Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Peshtemal/Hamam-håndklær

#1

Esme sa for siden:

Jeg skal kjøpe nye badehåndklær/badelaken for å ha ute på gården, og vanlige frottehåndklær tar jo så mye plass.
Noen som har brukt peshtemal/hamam-håndklær og kan fortelle meg om de fungerer like bra/bedre/dårligere enn frottehåndklær?

De er jo så pene og så tar de jo lite plass.


#2

Cuyahoga sa for siden:

Jeg har og liker de godt. Mannen min synes de bare er sånn passe. Så det er vel smak og behag.


#3

Tallulah sa for siden:

De holder jo ikke like mye fuktighet som et frottéhåndkle. Jeg har ett, men det brukes mest som sommerdyne på ekstremvarme netter. Det blir klishklæsj med en gang om jeg prøver å tørke meg med det. Tenker de funker bedre der det er såpass varmt at man lufttørke mer, enn i Norge.


#4

Esme sa for siden:

De skal bare brukes på glovarme sommerdager når vi bader i sjøen, til dusjing bruker vi vanlige håndklær. Kan de brukes til det?


#5

nokon sa for siden:

Vi har to stykker som brukes til strandturer og liknande. Dei er praktiskebfordi dei tar mindre plass, men absorberer og mindre. Eg synest dei absorberer meir dersom dei blir vaska utan tøymykner og får lufttørke. Då er dei ok å tørke seg med. Med tøymykner er det som om tekstilene er litt metta.


#6

nokon sa for siden:

Ja, absolutt.


#7

Robyn sa for siden:

Jeg har og liker godt. Men jeg bruker ikke badehåndkle til å tørke meg, bare ligge på (og kanskje tørke meg litt i ansiktet). Svært sjelden jeg tørker meg når jeg bader ute, det må være om det er veldig kaldt i lufta.
Og bruker du håndkleet som meg er det genialt fordi det tørker så fort.



#9

Sweetie sa for siden:

Åh! Det har jeg hatt lyst på siden jeg så en venninne hadde med på stranden. Men hvor kjøper dere? Vil ha noen med god kvalitet... 🤗


#10

Polyanna sa for siden:

Har du fått deg gård?!?

:fokuserer:


#11

Esme sa for siden:

Ja! Kjøpte en gård som ligger helt nede ved sjøen, kjempefint sted! Bruker det som fritidsbolig. Det er stor eiendom men veldig lite dyrket mark så det er ikke sånn at man kunne levd der som bonde.


#12

Polyanna sa for siden:

Dæven døtte, det er vel sånn man kan kalle et "sted". :nemlig:

Gratulerer!



#14

Syrin sa for siden:

Eg brukar berre dette, mannen vil ha vanlige. Syns eg blir meir tørr med hamam faktisk. Det sug opp vatn raskt, og tørkar raskt. Frotte-håndkle syns eg gnir berre vatn rundt på kroppen.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.