Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva er din favorittgrønnsak?

#1

Left sa for siden:

Hvilken grønnsak liker du aller best, og hva lager du av den evt. ?


#2

Skilpadda sa for siden:

Den vi bruker aller mest, er nok brokkoli (kokes/dampes lett og serveres til nesten alle middagene våre), etterfulgt av tomater (cherrytomater, klasetomater, plommetomater), som stort sett spises med nykvernet havsalt eller eventuelt vinaigrettedressing.


#3

Mei sa for siden:

Noe så vanlig og enkelt som kålrabi tror jeg. Spiser den rå, koker den og spiser den slik, har den i potetmos, rotmos, kålrabistappe (seff :) ) og gryteretter samt i foliepakket fisk.


#4

Misteri sa for siden:

Brokkoli. Trenger den så sårt for jernlageret mitt og kan ikke leve uten den. :nemlig:


#5

Mei sa for siden:

Jeg skulle ønske jeg likte brokkoli. Jeg skulle ønske jeg klarte å spise brokkoli - men det går rett og slett ikke. Kunne trengt litt mer jern selv.


#6

Candy Darling sa for siden:

Asparges. Dampes og dryppes med olivenolje og litt havsalt, eller stekes lett. Brokkoli brukes mye her også, gjerne i ratatoilleaktige retter.

Skilpadda, tomater er vel ikke noen grrønnsak. Spør Kanne. :nemlig:


#7

Agent Scully sa for siden:

Kakaobønnen? Det blir det nærmeste jeg kommer. "Favoritt" og "grønnsak" er ikke to ord jeg pleier å bruke i samme setning.


#8

Myggstukket sa for siden:

Blomkål, asparges og brokkoli er favorittene mine. Tror ikke jeg kan velge ut en blant disse, da alle er like gode.


#9

Tallulah sa for siden:

Jeg liker blomkål, hvitløk og løk (er løk en grønnsak?), artisjokk og romanesco.

Jeg lager ofte mos av blomkål og romanesco, sammen med løk og hvitløk. Syltede artisjokkhjerter snackser jeg på.


#10

Aminta sa for siden:

Brokkoli, kokes lett (så den fortsatt er crispy da), wokes, stekes i ovn med ost på el.
Nesten alle middager har brokkoli, jeg kan finne på å spise brokkoli med litt havsalt og parmesan til forrett også.
Etterfulgt av tomater (om det er grønnsak eller ei), noen himmelske cherrytomater de har på den lokale innvandrerbutikken (jeg overser at de ikke er øko, for de er himmelske). Evnt. vanlige tomater som jeg deler i to, tar på litt parmesan og krydder, og steker eller har i salat el.
Også avokado, jeg kan snackse en halv avokado. Brukes mye i salat, eller bare spises med skje (evnt. med litt rømme og krydder el.).


#11

Albertine sa for siden:

Løk. Løk i alle tenkelige former og fasonger. Løk er uunnværlig.


#12

Dixie Diner sa for siden:

Løk i alle former, spesielt hvitløk. ELSKER løk og spiser masse av det hver dag.


#13

Inagh sa for siden:

Jeg holdt på å si at favorittgrønnsaken min er mais - helt til jeg leste løk...

Og løk kan jeg ikke leve uten, tror jeg - rå, kokt, stekt, tørket - rød, gul, hvit... :nam:


#14

lille my sa for siden:

Blomkål,kålrbi og gulerøtter er de jeg liker best,både rå og kokt.:)


#15

Garbella sa for siden:

Blomkål og jeg tar den bar.

Rå løk på en god annenplass.

Når jeg tenker etter så spiser jeg bare rå grønnsaker.


#16

malena sa for siden:

Etter å ha tenkt så det knaker så ender jeg opp med å dulte på Kif.


#17

Benzo sa for siden:

Elsker grønnsaker, så jeg synes det er vanskelig å velge noen favoritt, men løk ville jeg ikke klart meg uten.


#18

Left sa for siden:

Løk er min favoritt også. Løk kan brukes til alt. Nesten :D
Blomkål og broccoli også, og gulrot, men helst rå.


#19

Dixie Diner sa for siden:

Jeg elsker å blande frukt og grønnsaker. Kyllingsalat eller kyllinggryter er feks. utenkelig uten ananas i, og jeg blander gjerne også eplebiter i salat og gryteretter. Nam. Druer er også godt i kyllinggryter.


#20

Esme sa for siden:

Spinat, asparges og linser. Spiser det flere ganger i uken.


#21

Left sa for siden:

Skulle ønske jeg var litt flinkere til å bruke flere typer grønnsaker, og gjerne litt mer eksotiske enn kål og gulrot.
Er i den lokale innvandrersjappa her og det er så mye spennende, men jeg aner jo ikke hva det heter en gang :flau:
DET skulle jeg gjerne gjort noe med, men vet ikke helt hvordan.


#22

Dixie Diner sa for siden:

Er avokado en grønnsak eller en frukt? Iallfall elsker jeg avokado og spiser det flere ganger i uka.


#23

turi sa for siden:

Akkurat nå er det kikerter(i hummus) og søtpotet(har fått oppskrift på en fantastisk god kyllingryte med masse grønnsaker, og søtpotet) men løk, brokkoli og paprika er uunværlig! Og hvitløk da.


#24

Hyacinth sa for siden:

Enig. Jeg elsker alle former for løk. Jeg liker også alle slags rotgrønnsaker veldig godt, men er ikke så glad i kokt gulrot. Jeg elsker poteter. Jeg elsker også sellerirot, jordskokk etc.

Grønnsakene jeg er minst glad i, uten å være kresen akkurat, er nok kålvekster av alle typer. Det er veldig godt med brokkoli og blomkål i supper, moser og gryter, men ikke like godt naturell.


#25

Hyacinth sa for siden:

Pr def en frukt. Men den kalles jo ofte grønnsak, i likhet med tomat og agurk, for eksempel.


#26

Skilpadda sa for siden:

Sant nok. :knegg: Men brokkoli og tomat er det eneste som ligner på "grrønnsak" som poden spiser nesten uten tvang, så dermed blir det det nesten hver dag. Løk er jeg også veldig glad i, både gul, rød og purre (og selvsagt hvitløk, men det blir noe litt annet), men det hater poden så veldig, så det har vi mye sjeldnere enn før.

Men nå svarte jeg visst på hva vi spiser mest av - favorittene er vel kanskje asparges og avocado.


#27

Toffskij sa for siden:

Jeg er veldig glad i mange slags grønnsaker, men jeg tror kanskje aubergine kommer aller høyest på min liste. Full av smak og olivenoljens beste venn. :nam:


#28

Bokormen sa for siden:

Løk, mais, broccoli og gulrot. Det bruker vi nesten hver dag. :)


#29

Labolina sa for siden:

Brokkoli, mais og løk. :nam:


#30

Billa sa for siden:

Brokkoli inntil nylig. Men etter at den siste buketten tok med seg små og nysgjerrige leieboere, som etterhvert krøp ut av kjøleskapet og ned på gulvet for å utforske sin nye bolig, har lysten på brokkoli avtatt noe. Den tar seg nok opp igjen, etterhvert...

Akkurat nå er det gulrot og avokado som er favoritt. Gulrot er barnas og avokado er min.


#31

Filifjonka sa for siden:

Jeg er veldig glad i asparges. Ville også vært vanskelig å klare seg uten løk og (gode) tomater.


#32

Ingrid-lille sa for siden:

Oliven. :hjerter:

(Ja, for vi regner det som en grønnsak eller? )


#33

Candy Darling sa for siden:

I tilfelle en grrønsak, som tomaten. :gal:


#34

Storm sa for siden:

:ja: Aubergine troner øverst på min liste også.

Ellers er jeg veldig glad i poteter, søtpoteter, artisjokk, fenikkel, oliven, avocado, tomater, spinat, asparges og ulike typer sopp (sikkert mye her som pr.def. ikke er grønnsaker).


#35

Hyacinth sa for siden:

Jeg må lære meg å sette pris på aubergine. Jeg synes nemlig det smaker svært lite.. :sparke:


#36

Hyacinth sa for siden:

Hvis noen sa at jeg måtte klare meg helt uten grønnsaker en periode, ville definitivt løk og tomater være det verste å unnvære. Det er vanskelig å lage middag uten løk og tomat.


#37

Hyacinth sa for siden:

Favorittfrukt da, folkens? Min er soleklar: Mango. Men det må være god, mørkegul og spisemoden mango.


#38

torsk sa for siden:

Ingen som har svart ketchup? Merkelig. (For ketchup teller som en av de berømte fem, altså! Det samme gjelder syltetøy).


#39

Karamell sa for siden:

Brokkoli, mais og løk. Fersk asparges (hermetisk er grusomt!).


#40

Karamell sa for siden:

Å ja! Og en god melon - husker ikke navnet på den beste sorten.


#41

Dixie Diner sa for siden:

Piel del sapo? Den er knallgod. Jeg er mest glad i druer og klementiner.


#42

emm sa for siden:

Brokkoli og kålrabi, særlig hvis den er laget som stappe:nam:


#43

Bergensis sa for siden:

Paprika.
Brukes til både frukost, middag og lunsj.

Rød smakar best:)


#44

Skilpadda sa for siden:

Og calvados.


#45

petra sa for siden:

Jepp det er jeg helt enig i!!

Men så er brokkoli og blomkål grateng med ost på toppen helt nydelig å da!!


#46

Maxine sa for siden:

Brokkoli er vel det vi bruker mest av.


#47

Ibidelma sa for siden:

Da spiser/drikker du noe med C-vitamin når du spiser brødmat :)

Favorittgrønnsak: gulrot
Favorittfrukt: Melon- vannmelon, honningmelon, cantelope(?) :fnise: , melon melon melon :D


#48

Ma Dalton sa for siden:

Løk! Vanlig løk, rød løk, hvitløk (må være fersk!!!), sjalottløk, vårløk.... Det er bare purre jeg ikke er så fryktelig glad i. Merkelig. Dersom jeg ikke har løk, står jeg virkelig fast.


#49

Mikkeline sa for siden:

Liker det aller meste av grønnsaker, bare de ikke er ihjelkokt.

Rå gulerot er favoritten. Knasker på det i løpet av kvelden, har alltid et par pakker i kjøleskapet.


#50

Vimsen sa for siden:

Broccoli og blomkål.


#51

Vimsen sa for siden:

Og rosenkål!!


#52

Vimsen sa for siden:

INgen flere for rosenkål??


#53

Pamina sa for siden:

Definitivt løk og tomater (jada det er en frukt, men det får så være), asparges og borccoli kommer høyt opp de og.

Frukt - et skikkeolig godt eple er veldig godt, gul kiwi og fersk ananas er nesten like godt og hvite kjøttmoreller og jordbær!


#54

Hønni sa for siden:

Det må være ruccula, da tomat jo er en frukt....


#55

Nebbia sa for siden:

Helt klart løk i en eller annen form. Enhver matrett med respekt for seg selv kan/bør ha løk i seg.


#56

syllan sa for siden:

Løk i alle varianter(spess hvitløk)
sqash,tomat,brokkoli,aubergine,kålerabi,gulerøtter osv..(er paprika en grønnsak?)

liker vell egentlig alt:D


#57

syllan sa for siden:

Jo mmmm så godt:D


#58

Mamma Rosa sa for siden:

Brokkoli!! Får aldri nok.


#59

Nebbia sa for siden:

Det er mange her som påpeker at tomat er en frukt. Er dette allmennkunnskap som jeg har gått glipp av? Jeg lærte dette da jeg så en episode av Postman Pat sammen med junior for noen uker siden. Er jeg alene om dette? :o


#60

Veronal sa for siden:

Tomat er en frukt - nærmere bestemt et bær. Passer likevel dårlig i en fruktsalat.

Hvem er det som har/hadde et visdomsord i signaturen sin, mon tro? :gruble:


#61

krystallklart sa for siden:

Er kjempe glad i frukt og grønnsaker. Hvis jeg må velge en favoritt så må det bli ananas og brokkoli.


#62

Sitron sa for siden:

Jeg er ganske glad i sjampinonger.


#63

Mandino sa for siden:

Sopp i alle spiselige varianter - er avhengig. Ellers er tomat, agurk, brokkoli, gulrot, kålrot og blomkål uunværlig i heimen.


#64

Mamma Rosa sa for siden:

Jeg også, men kantareller er enda bedre.
Fløtesaus med kantarell. Oh. :Sulten:


#65

Veronal sa for siden:

Jeg tror ikke jeg klarer å plukke en favoritt, men akkurat nå for tiden liker jeg veldig godt fennikel, vårløk og sukkererter.


#66

Che sa for siden:

Amen, Sister!

Ellers er rå gulrøtter godt. (men kokt er det skikkelig fælt)


#67

turi sa for siden:

Total lagetid 1 time, kutte tid tja 15 min.
[size=3][/size]
Kjøp en naken kylling – og så skyll den i vann for å få av det meste av krydderet.
Du får kylling i ferskvare disken FØR de griller den ihjel. Går sikkert med en frossen også, men de bruker
dessverre å være noe tørrere.
[size=3][/size]
[size=3][/size]
Finn en vanlig kasserolle og dekk bunnen med omlag 1 cm med olje – blanding oliven og vegetabilsk olje
(raps, mais, solsikke). Legg kyllingen oppe i. Fyll rundt opp til kanten med grønnsaker. De trekker seg sammen,
så det er bare å fylle godt.
Kutt opp søtpotet, gulerot, neper, sjampinjong, løk/vårløk/sharlottenløk, hvitløk i fed (ikke del opp da brenner de i stykker), egentlig
masse av det du liker og det som er i sesong. Biter på størrelse med en halv fyrstikkeske omtrent.
Hele sukkererter, paprika, – disse tar du i etter halv tid siden de trenger kortere koketid
[size=3][/size]
Krydre med salt og pepper – gjerne litt paprika, urtekrydder eller hva dere liker.
[size=3][/size]
La kyllingen stå slik på samme varme som du koker poteter, i omlag 30 min. Så snur du kyllingen i gryta og har i resten av grønnsakene.
Følg litt med, men nå er det omlag 20 – 30 min igjen avhengig av kjelestørrelse. Ønsker du litt farge på kyllingen kan du frese opp varmen litt på
slutten bare.
[size=3][/size]
Så legger jeg kyllingen på et fat så jeg skal klare å skjære. Grønnsakene og oljen moser jeg som regel sammen så det blir en god saus. Det er
ikke nødvendig å finmose. Litt klumper så man ser hva man spiser er bare bra.
[size=3][/size][size=3][/size]
[size=3][/size]
Potetstappe
Kok skrellede poteter med ganske lite vann og 2 – 3 fed med hvitløk i vannet. Kok til de er ferdige kokte.
Hell vannet over i en bolle/mugge.
Mos potetene, ha oppe i smør og melk/fløte. Spe på med vannet du har tatt vare på. Husk at potetene absorberer
fuktigheten så stappa kan godt starte i litt tynneste laget, den blir tykk ganske fort.
Ha i salt, hvitt pepper og event krydder (velg mellom basilikum, oregano, timian, rosmarin
[size=3][/size]
Lagt ut på oppfordring.


#68

Røverdatter sa for siden:

Jeg er avhengig av løk i alle former og agurk. Også elsker jeg sopp.

Jeg har ikke noen favorittgrønnsak tror jeg, liker veldig godt de fleste grønnsaker.


#69

Frida sa for siden:

Rå gulerøtter spiser jeg hver dag!

Ellers er jeg glad i broccoli, blomkål,sopp,asparges,løk ++++


#70

Gaia sa for siden:

Jeg elsker løk (men jeg tåler det dårlig. :sukk: ) Vi har dessuten alltid aubergine, squash, tomat og paprika i kjøleskapet, da jeg er av den formening at "grønnsaken" ratatouille passer til det meste. Gulerøtter er snask når de er helt ferske. Poteter er godt som bakt eller i stappe. :nemlig:

På fruktfronten kan jeg spise endeløse mengder med klementiner og gode, modne plommer. Mango er digg, men noe herk å rense.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.