Vaskemaskinen er veldig godt brukt, fra Miele, og den holdt i 13 år.
Ser Miele reklamerer for at de burde holde i 20 år?
Hva er deres erfaringer om holdbarhet?
2 voksne og 2 barn i husstanden, og det har vært en del treningsvask, det skal sies. Ikke mange dagene den har fått stå i ro...
Jeg hadde reparatør innom denne uka på alle mine Miele-maskiner. Fikk råd pm egenfiksing av tørketrommel, øyeblikkelig rens av en tett lufteslange på vaskemaskinen og bestilling av ny del til oppvaskmaskinen. 13 år er jo ganske lenge men jeg har et håp og forventning om at 20 år er 20 år.
Det er dyrt med reparasjon ja. Jeg er såpass innstilt på gjenbruk at jeg synes det er greit å betale for å få maskinene til å virke igjen heller enn å kaste og kjøpe nye før man absolutt må. Men skjønner det er surt når reparasjonene begynner å komme tett, sånn som Filifjonka beskriver.
Vår Miele vaskemaskin røk etter langt under 10 år. Mener mannen undersøkte reparasjon og fant ut at det ikke lønnet seg. Vi kjøpte ny og det ble ikke Miele. Jeg er egentlig ikke interessert i å ha hvitevarer i 20 år. Jeg regner med det skjer en del på den fronten så det gjør ikke meg å bytte ut etter rundt 10 år.
Vår Miele-maskin har gått som en klokke i over 20 år nå. Fortsatt veldig godt fornøyd med den og ser ikke for meg å skaffe ny maskin på tjue år til ... Et par ganger har den ikke gått som den skulle, da har det alltid hjulpet å ta en titt i lofilteret.
Vi hadde nylig problemer med vaskemaskinen som var 8 år gammel. Fant en video på youtube av akkurat samme problem og feilkode som vi hadde, bestilte en sensor fra nettet til 400 kroner og mannen byttet den på under en halvtime. Tør ikke tenke på hvor mange ganger vi kunne ganget de 400 kronene dersom en reperatør skulle gjort jobben. Så kan lønne seg å sjekke om det er noe man kan reparere selv.
Jeg har ikke så god erfaring med Miele. Når de jeg har hatt uansett ikke varer over 10 år så har jeg sluttet å betale for et produkt som ikke varer så lenge som forventet hos meg. Går det å reparere er det jo det beste.
Jeg hadde forventet at den skulle streike før 13 år, så personlig hadde jeg ikke reparert en 13 år gammel Miele maskin. Vi har erfaring med en Miele maskin og det var en tørketrommel. Den var det så mye galt med at det aldri ble mer Miele på oss heller.
Vi kjøpte Miele vaskemaskin for 9 år siden. Motoren røyk og vi fikk ny et par uker før 5års garanti gikk ut.
For noen uker siden ble trommelen slått skjev, sannsynligvis av en mynt ifølge reparatøren, så trommelen tar borti gummien på innsida av åpningen. Nå lager den så mye lyd når den sentrifugerer at jeg ikke tør bruke den mer, så vi må ha ny maskin. Reparatøren sa at det kunne ende med at trommelen rev løs hele gummiforinga -det vil jeg ikke oppleve for det tror jeg blir mye lyd og leven! :eek:
Hadde jo håpet at maskina skulle vare lenger, men sånn kan det gå når en mynt sniker seg unna.
Vi har en som er 40 år. Virker fortsatt.
Oppvaskmaskinen gikk i nesten 25 år.
Har vask og tørk nå og begge går som klokker.
Kjøpte elektrolux oppvask da mielen døde. Angrer som en hund.
Miele hadde en kjempefin service i Tyskland. Man kunne få reparatør på besøk og da han kom, tok han først en sjekk. Basert på denne sjekken, ga han et pristilbud på reparasjon dersom han anbefalte reparasjonen. Hvis han IKKE anbefalte reparasjon (fordi det var veldig dyrt ift alder/slitasje), fikk vi kostnaden ved å ha hatt han der trukket fra på kjøp av ny maskin hvis vi kjøpte Miele igjen. Veldig greit.
En annen ting ift. alder: Såklart er det ikke bare antall år som spiller inn, men heller hvor mye den har blitt brukt.
Sånn tenker jeg også. Vi vasker tydelgvis mindre klær enn det som er vanlig. Når jeg hører om vaskemaskiner som går hver dag, så skjønner jeg jo at jeg tar begrepet sjuske til nye høyder. Vår maskin går vel omtrentlig en gang i uka. Og da er det kanskje ikke så rart at den lever en stund lenger i antall år?
Har hatt Miele både vask og tørk, og også andre maskiner. Synes ikke Miele utmerker seg verken den ene eller den andre veien. Ut over at flyttefolkene stønnet da de så at det var Miele, den er visst veldig tung ifht andre maskiner :knegg:
Enig med det som sies over. Den tekniske utviklingen på vaskemaskiner o.l. går så fort, at det er et spørsmål om man nå til dags egentlig vil ha en maskin i 20 år, hvis man for den samme prisen like gjerne kan skifte etter "10" til en nyere modell uten å betale noe mer. Selv om det skulle være sant at Miele er bedre enn andre.
Jeg har stort sett valgt hvitevarer etter å ha sjekket best i test, og ofte tatt "beste kjøp", og kommet godt ut av det. Det er vel sjelden Miele er beste kjøp, og ikke alltid beste maskin, heller.
Sikker på at du ikke har feil på elektrisk anlegg? Vi gjorde den kjempetabben å bytte ut ti år gammel ASKO vaskemaskin. For så å finne ut at ledningen gikk varm og at det var elektriker vi trengte. Fikk 10 års garanti på Bosch vaskemaskin, tror ikke hvitevarer har lengre forventet levetid i dag.
En gang i uka, Tjorven?? Har ikke du unger som trener masse??
Her er jo sengetøyvask minst to maskiner alene, så komme håndklær, når alle dusjer minst en gang om dagen (og vi vasker ikke håndklær hver gang), og treningstøy til en familie der 2-3 av oss trener omtrent daglig og resten også ganske ofte...
Jeg vasker stort sett en dag i uken. Jeg og jentene trener tre til fem ganger i uken pluss at jentene har gym. Vi har klær nok til en uke. Og jeg er lat effektiv, hvorfor bruke hele uken på noe som kan gjøres lørdag eller søndag? Maskinen tar jo 8 kg.
Ja, vi samler også opp, men det blir mange maskiner når jeg setter i gang skippertaket. Vet ikke hvor mange kilo den tar, den er helt "vanlig størrelse", men sengetøy blir to maskiner, lyse håndklær og undertøy minst en full maskin per uke, mørke håndklær og undertøy minst en maskin, mørkt 40 (vanlig tøy og treningstøy), 2 maskiner (så jeg tar ofte treningstøyet for seg og det andre for seg), lyst 40 en halv maskin, men kjører den når det har gått en uke. Ullvask ukentlig eller annenhver uke (han som trener på is bruker ull også om sommeren). En og annen finvask.
Vi er betydelig mer opptatt av miljø og forbruk enn tekniske dippedutter. Så lenge maskinen gjør jobben er det helt OK. Å bytte for å bytte er ikke noe vi driver med. Jeg er veldig missfornøyd med oppvaskmaskinen vi kjøpte sist, men å bytte den bare derfor er utenkelig. Den gjør jo jobben.
Her trener tre av fire daglig, og vi dusjer en-to ganger daglig alle mann. Skifter nokså sjelden badehåndklær, men vi har (og ønsker ikke å kjøpe) overhodet ikke nok treningstøy til å samle opp. Hun som trener tre timer daglig dusjer i svømmehallen, og det håndkleet blir vasket etter hver bruk, det blir så ekkelt. Ellers vasker vi sengetøy hver 14. dag. Vanlige klær vaskes ikke oftere enn nødvendig. Men det er forskjell på folk, og etter å ha gått ned over 20 kg har jeg sluttet å bli særlig svett, som jeg ble tidligere. Nå kan jeg bruke klær i dagevis, før var det utenkelig.
Så: Vi vasker ofte klær. Hver eneste dag. Men vi kjører dessverre ikke ofte fulle maskiner.
Gjenkjennelig. Vi hadde en skrekkelig Electrolux oppvaskmaskin og jeg ble helt GLAD da den ENDELIG ugjenkallelig røk, fordi da kunne den legitimt byttes ut. :knegg: Før det hadde vi byttet dyre smådeler og holdt ut, fordi den virket og kunne repareres.
Vi har prøvd fra annet uttak også , men det samme skjer.
Har hatt litt i bakhodet at Follobanen, den lange tog-tunnelen mellom Ski og Oslo, borrer under oss nå. Økende during hver kveld...og natt. :sukk: snodig at vaskemaskinen skulle ryke akkurat nå som duringen begynte?
Det er helt fint å ha en maskin hele levetiden, absolutt for det. Men nyere maskiner er ofte også mer miljøvennlige, med vann- og strømforbruk, filtre med mer. Utslipp av mikroplast blir fort et tema, nå, skulle man tro. Ifht hva hvitevarer skal levere. Derfor kan det også tenkes at det miljømessig er en god ide å bytte etter 10 år framfor 20. Men selvfølgelig med forbehold om at det svarer seg.
Nope. Man kan ikke forbruke seg til et bedre miljø. Miljøkostnaden ved å anskaffe ny maskin, overgår den marginale miljøeffekten av bedre teknologi, mange, mange ganger. Det mest miljøvennlige er alltid å bruke gammelt utstyr så lenge som mulig.
Ja, hvis man legger til grunn at Miele virkelig varer dobbelt så lenge som andre maskiner. Det er ikke min erfaring. Det er også miljømessig noen ganger riktig å reparere, men kronene det koster vil ofte veies opp mot å kjøpe ny, og da vil mange velge å legge vekt på om det "lønner seg" framfor å ta en stor utgift for miljøets skyld. Koster det like mye å reparere som å kjøpe ny, hender det nok ofte at andre ting får høyere pri enn miljø.
Samme skjedde med vår maskin for litt siden. Mannen fikset det lett med litt elektrikertape. Han er elektriker da, men driver ikke å reparerer hvitevarer på jobb. Det er godt mulig dere kan fikse det selv, evt om dere kjenner en elektriker som kan se på maskinen?
En god modell kjøpt 15-20 år siden er omtrent like bra som de nye. Den kan ha samme sentrifuge 1400-1600, vann- og strømforbruk. Det er et par nye funksjoner introdusert de siste årene; pumper som sirkulerer vannet bedre, salt/katalysator funksjoner for mykgjøring av vann, autodispensere for skyllemiddel og flytende vaskemilder. Nye vaskemaskiner har generelt enda lenger vaskeprogrammer, men selvfølgelig også hurtigprogrammer.
I stor grad handler det også om hvilke program man velger og hvilke tilleggstaster taster man trykker på; høy vannstand; lengre vasketid, ekstra skyllinger,... Disse funksjonene hadde også langt eldre vaskemaskiner. En stund hadde jeg en enkel og rimelig maskin, den var helt grei men 30 og 40 graders vasken gikk så fort at når den pumpet ut vannet så man at vaskepulveret ikke hadde løst seg opp. Slik var aldri mine foreldres maskin, som fremdeles lever. Velger man hurtigprogram er det slik med nye maskiner også.
Mine foreldre har en eldre Asko-maskin, jeg tror den er 18 år og den går fremdeles. De ti første årene gikk den ofte 3 ganger for dagen, kokevask, hund, turgåere, tenåringer, studenter,... Noen maskiner holder lenger.
Vi gikk for en Samsung maskin forrige gang, den gikk ofte 2-3 ganger daglig, uten særlig mange hviledager i sin levetid. Den var helt kjørt etter 5 år, da hadde den vært reparert en gang og vært kjørt til verksted for større reparasjon en annen gang. Alt var galt, sprekk i bunnpanne, utgått varmelement, pumpen var sluttet å virke og sentrifugen var blitt dårligere. Som ny var den en god maskin, men den var lettere, og ikke like solid konstruksjon man kanskje er vant med. Noen maskiner er ikke bygget for å gå 2-3 ganger for dagen, selv om salgsargumentene sier noe annet. Mile-maskinene jeg har vært borti har vart 10-15 år og mer før de ble byttet ut, det har oftest vært en reparatør hjemme en gang eller to. Et underlig unntak er en AEG Turnamat med separat sentrifuge, den går fremdeles etter over 30 år. Tror ikke de lager slike mer.
Her passer historien om komfyren vår godt. :knegg:
Det røk en kurs på vår syv år gamle komfyr. Nypris 9000kr.
Valgte å reparer for 5000kr. To mnd etter røk den andre kursen :dåne:
Så nå har jeg to plater som virker (av fire) og en løsplate fra ikea stående oppå.
Og vurderer å kjøre produsent knallhard på mijøaspeket. For det er MYE som skurrer.
Jeg la ikke det til grunn. Jeg sa heller ikke noe om økonomi. Jeg svarte på om det kunne være en miljømessig fordel å bytte en maskin etter ti år i stedet for etter tyve, hvis den nye maskinen har utvilket seg i mer miljøvennlig retning. Og svaret på det er nei. Det er alltid mer miljøvennlig å fortsette å bruke den gamle.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.