I morgen er det jobb igjen, og det er første ordentlige uke uten ungene. Jeg har lyst til å bli flinkere i matveien nå, etter å ha levd på "barnevennlig" mat de siste hundre årene. Jeg er drittlei av all mat på P, av fiskeprodukter og kjøttdeig, og av den eneste grønnsaken som blir akseptert, nemlig gulrot. Jeg har lyst til å spise ren mat, kutte pasta og ris, og spise mye mer av grønnsaker, urter og krydder.
Jeg har lyst til å ha fisk to-tre ganger i uka, minst en dag med ren vegetar, og jeg har lyst til å boltre meg i supper. Jeg har også lyst til å utforske grønnsaker og belgfrukter, men jeg vet ikke helt hvor jeg skal starte. Finnes det noen blogger som fronter sunn og spennende mat for én?
Tar i mot tips og råd med takk, gjerne oppskrifter også. :blomst:
I noen av de mathjelpbøkene vi har fått hjem fra skolen er det masse tips til hjemmelagde supper. Dersom du søker oppskrifter fra Matprat, kan man sette inn antall porsjoner så regner nettsiden ut hvilke mengder som trengs til 1 porsjon, men særlig supper og gryter egner seg godt som frysemat. Du må bare huske å dele opp i riktig porsjon før nedfrysing.
Du har i hvert fall langt høyere ambisjoner for aleneukene enn jeg :flau:
Det er fire burgere i de nye veggis-burger pakkene fra Høgg eller hva det nå er. Voila, mat for fire dager! Varmer i mikro, og hiver oppå tomat, babyleaves, agurk og rømme. :knegg:
:rofl:
Kjenner meg igjen i både Appelsin (bare bytt med fiskeburger) og Dragens utskeielser.
Vi har jo den sunne slageren omelett. Den er veldig grei. Lag en stor omelett, spis den ene halvparten til middag, ta med resten til lunsj dagen etter. Server med salat.
Jeg var som Dragen da jeg var alene. Personlig var det å slippe å lage middag det desidert beste med barnefri. :knegg: (Nå har jeg samboer som lager middag nær sagt hver dag.)
Mange gode forslag! I dag hadde jeg planlagt fullkornspasta med tunfisk i crème fraiche med masse rødløk, hvitløk, sitron og persille. Det ble nudler med biffsmak. :flau:
Blir veldig enkelt de gangene jeg er alene.
Thai take away, pizza, pasta eller spise ute.
Men supper er en god ting da.
Jeg spiser middag hver dag på jobb da.
Toastjern. Kjapt og godt når man ikke gidder å lage noe men får allikevel varm mat. Og rimelig. Jeg sniker til etpar sånne til gutta som kveldsmat når brødskivene begynner å bli tørre. :riktig:
Min favoritt spise-aleine-rett for tida inneholder riktignok pasta, som du ville kutte, men er enkel og god, så jeg skriver den inn likevel. Jeg freser et par hakka fedd hvitløk og en chili (halvert, om du vil fiske den ut, eller i biter om du vil ha det sterkere), legger i halverte tomater med skinnsiden opp, damper under lokk til tomstskinnet kan knipes av, ha i litt urter etter smak, vend inn kokt spaghetti og riv parmesan over.
Jeg lagde også en kyllingrett fra Jamie’s 15 minutt meals som jeg kommer til å lage når jeg skal spise aleine. En revet gulrot og en liten hakka løk stekes i olje, tøm over en boks linser og noen hakka tomater, vend inn en pose fersk spinat til den faller sammen. Kylling stekt i panne med kayennepepper, salt, pepper. Tilsett bacon/pancetta og aspargestopper de siste minuttene. Kan serveres med brød, men funker aleine. Det er jo en del ingredienser, men det er ting jeg liker å ha i hus uansett, så det funker for meg. Ellers har jo også Jamie ei kokebok der hver rett har 5 ingredienser, det er sikkert praktisk når man lager mat for en. :utilsikta Jamie-reklame:
Jeg laget lasagne i dag (den kan jo lages vegetar, evnt sløyfe pastaplater). Laget trippel porsjon, og det ble fryst ned i posjonspakker kjøpt på Biltema. Mitt mål er at mellomste som skal på hybel skal få i seg litt sunnere middag enn bare nudler og makaroni og ost... siden du får fryser kan du jo lage opp mat og legge i små pakker som holder for en :)
Hadde jeg bodd alene ville jeg spist hhv 1 laksefilet + halv pose wokblanding, 1 kyllingfilet og 1/2 pose wokblanding annenhver dag. Innimellom ville jeg variert med fylt tortellini (sopp eller spinat) kokt i kraft med tynne skiver grønnsaker, varianter av ramen eller pho og bare en omelett. Fryse ned god kraft i porsjonsposer (kjøp en høne eller oksehale og kok kraft. Plukk kjøttet og frys ned i porsjoner.
Jeg ville hatt flere års pause fra fiskekaker, fiskepudding, fiskeboller, fiskegrateng, lasagne, spaghetti bolognese, kjøttkaker og karbonader. Blargh.
Jeg gjør (innimellom) slik at jeg lager store porsjoner av mat når jeg har guttene hjemme, og fryser ned restene. Gryter, supper, lasagne. Så blir restene superenkel middag til meg og den ikke så matglade jentungen. :jupp:
Kan varieres med vannkastanjer, babymais, cashevnøtter, og eller annet som passer øyne, gane og budsjett.
Jeg liker ikke å lage middag til en, så jeg har leid ut gjesterommet mitt til en student. Hjelper på budsjettet, og jeg har økt trivsel ettersom det alltid er noen å lage middag til.
Har du grillfunksjon i ovnen? Godt grovt brød, for eksempel rugbrød eller grovt surdeigsbrød, med mozzarella og bacon og tomat/ mozzarella, ferdig stekt kylling og tomat/ forhåndssteikt kylling og pesto eller liknande 3-5 minutter på rist på nest øverste rille i ovnen er eit veldig godt alternativ til toastjern-tomat.
Supper har jeg blitt god på. Med stavmikser kan alle grønnsaker suppes, og med chili og koriander og sånn blir det ikke barnemat.
Hjemmelaget fiskegrateng er 1000 ganger bedre enn kjøpt. Lag en stor og bruk den i to dager. Dropp potet til.
Jeg har byttet ut pasta med squash. Har ikke spializer og bruker ostehøvel eller potetskreller. Damper eller steker. Krydrer med det jeg liker.
I stedetfor ris kan man bruke blomkål har jeg sett.
Jeg elsker ovnsbakt blomkål med masse krydder og smør, gjerne gratinert. Da trenger jeg ikke noe annet egentlig, men kan jo spise alt mulig til. Hadde jeg vært alene hadde det sikkert blitt bogskinke eller noe som ikke trengte steking.
Hvis jeg kunne laget mat som jeg selv likte så ville jeg spist mer salat med diverse oppi til middag. Men det er ikke mat nok til gutta mine så da blir det ikke til at vi har sånn type middag.
Samme med suppe + rundstykke.
Vraps med kyllingbiter, agurk, avacado, salatblad + + og litt søt chilisaus/dressing over.
Dere altså... :hjerter: Tusen takk for mange gode tips! :blomst:
På tirsdag ble det som sagt tunfisk med creme fraiche og fullkornspasta (Gubban, det var godt!) og i går lagde jeg Phad Thai (?) med kylling, paprikastrimler, gulrotremser, sukkererter, nudler og cashewnøtter. Lagde dobbel porsjon så jeg kan ta med på jobb i dag. Godt å være i gang!
Jeg følger sugarfree Londoner på Instagram (evt bloggen) og healthy minute meals og sånt. Jeg bruker mest bildene som inspirasjon, men kan søke opp oppskriftene når jeg gidder.
Dagens middag: Hadde en haug cherrytomater til overs. Delte dem og la dem med snittflaten ned i ei panne med olje, og hadde i hakket løk. Stekte dem til jeg kunne plukke av skinnet, og så hadde jeg i hvitløk, pepper, chili, litt sukker og en boks tunfisk. Surret det et par minutter og så hadde jeg i revet basilikum og serverte med fullkornspasta. Det aner meg at jeg kommer til å spise en del tunfisk fremover. :knegg: SÅ godt!
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.