Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Trenger oppskrift på ferskensyltetøy

#1

Hyacinth sa for siden:

Jeg har fått totalt dilla på ferskensyltetøy - i utlandet, nærmere bestemt sør i Europa. Jeg finner det ikke i Norge. Det vil si, det finnes noe kombinert fersken- og aprikosgreier, men det er ikke det samme. Aprikossyltetøyet til Hervik er godt, men aprikos smaker overraskende ulikt fersken, i grunnen. Jeg vil ha fersken. Nå er det slutt på det importerte syltetøyet mitt, og jeg fant ut at jeg må lage selv.

Det ble heller ikke det samme. Jeg kokte fersken og sukker til fersknene var møre, men det ble smakløst og rennende. Hadde i litt vanilje, men det smaker egentlig bare vaniljesukkerlake.

Noen som kan hjelpe?



#3

frukt sa for siden:

Høres ut som om det ikke kokte lenge nok. Da jeg lagde kirsebærsyltetøy kokte det i en halv evighet. Også var det en test man kunne gjøre for å sjekke om det var ferdig. Men jeg husker ikke den helt.
Kanskje fersknene var smakløse og? De er jo veldig varierende på smak.



#5

Hyacinth sa for siden:

Det kokte en times tid. Kan testen ha vært den der gelé-testen? Den tok jeg faktisk, og det stivnet litt. Så det blir muligens stivere.

Jeg heller mest mot smakløse frukter-teorien..


#6

zinatara sa for siden:

Har ikke prøvd ferskensyltetøy, men har laget nektarinsyltetøy flere ganger og syns det er godt.

Var fersknene harde eller hadde de fått modnet seg godt. Jeg syns det nesten er best å bruke frukten som er såpass myk at ungene ikke lenger har lyst å spise den og det bare er en dag eller to før de ville blitt kastet.


#7

Shun sa for siden:

Det er lite pektin i fersken. Om du koker dem med ferskpresset sitronsaft/sitrussaft generelt (eller tilsatte kjøpepektin) vil nok syltetøyet stivne. Og du vil få en friskere smak.
Ingefær kan være godt som smakstilsetning. Eller nellikspiker, ifølge Jan Hedh.


#8

Hyacinth sa for siden:

Takk!

Fersknene var nokså harde.

Jeg tilsatte limesaft etterpå, for smakens skyld. Og så har jeg tilsatt certo og silt syltetøyet. Men det er nokså smakløst.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.