Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvor mange GB datatrafikk har dine barn/ungdommer?

#1

Tjorven sa for siden:

Jeg er økonom i sinn og skinn. Hvis jeg får noe som har en øvre grense, så er jeg livredd for å bruke det opp. Ungene mine er visst ikke skrudd sammen på samme måte. De bruker datatrafikk som fulle sjømenn, og går stadig tom når det er masse måned igjen. Særlig eldste sitter gjerne og ser på videoer i 10 dager. Og går tom. Er det sånn det bare er? Eller bør de kunne utvise en viss grad av moderasjon?

Selv bruker jeg ca 1GB, og synes selv at jeg er på nett «hele tiden». Men jeg er sikkert flink til å bruke wifi der det er tilgjengelig.

Hvor mye datatrafikk har deres barn? Vennligst oppgi alder på barnet også.


#2

Albertine sa for siden:

Eldste (snart 17) har 3, mellomste (15) har 1 og minste har ingen. Vi har kjørt hardt på det at de skal bruke WiFi når det er tilgjengelig.


#3

GydaG sa for siden:

15 år, bruker opp 8 GB på kort tid, og kjøper støtt en pakke med 10 GB til halvveis ut i mnd. Har konkludert med at hun må bytte ab til et med gratis musikkstrømming, for det er der det går galt.
Ja, og hvis hun har glemt at hun har skrudd av wifi og ser på Netflix....


#4

Maverick sa for siden:

Det er bare sånn det er. Jeg vet ikke hvor mye de har egentlig, (det er farens greie), men femtenåringen er nesten alltid tom, tolvåringen har igjen stort sett alltid. Det har null og niks med oppdragelse, og alt med personlighet å gjøre.


#5

Input sa for siden:

Min 7-åring har normalt 1 GB, men jeg har skrudd av muligheter for å bruke data på noe annet enn pokemon go, whatsapp, Spotify og et par andre apper vi mener han bør få bruke. I sommer fikk han økt den til 5 GB, siden vi var på hytta uten tv.

Jeg hadde ikke sponset datatrafikk for å se youtube etc. for et barn som har mulighet til å se på wifi hjemme. Uavhengig av alder.

Selv bruker jeg gjerne 3-4 GB og er imponert over folk som klarer å bruke bare 1.


#6

GydaG sa for siden:

På den positive siden- hun var tom for data da vi dro til gran c, så vi hadde en usedvanlig sosial og hyggelig ferie frem til 1. aug. :p
Og hun må betale for ekstra data selv, dermed går det mindre penger på snop og starbucks.


#7

allium sa for siden:

17-åringen økte nettopp fra 1 til 2 gb. Det ble litt for mange ekstrapakker, men 2 ser ut til å holde.

Hun betaler fakturaen selv, det hjelper nok.


#8

noen sa for siden:

11-åringen har 0 (kontantkort), mens 13-åringen har hatt 1 GB/mnd. siden hun ble 12 år. Det har holdt fint så langt.


#9

GinaK sa for siden:

Eldste (16,5) brukte mer enn han hadde en gang og det gjør han ikke mer. ..
Nå har han 8GB og har app som viser når han nærmer seg oppbrukt.

Minsten (13) har 1GB og jeg har 2GB. Jeg har aldri brukt opp mitt eller vært i nærheten og med Telenor kan vi flytte over GB så synes det funker fint.


#10

Anne C sa for siden:

Minsten har hatt 2 GB, den øker vi til 4 fra september. Det var så liten forskjell i prisen. Minsten bruker det han har. Eldste har 2 GB i grunnpakken, og det har holdt til nå. Men han har ikke hatt med seg mobilen på skolen det siste året. Nå har han startet på videregående så da kan det hende at han får litt mer han og. Men han er mye flinkere til å bruke WIFI der det er. Minsten glemmer seg bort.


#11

Elise sa for siden:

Vi har 20 fordelt på familien (databøtte/Onecall). Vi har 5 hver, men bruker ikke opp alt. Ungene er 11 og 13. Jeg og yngste var mye lenger på ferie enn eldste og mannen, så da fordelte vi litt annerledes. Men etter å ha gått på noen smeller med for mye bruk tidligere, er de veldig forsiktige. (De hadde først abonnement som bare strupet hastigheten etter oppbrukt kvote, så fikk de et abonnement som ikke hadde samme funksjon, så det ble en dyr måned inni der...)

Vi bruker wifi der vi kan, og jeg prøver å få de til å laste ned musikk til offline-lister på mobilene sine, slik at de ikke bruker av det når de hører på musikk andre steder.


#12

Martis sa for siden:

Ungene har abo med hhv 300 MB og 1 GB (10 og 13 år), men i tillegg har vi 5 GB på familiedeling og i prinsippet deles på de to. Jeg har 3 GB på mitt og det holder i massevis, unntatt når vi er på ferier, så det viser vel egentlig at jeg stort sett er på plasser med wifi i det daglige.

Vi jobber med å lære ungene å ikke se YouTube eller Netflix uten å være på wifi, men det er visst lett å glemme seg av. :himle:


#13

Anda sa for siden:

15- åringen har 4. Går han tom, er han tom. I sommerferien før hyttetur uten wifi. :snill: Han tar det pent, da, og er særdeles hyggelig å ha i hus når nesa er oppe fra telefonen.


#14

Simone sa for siden:

Mine som er 11 og 14 år har 1GB. Det hender at dei går tom, men då må dei rett og slett berre klare seg uten nokre dagar. Men vi har WiFi, så det er ikkje eit stort problem. Bruker ikkje jenta di WiFi heime, Tjorven?


#15

veobra sa for siden:

16-åringen har 5 eller 6. Vi oppgraderte til et abonement med mye mer i ferien. Det er rimeligere enn å kjøpe data. Det var ett eller annet som skjedde som slukte dataen. Så går vi tilbake til det opprinnelige etterpå.

13-åringen og minste har 1, mulig 2. Det holder i massevis. De får ikke mer og er flinke til å holde seg under grensa.


#16

polarjenta sa for siden:

Lillebror har kontantkort, han bruker Wi-Fi alle plasser han kan, og ellers lite mobildata fra pengene på kontantkortet. Det er ikke mye, jeg fylte det for 500 for noen mnd siden g han har enda over 100lappen igjen, og på den summen har vi vært på ferie også. Han er 10.

Storebror har 1 GB, tror det varierer om han bruker det opp tror jeg.


#17

Neket sa for siden:

16-åringen har tre, 12-åringen har ingenting (kontantkort). Eldste går tom innimellom, men hun er ganske flink til å passe på.

Jeg bruker en hel haug. :sparke: Jeg har jobbabbonement med 15 GB, bruker som regel rundt 12. Forbruket gikk betydelig opp når de skrudde av FM-nettet (jeg har så lite lagringsplass på tlf så streamer alt av musikk og podcasts). Ser veldig sjelden på noe med video, men leser mye Mail, med tildels tunge vedlegg.


#18

Tjorven sa for siden:

jo, det tror jeg. Men ikke på t-banen/i byen/på ferie osv.

I mitt hode så er 0 wifi = 0 videotitting, men ungene mine deler ikke den oppfatningen. Problemet er jo at de ikke får kjøpt ruterbilletter OL. når datatrafikken er brukt opp, og det er så vanvittig upraktisk.


#19

Myria sa for siden:

9,5-åringen (som er den eneste av barna med egen telefon) har ingenting. Skal han gjøre noe som krever internett må han gjøre det hjemme, hos venner eller andre steder med wifi. Han bruker ikke mobilen der det ikke er wifi uansett og tar sjelden telefonen med seg ut annet enn når han er hos venner så abonnement med datatrafikk har heller aldri vært et ønske fra hans side.

Uansett ser jeg ikke for meg at de ville fått mer hvis de bruker det opp (evt må de betale for ekstra data selv) og i alle fall ikke om grunnen er at de bruker opp datatrafikk hjemme hvor vi har wifi.


#20

Hjertensfryd sa for siden:

Jentene har 0,5 GB. Held som regel. Eldstemann har 1 GB.


#21

pippo sa for siden:

15-åringen har 4gb. Hun strever litt med å få det til å holde noen måneder, men får det til fordi hun vet det blir tungvindt uten (Ruter etc.). Noen måneder ber hun om ekstra fordi hun skal på hytteturer e.l.


#22

zinatara sa for siden:

De to yngste har 0,5 gb. Går ofte tom, men kan fortsatt ringe og sende meldinger på barneabbonement. Eldste som er snart 14 har 5gb. Hun hadde 2gb tidligere, men da gikk hun ofte tom. Hun har i større grad behov for ulike apper som bruker internett enn småsøsknene.


#23

Fersken sa for siden:

Straks 11-åringen har 1 GB og det holder. Hun har lært den harde veien at video ser man bare når man er koblet til wifi. Hun er så gjerrig på data at hun av og til skrur av mobildata også.

Han på 8,5 skal få mobil nå og det er bestilt 500 MB.

Både jeg og mannen har bare 1 GB hver og det holder stort sett i massevis.


#24

Røverdatter sa for siden:

02-jenta har 4 gb. Det holder nesten. 09-jenta har kun wi-fi.


#25

007 sa for siden:

15-åringen har 8 GB. Det er for mye i sommerhalvåret, da bruker hun mye mindre. I vinterhalvåret er vi på fjellet uten WIFI så godt som hver helg, det er derfor hun har såpass mye. Mellomste (19) har nettopp fått flexabonnement, hun skal på folkehøyskole i gokk.

Vi betaler abonnementet til barna så lenge de går på skole/studerer, selv om alle har hatt ekstrajobb. Dette er et gode vi har bestemt at de skal få, og det medfører en avtale om at de skal være tilgjengelig for oss på telefon. Vi bor litt usentralt, og de er ofte utenfor WIFI-rekkevidde.


#26

star sa for siden:

Mener han på 13 har 2 GB og han på 11 har 500 MB. Eldste er blitt flinkere til å bruke Wi-Fi da han har fått tom på dumme tidspunkter. Han har flere bussturer til kamper i måneden så går nok mest da.
Jeg irriterer meg grenseløst over forandring av abonnement.


#27

Blånn sa for siden:

Tror 19-åringen har 5 GB, minste 3 og mellomste 2 (ikke helt logisk, I know). De går aldri tom.


#28

Fløyel sa for siden:

Begge har 8GB, holder akkurat for 19 åringen, 16 åringen går tom etter 14 dager - 3 uker. Nå skal det sies at vi har til tider ekstremt ustabilt nett, så vi brukte alle en periode mange GB hver mnd. Nå har det vært stabilt i sommer og da har han klart seg med de tildelte 8.


#29

Chablis sa for siden:

Min har 5 GB, noen ganger for lite og noen ganger har han igjen. Brukes mye til å se på you tube.


#30

Heiko sa for siden:

De har hhv 5 og 7 GB. Det holder som regel, men på noen ferieturer kjøper vi ekstra.


#31

Molly sa for siden:

Lillebror har 2 GB, Storesøster har 1000 GB.


#32

Skilpadda sa for siden:

Poden har 1 til vanlig, men da er han jo stort sett på wifi. Pleier å kjøpe ekstra på tur, i juli hadde han 8.

Jeg ser ingen grunn til å være økonomisk med datatrafikken i den forstand at man burde la være å bruke opp det abonnementet man har. Man har jo tross alt betalt for det. :jupp: (Jeg brukte opp mitt eget 10G-abonnement selv i juli og måtte kjøpe en ekstrapakke på 10 ekstra. :knegg: )


#33

løve70 sa for siden:

Arvingen (snart 15), har 6 GB. Det holder som regel. Hun er flink til å bruke wifi, men det hender hun skrur det av og glemmer å slå det på igjen...Da forsvinner gigabytene fort når hun er hjemme og tror hun er på wifi. Det virker som om Snapchat, når det brukes flittig, krever mye datatrafikk.


#34

Drømmedama sa for siden:

9-åringen har ingenting, 11-åringen har 2 og 20-åringen har 8. Ingenting av dette holder egentlig.


#35

Nessie sa for siden:

Pjokken (10) har 0,5 og Snuppa (13) har 5.
Hun hadde nok klart seg med 3 eller noe, men greit å ha litt å gå på.

Selv har jeg 85 :stolt:


#36

IzziCreo sa for siden:

De har egentlig 3GB, men One Call gir oss mer siden de ikke har helt orden på roll over. Så de har 4 GB. Får 1 GB i uken. 9.trinn og 1.vgs.


#37

Toffskij sa for siden:

Jeg tenkte de skulle få 1GB hver nå. De er 13 og 15.


#38

Hondacrv sa for siden:

Eg har 1 og ho har 1 og eg gir ho ofte litt av mitt sånn halvveis uti måneden.


#39

millact sa for siden:

Yngste blir straks 10. Han har 100 MB. Eldste på 13 tror jeg har 1 GB, men jeg er ikke sikker. De er flinke til å bruke wifi der de er, så de går aldri tomme.


#40

Elise sa for siden:

Er det tastefeil, eller går det virkelig an å bruke så mye? Hvem tilbyr et slikt abonnement?


#41

Bayone sa for siden:

Vi har felles databøtte på 20 GB fra OneCall. Den deles stort sett likt på alle fire så da har vi 5 GB hver. Noen måneder brukes det opp, men stort sett ikke. Om noen av ungene skal på besøk til tante langt unna (5 timer med buss) får de ekstra fra noen andre for å se på film el.l på bussen.


#42

Apple sa for siden:

13 -åringen har 4 GB, 7- åringen 1 GB. De klarer seg stort sett med det. Eldste fikk ekstra på påskehytta uten wifi.


#43

Fuja sa for siden:

Bonusungen på 14 har 1GB, vi økte fra 400MB før ferien. Er hun tom, så er hun tom.
Dataen brukes mest opp på snapchat.


#44

Fløyel sa for siden:

Hvordan fungerer fri data abonnementet? Er dere fornøyd med hastigheten?

Er det noen svakheter? Chill mobil eller noe er vel eneste tilbyder pt her i Norge.


#45

Molly sa for siden:

Ikke tastefeil, nei. Chilimobil tilbyr såkalt «fri data», dvs 1000 GB.
Hun hadde 8 GB tidligere, men gikk alltid tom. Så da dette abonnementet dukket opp så benyttet vi sjansen. Det koster 399, bare en 50-lapp mer enn det gamle abonnementet hennes.


#46

Molly sa for siden:

Hun har bare hatt det i tre uker, men er fornøyd så langt. Har ikke hørt noen klager verken på hastighet eller dekning. Har ikke avdekket noen svakheter foreløpig utover at appen deres er latterlig dårlig. Men det er forsåvidt ikke så farlig ettersom man ikke klarer å bruke opp pakken.
Man må være klar over at det ikke er lov å dele data med andre enheter. De sperrer abonnementet dersom de mistenker at man deler.


#47

Fløyel sa for siden:

Takk for svar. Hva bruker man appen deres til?

Det viktigste er at han kan streame filmer og spille spill uten at det stopper opp hver 30 sek.


#48

Benzo sa for siden:

Begge har 8GB med rollover, per nå har 13-åringen 13 GB. Vi er på ferie i Spania, men leiligheten har wifi. Straks 12-åringen er snart tom, men han ligger på stranda og ser på YouTube hele dagen. :knegg:


#49

Niobe sa for siden:

Straks 13 år, har 1gb i abbonnementet. Med rollover og familiedeling er der vel 1,5-2gb. Han har aldri klaget på det.


#50

Teofelia sa for siden:

16-åringen har fem. 11-årigen har én.


#51

Bluen sa for siden:

Her har yngste 300 og eldste 1GB. Selv har jeg 5, og det hender jeg bruker det opp. :flau: Da har det ofte vært noe galt med nettet hjemme, slik at jeg uforvarende har sett film ved bruk av mobilnettet.


#52

Pasta sa for siden:

17 åringen har 3. Jeg og 12 åringen har 2.
17 åringen brukte litt for mye i ferien, det måtte hun betale selv.

I starten var det overforbruk hver måned, men etter mange og lange samtaler har det blitt bedre.


#53

Svanen sa for siden:

Hun på 19 år har 4 GB. De på snart 18 og 14 år har kontantkort, og særlig 18 åringen er gjerrigheten selv og bruker nesten ikke annet enn wifi (har feks brukt 13 kr i august...). Alle betaler selv stort sett. Hender jeg fyller litt på. Jeg har vel 2 GB og det holder for meg.


#54

Katta sa for siden:

Tenåringene har 3 tror jeg. Han på ni har 1.


#55

Candy Darling sa for siden:

04-en har akkurat fått satt opp til 2, etter forhandlinger og svært god oppførsel. :knegg: Det er Snapchat og noen spill som drar mengden.

07-en har fortsatt 1, og stort sett litt igjen hver mnd. Hun er flink til å slå av mobildata når hun ikke trenger det, og også når hun er på wifi - det har vært problem med at hun falt ut fra nettet på rommet, og derfor plutselig ser på YouTube på mobildata.


#56

Isolde sa for siden:

11åringen har kontantkort men stort sett kjøper jeg pakker i forskjellige størrelser. Oftest den minste, mens skal vi noen sted uten nett blir det en større.


#57

tink sa for siden:

Jeg har 4 gb via jobbtelefon. Mannen og eldste (13) har 2 med rollover og bruker sjelden opp dataen sin utenom ved lengre ferier opphold uten wifi. Mellomste på 10 har 1 gb.

Guttene har lært seg at det ikke er så lurt å se filmer på youtube når det ikke er tilgang til wifi. Så nå går det stort sett greit med de abonnementene de har. Ville ikke betalt ekstra for mer data dersom forbruket skyldes at de har sett filmer.


#58

Hannah sa for siden:

16 åringen har 10gb, 13 og snart 12 åringen har 5gb.
16 åringen går lett tom, mens det er nok til de andre to. Nå er 16 åringen mye mer på farten enn de andre, ofte på steder uten wifi. Vi har også ustabilt nett her hjemme, så bruker nok mer data pga det også.


#59

trøtt sa for siden:

Vi har alle 1gb. Det holder i massevis for tre av oss. 15 åringen får som regel noe av vår andres data i løpet av måneden. Jeg prøver å fordele på slutten av måneden slik at alle starter nærmest mulig 2 GB neste måned. Det går jo selvsagt kun fordi vi er tre som ikke bruker opp vårt.


#60

Nessie sa for siden:

Snuppa fikk Chili sitt 1000GB abonnement i sommer, da hun var mye på fargen med faren i bobil. Men hun skal ikke ha det så alt for lenge. Men var praktisk i sommer. Da delte hun med broren.


#61

millact sa for siden:

Dere som har barn/ungdom som bruker mye, når og hvor brukes det?


#62

banana sa for siden:

16-åringen har 5 GB, 12-åringen har 2 GB. Mellomlegget utover 1 GB betaler de selv (de får litt ukepenger av oss så i praksis er det jo vi som betaler, men de som prioriterer hva pengene går til).

Jeg har 20 GB og bruker stort sett 1 GB til vanlig. Jeg deler litt med ungene i ferier og på reiser og på hytta.


#63

Candy Darling sa for siden:

Som nevnt, Snapchat tar 90 % av trafikken her. Og man kan jo for GUDS SKYLD ikke vente noen timer med å se og svare på en snap. Da er livet ødelagt.


#64

Sol sa for siden:

Jeg har barn som bruker mye. :står fram:. Jeg byttet til Chilli mobil i sommer for hun som jeg betaler abonnementet til, faren fulgte etter for søsteren. Vår erfaring er at det fungerer veldig fint ift dekning osv. Ift når og på hva det brukes: Det brukes absolutt hele tiden, til fots, i bil, på buss og bane, når de er i bevegelse og ikke har wifi. Det store sluket er Snapchat, i tillegg henger de nok mer på bla Instagram nå når de ikke trenger å spare på mobildata. I sommer kjøpte jeg ikke noen datapakke til det mobile bredbåndet vi har på hytta, så jeg er fortsatt i pluss etter byttet.


#65

Avatar sa for siden:

Jepp, akkurat det.


#66

Addison sa for siden:

06 har 5 med rollover, 01 har 4 eller 5, litt usikker, 97 har 2, mener jeg. Virker som det er noenlunde passe over tid. Jeg har 5 (jobb) og føler det er knapt, må spare aktivt. Ble dog noe bedre når vi gjorde noen grep med hjemmenettet vårt. Men det koster jo også penger.


#67

Bluen sa for siden:

Like etter at jeg hadde svart på dette, fikk jeg et tilbud fra Telenor - de tror at denne abonnenten (altså eldstefrøkna) vil ha nytte av å bytte til et abonnement med 2 GB per måned i stedet for 1 GB. Det koster 50 kroner mer. Jeg gikk rett på, jeg. :knegg:


#68

Chablis sa for siden:

Overalt, til og fra skole, kamper, hytta og andre turer.


#69

løve70 sa for siden:

Jepp, hele livet er jo Snap - sånn ca..... Dessuten tror jeg ikke de er så flinke til å få passordet til wifi når de er på besøk hos hverandre, så da brukes det også mye datatrafikk.


#70

Bluen sa for siden:

Oi, hva bruker du telefonen til da? Jeg er jo nesten konstant på nett :o, men pleier å bruke godt under halvparten av mine 5GB med mindre jeg har vært på reise eller det har vært noe feil på hjemmenettet. Nå skriver vi den 17., og jeg har brukt 1,3 GB denne måneden.


#71

Neket sa for siden:

Jeg sjekket appen min nå, jeg har brukt 6.57 GB. :sparke: Med 15 dager igjen står det.

Jeg syns ikke jeg bruker tlf så mye, men tydligvis. Den greia som måler hva jeg bruker det på har hengt seg opp, så jeg aner ikke hva som bruker mest, men hvis jeg skulle tippet så er det sikkert mail, spotify, podcasts, NRK radio, snapchat og instagram. Jeg ser sjelden video, og hvis jeg gjør det er det bare korte snutter. Det hender jeg deler nett med PCen hvis jeg må jobbe på farten. Vi kan ikke koble telefonen på wifi på jobb, og jeg gidder aldri styre med det andre steder heller, så bruker bare wifi hjemme.


#72

Bluen sa for siden:

Ja, da er det nok noe med at jeg aldri ser videoer uten å være på Wifi, ei heller hører på lydsnutter. (Tror en film jeg uheldigvis slumpet til å kjøre i gang av noen venner som fanga ei gjedde, velta hele juli måned. :knegg: ) Snap og Instagram er jeg ikke på. fossil


#73

Neket sa for siden:

Jeg streamer lyd hele tiden i bilen etter at FM ble lagt ned. Hvis ikke må jeg høre på Radio Metro, og de er jeg drittlei. :hehehe: Får ikke inn noe annet uten DAB.


#74

Skilpadda sa for siden:

Det trekker jo ikke så mye data å være på nett hvis man stort sett overfører tekst og ett og annet bilde (FP, nettaviser, Facebook etc.). Det er film og lyd som tar mest data. Og for vår tenårings del er det primært Youtube og dessuten Discord-chatting utover kveld og natt som krever mye data.


#75

IzziCreo sa for siden:

Våre bruker mye til å fra skole (tar kollektivt). Eldste bruker mye Snapchat og Insta, mens mellomste bruker mest Insta på farten. Han vet at YouTube drar MYE, så det holder han seg unna (evt. laster ned ting å se). Så er de mye på farten ellers også. Jeg bruker lite selv (som regel godt under 1GB), så jeg forstår liksom ikke helt at de kan bruke så mye, men joda... :knegg: Får de til å laste ned spillelister etc på Spotify og ep./filmer på Netflix/Viaplay når de har wifi.


#76

Albertine sa for siden:

Jeg måtte sjekke min egen databruk, og så langt i august har jeg brukt 144 MB... :knegg:


#77

Skilpadda sa for siden:

Mens jeg har brukt nesten 3 GB så langt i august. :humre: (Det aller meste er de tre dagene på Arendalsuka med jobben, ser jeg; det meste av det igjen er jobbrelatert.)


#78

Chablis sa for siden:

Jeg har brukt 6,14 GB, det meste på ferie.


#79

Svanen sa for siden:

Her er det nett på bussene, så surfing til og fra skolen er gratis. Er det ikke så vanlig ellers på busser rundt omkring?


#80

Addison sa for siden:

Har hatt fri databruk i forrige jobb, kombinert med Windows-tlf. som ikke hadde noe særlig mye apper og med mye mer sparsommelig databruk på de appene den hadde. Overgang til Android-tlf. og arbeidsgiver som grense på 5 GB, samt dårlig dekning på terrassen og kjøkkenet hjemme, har nok spilt inn. Men nå har vi fått oss "forsterkere" hjemme og jeg har fått øynene opp for datasparing og skikkelig tvangspreget bruk av Wifi, over alt, har hjulpet. Denne måneden skal det nok gå bra, godt hjulpet av at mobildatabruk i Tyrkia kostet det hvite ut av øyet og var avslått to uker i strekk. :knegg:


#81

Chablis sa for siden:

Finnes ikke på skolebussen her.


#82

Elise sa for siden:

Jeg kobler meg aldri (sjelden iallfall) på wifi andre steder enn hjemme. Jeg blir bare irritert over eventuell pålogging og tregt nett og alt med seg. Har brukt 3 GB nå hittil i august. Bruker mobilen helt ukritisk selv om jeg ikke er på wifi.


#83

Erica sa for siden:

19-åring: 6GB, 13-åring 4.


#84

Hondacrv sa for siden:

Ojsann :knegg:


#85

Molly sa for siden:

Nå får jeg ikke logget inn, men mener å huske at jeg kun fant fakturaoverikt der. Hadde forventet å se forbruk, noe som kan være nyttig dersom det er aktuelt å bytte abonnement en gang.

De har minside på nettsiden sin. Der vises dataforbruket, men det er ikke korrekt. Hun har garantert brukt mer enn 0,4 GB. :knegg: Antar at forbruket hun hadde i Spania de første 14 dagene i august ikke vises ennå. ;)


#86

Karamell sa for siden:

16-åringen har 6 GB og er tom etter 10 dager. Det går til Snap og musikk mest.
13-åringen har 2 GB og aldri tom.


#87

Fløyel sa for siden:

Tusen takk for info. Da har Mini fri data fra neste uke han også. Vil ikke høre et kny om at han er tom! Ever igjen!


#88

IzziCreo sa for siden:

Nei, det er ikke en tjeneste #Ruter dekker (Oslo) :niks:


#89

Fløyel sa for siden:

Det som spiser bruk hos meg er faktisk mailen og avisappene. Jeg har brukt ca 3 GB hittil i mnd.


#90

Snippa sa for siden:

13-åringene og 19-åringen har 5 GB. Den ene 13-åringen har alltid igjen, de to andre bruker alltid opp. Eldste bruker mest på musikk, blant annet fordi han ikke har dab-radio i bilen. Den andre 13-åringen bruker det opp på Netflix, YouTube og musikk.
Jeg har 15 GB (jobb), og bruker nesten alt. Mest fordi nettet på jobb sperrer for nesten alt av apper, så jeg skrur som regel av wifi på jobb og glemmer å aktivere igjen...


#91

Engasjert sa for siden:

Dette gjorde vi for 01-jenta også.
04-guttene har nettopp fått 6 GB. Det ble dyrt å stadig kjøpe ekstra-pakker.


#92

Floksa sa for siden:

15 åringen har 3GB i mnd. Mener selv det er tre i året :knegg:
13 åringen har 1GB. Begge går tom før den 15 i mnd.
Jeg bruker mellom 5 og 10 selv.
Om sommeren deler vi fra mitt abonnement via en boks med trådløst nett. Da går det mellm 70 og 100 GB i mnd........ men da har de ikke tilgang på wifi.


#93

D'Arcy sa for siden:

Min 03’er har 8 GB. Før var det et evig gnål om mere nett, men det ser endelig ut til at vi har funnet en mengde som funker


#94

Nenne sa for siden:

Eldste og yngste har 4GB, mellomste har bare 2 for han bruker telefonen mye mindre enn de andre to. I tillegg har vi 2GB familiebonus som også brukes av de tre.

Musikkstrømming tror jeg ikke krever data i eldstes abonnement. Kan det stemme tro?

Jeg og mannen har 15 GB hver i jobb-abonnementene, så det hender rett som det regner at vi setter opp hotspot for ungene hvis vi ikke har wifi tilgjengelig.

En sjelden gang har vi kjøpt en ekstra GB, men etter et par runder med det har jeg heller gitt to av tre litt dyrere abonnementer, det blir billigere totalt sett.


#95

Dragen sa for siden:

Mor, -01 og -03 har 2GB, -06 har 1GB, etter sommerens utvidelse av datatrafikk til alle.


#96

emm sa for siden:

Begge har 8 GB, 16 og 14 år.


#97

Mex sa for siden:

7-åringen: 0
11-åringen: 150 MB, men vi forhandler litt om 1 GB.


#98

Ru sa for siden:

Knotten har 1 gb, tror jeg. :gruble:
Men vi siden vi har flere tjenester fra Telenor - inklusive mitt bedriftsabb., kan jeg overføre ekstra data til ham hver måned. Det gjør jeg om han er grei. Om han har svidd av alt på youtube på ferien, får han ingenting. :moahaha:


#99

emm sa for siden:

Dataen går mye til snap, og endel på film og musikk.


#100

liefje sa for siden:

Gutten min har 1000 GB. Ja TUSEN. Chilimobil. Han brukte alltid opp dataen uansett hvor mye han hadde, så da ble det bursdagsgave sist. 399 per måned. Abonnementet han byttet fra kostet 249.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.