Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hytte: Hems og takhøyde

#1

IzziCreo sa for siden:

Vi venter spent på nybygget hytte og vet nå at takhøyden vil være 160 cm på det høyeste og med en takvinkel på 30 grader. Den er relativt stor i gulvareal med ca 35m2. Noen som har hems med den takhøyden som kan gi meg litt pekepinn på hvordan vi kan innrede den? Det er tenkt at denne skal være for barn og ungdom hvor de kan leke, se tv, spille, henge og med utallige ekstra overnattingsplasser. Jeg har sett for meg madrasser (f.eks. to og to over hverandre) som sitteplasser da jeg ser for meg at sofa vil være uaktuelt. Eller? Ikea har en lav dagseng som kanskje kan være aktuell:

Eller Ikea Utåker stableseng:

Vi vurderer også å sette inn knevegg med små dører slik at vi får bodplass. Da kan man jo lene puter etc på den for ryggstøtte.
Eventuelt kommoder langs en side.

Hva har dere på hems som ikke har full takhøyde? Smarte tips og råd? :blafre:


#2

Tussa sa for siden:

Eg hadde i alle fall gått for noko som hadde ramme. Madrasser har en tendens til å "flyte" mykje meir rundt. Er kneveggande ordinær høgde? I tilfelle MÅ du sette inn boddører, det er genial oppbevaring. Området inn mot rafta er uansett for smalt til å brukast til noko. Alternativt kan du bygge skap men det er mest sannsynlig dyrare enn vegg + boddør.


#3

IzziCreo sa for siden:

Ja, det er det jeg har tenkt også - og vi trenger oppbevaringsplass :jupp: Jeg må sjekke om knevegger er inkludert. Ingen krise uansett, for vi får snekker inn til litt av hvert etter overtakelse. Ja, boddører har jeg tenkt og bare åpen plass inni. Det virker smartest i mitt hode, men mulig jeg tar feil altså :humre:

Godt innspill med ramme pga flytende madrasser. Sønnen nevnte faktisk på det samme, men da sa jeg vi kunne f.eks. legge sklisikring under madrassene, men det vil jo se langt "ryddigere" ut samt at det blir jo mer stabilt med ramme. De rammene fra Ikea over her, er jo ikke så høye i hvert fall, og skal vel noe til å finne noe lavere.


#4

Robyn sa for siden:

Det er også et poeng å få luft under madrassene, så jeg ville definitivt gått for noe sånt som det fra IKEA. :jupp:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.