Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Har du en hund vi kan låne? (Oslo/omegn)

#1

Hønni sa for siden:

Etter å ha lest hunde og allergi-tråden tenkte jeg det var på tide å få ut fingeren. Vi ønsker oss hund! Jeg har hatt hund før og savner det.

Gutta slo ut på pelsdyrallergi som små, så vi har ikke fulgt drømmen til nå. Katt går ikke, men de få gangene vi har vært hos folk med hund har de ikke merket noe. Vi har derfor et håp om at det kan gå bra.

Vi har lyst på en omplasseringshund, men må jo teste ut først. Så, vi vil gjerne låne/passe en hund som ikke røyter mye. Gjerne en som er mer allergivennlig.

Har du en vi kan låne?


#2

Pøblis sa for siden:

Jeg har to allergivennlige hunder (bichom havanais). De pleier å like å bli lånt bort, særlig hvis de kan få snop, gå tur og ligge i sofa/seng og sløve med folk.


#3

Maverick sa for siden:

Dere kan få hilse på Anton i en park nær dere en dag? Han er en ikke-røytende storpuddel. Appellerer veldig til gråhårede kvinner i villastrøk. :jupp:


#4

Hønni sa for siden:

Så flott! Kanskje vi kunne låne en av dine en mammahelg, Pøblis?
Hilser gjerne på Anton og!


#5

Embriksmamma sa for siden:

Tenkte jeg skulle tilby et korttidslån av en av våre, nemlig gullungen min, hun trives overalt, elsker alle og er så lett å håndtere. Så oppdaget jeg setningen "... en hund som ikke røyter mye" og ordet "allergivennlig".
Bare å glemme gullet mitt, da. :knegg:


#6

Hønni sa for siden:

Mulig en røyter er det vi trenger for å virkelig sjekke allergien?


#7

Anda sa for siden:

Gråhårede kvinner i villastrøk?!?

Intern? (Nysgjerrig og/eller snurt. :knegg:)


#8

Maverick sa for siden:

Hahaha, nei, det er bare en enkel måte å beskrive ham på, han er en elegant og vennlig hund som eldre kvinner på Nordstrand sier «ååååhhh» til. :knegg:

I motsetning til min tidligere boxer, som var hakket mer... bastant. :hehehe:


#9

Anda sa for siden:

Fnis.

Jeg hadde sikkert digget jeg ham og, gråhåret kvinne i villastrøk som jeg jo faktisk er. :glis:


#10

Anda sa for siden:

Men «eldre» er jeg ikke!


#11

Candy Darling sa for siden:

Men altså, skal du ikke få sjekket allergien hos lege først? Ikke for å skremme, men poden her hadde det jeg trodde var mild hundeallergi. Det viser seg at han har utviklet astma bare ved å ha folk i klassen med hund.


#12

Embriksmamma sa for siden:

Du får gi meg et hint hvis det blir aktuelt! Min er den deiligste man kan tenke seg. :hjerter:


#13

Hønni sa for siden:

Fortell mer, Embriksmamma! #hundeabstinens #los


#14

Hønni sa for siden:

Er tross alt litt gråhåret fra villastrøk :knegg:


#15

Hønni sa for siden:

Gutta henger med venner med hund, og det har gått bra. Katt går ikke uten allergipille, men da funker det.
Allergitest viser jo pelsdyrallergi, men i og med at de ikke har reagert synlig på hundene de besøker synes vi det er verdt å forsøke en lånehund, når alle har så lyst på turkompis.


#16

Pøblis sa for siden:

Teste ut Embriksmamma sin først - og en av mine etterpå, kanskje?


#17

Gaia sa for siden:

Du må være oppmerksom på at selv om de ikke reagerer på en hund, så kan det hende de reagerer på en annen. Vi har en såkalt allergivennlig, ikke-røytende hund, men en av kompisene våre reagerer på ham. Selv om det er andre hunder han ikke reagerer på. (Jeg skulle gjerne lånt ham ut en natt, hvis dere ønsker å teste en litt mer krevende variant. Men jeg er ikke helt sikker på at mannen min er klar for å låne ut gullklumpen sin til noen han ikke kjenner. :knegg: )


#18

Embriksmamma sa for siden:

Forteller gjerne om henne men må ta det i morgen. :)


#19

Katinka sa for siden:

Apropos å sjekke allergi hos lege.
Jeg fikk tatt en allergitest hos min lege, etter et langt liv som allergiker uten å vite for sikkert hva jeg ikke tålte. Den slo ut på hund og katt og hest og timotei.
Men vår Lagotto tåler jeg.


#20

Avatar sa for siden:

Det er ikke hårene man reagerer på, men huden/flasset.


#21

Candy Darling sa for siden:

Jeg merket ingenting på min, utenom røde øyne hvis han tok på en hund og så gned seg i øynene. Helt til han fikk et skikkelig astmaanfall, og det viste seg at han har gått med subklinisk astma så lenge at han har fått irreversible skader på lungevevet. Allergi øker ved eksponering.

Men selv med pelsdyrallegi kan man jo tåle det ene og ikke det andre - han tåler katt helt fint. :jupp: Det er jo veldig kjapt å ta en ny prikktest og be dem sjekke spesifikt?


#22

Snippa sa for siden:

Jeg reagerer på nesten alt av dyr. Kan ikke være i hus med katt, kanin og marsvin.
Kan reagere på hunder, men kan være i hus med hund. Kan bare ikke kose med alle, eller stikke nesa ned i pelsen.
Vi valgte likevel å teste ut med en arvehund fra svigerfar. Han røyter som bare det, og er stor (bikkja, ikke svigerfar). Men jeg reagerer likevel ikke! Han er en engelsk setter. Jeg snakket med flere allergikere, og det er visst sånn at settere har en annen type pels, som er mer som hår. Det er derfor en del allergikere som ikke reagerer på dem.
Jeg kan anbefale engelsk setter som både familiehund og turhund. Vi har nå to stykker. De er utrolig snille! Ingen av dem bjeffer, ingen tar notis av andre hunder som bjeffer, og de tåler virkelig alt (har aktiv 4-åring...). De kan helt fint klare seg med noen korte turer, men kan også gå i timevis hvis det trengs.
Dere må gjerne få låne en av oss.


#23

IzziCreo sa for siden:

Kan jeg også få spørre konkret i denne tråden? :blafre:

Er det noen som har portugisisk vannhund som de vil låne bort til en dyrekjær familie for allergitesting? Kanskje også wheaten terrier kan være interessant. Vi ser i utgangspunktet på hunder som regnes for allergivennlige.


#24

Pøblis sa for siden:

Min yngste - og definitivt galeste.

:knegg:


#25

IzziCreo sa for siden:

Så herlig! :hjerter: Gleder oss til å møte henne - eller søsteren :D


#26

Pelen sa for siden:

Det kan være veldig variabelt hva man tåler og ikke, også innenfor samme rase. Allergien kan i tillegg også komme over tid. Lån gjerne noen forskjellige raser og når dere bestemmer der for rase så er det flott å prøve å få til å låne en av den rasen også. Selv tåler jeg min hund, men ikke broren hans fra samme kull.


#27

Hondacrv sa for siden:

Eg har ei superallergisk venninne, som har forkasta hundedrømmen mange gongar pga det. Dei hadde nakenhund heime hjå seg i ein månad før ho var sikker på at dette kom til å gå bra. No har dei hatt han i to mnd og det går framleis bra.


#28

Hønni sa for siden:

Vi skjønner at vi må teste flere hunder og er så klare for å begynne.
Embriksmamma, har du lyst til å låne bort første helg i november?
(Vi har spurt flere, så sjekker mulighet)


#29

Embriksmamma sa for siden:

Svarte på pm'en også men den helgen er Hilma på "Barn og hund"-kurs i Nittedal med tiåringen så det går ikke, desverre. :)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.