komfyrer lenger. Gorenje går for å være de som er gode på det.


#18

zinatara sa for siden:

Utifra det jeg har lest har asko og gorenje samme eiere og lages på samme sted. Så da bør de vel ha noenlunde samme kvalitet også?


#19

Joika sa for siden:

Ja, da er det sikkert greit.


#20

Rabbit sa for siden:

Jeg har hatt 2 komfyrer de siste 25 årene.1Asko og 1 Gorenje. Jeg synes de var like gode,rent bortsett fra at Gorenje'n er nyere og dermed har andre funksjoner enn Askoen hadde. Så jeg tror dere vil bli fornøyd med Asko også. :)


#21

him sa for siden:

Slik du beskriver det ville jeg ha kjøpt brukt på Finn.

#22

zinatara sa for siden:

Har vurdert det, men når man bor på en øy i distriktsnorge kan det bli litt tungvint å finne det man trenger akkurat når man trenger det. Så en på Facebook for en stund siden, men den bydde en venninne av meg på og da hadde jeg ikke hjerte til å by imot.

Nå er iallefall komfyr kjøpt og sendt fra nettbutikk.


#23

Charlie sa for siden:

Høres veldig fint ut. Asko har vel i alle år vært en stayer på kvalitet, ikke mye fiksfakserier men gjør jobben til en ok pris.

Lykke til, det blir nok kjempefint!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.