Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Langtidsheving av "ferdig" bolledeig

#1

Taien sa for siden:

Jeg skal lage boller i morgen, og har gjort det enkelt ved å kjøpe ferdigpakning med bollemel (slik du bare tilsetter vann og smør og gjær).
Går det an å langtidsheve disse over natten? I tilfelle hvordan?


#2

Myria sa for siden:

Jeg er jo bare melblanding med litt krydder og slikt så den kan heves akkurat slik du vil. Jeg blander alt med kald væske (smøret elter jeg inn på slutten), bruker mindre gjær (ca en tredel pose tørrgjær) enn vanlig og lar deigen heve i kjøleskap over natten. Så triller jeg boller og lar etterheve som normalt på stekebrett før de stekes.


#3

mkj sa for siden:

Kanskje en teskje tørrgjær. Deigen blir litt løs tipper jeg.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.