Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvit fisk i stedet for laks?

#1

banana sa for siden:

Ungene vil bare ha laks, ingen annen fisk. Jeg ønsker meg litt annet, og lurer på om det er noen hvis, fortrinnsvis vill, fisk som minner om laks. Jeg har jo litt peiling på fisk og tror at det enkle svaret er "nei". Men finnes det noen trisk for å laksifisere (vill) hvit fisk? Vill rød fisk er jo sjeldent å få tak i.


#2

Isprinsessen sa for siden:

Kveite har jo litt annen konsistens og smak enn vanlig hvit fisk.


#3

banana sa for siden:

Kan ikke si jeg husker annet enn kokt kveite fra da jeg var barn, ikke noen favoritt. Hvordan er konsistensen, er den mer lakselignende?


#4

Isprinsessen sa for siden:

Kveite går under fet fisk som laks så ja er mere likt laks. Vi bruker å steke kveitekoteletter av småkveite.


#5

Polyanna sa for siden:

Vi lagde torsk i tomatsaus før, mener jeg, da blir den litt mer spennende. Store stykker i skikkelig god saus.


#6

jolie sa for siden:

Jeg pleier å steke/hakke sånn sei i blokk og krydre. Akkurat nå er favoritten et krydder som betegnende nok heter "fiskekrydder". :P Det spiser begge mine godt av. Samme fisken bruker jeg til fiskegrateng - det er også en innertier.


#7

Lykken sa for siden:

Ørret?


#8

Lavender sa for siden:

Bare fisken er fersk, torsk og sei er mest vanlig og ikke dyr. Seien er ofte grå og noen barn, min yngste, er kresen på det. Jeg ville satset på fryste gourmet stykker av torsk nå, og fersk torsk fra slutten av oktober, ihvertfall på Østlandet. Barna spiser helst når fisken er fri for ben, panert, gratinert i hvit saus eller i gryte med tomatsaus.


#9

allium sa for siden:

Makrell?


#10

Karamell sa for siden:

Jeg synes frossen gourmettorsk som er stekt smaker bedre enn kokt torsk, derom man skal gå for frosset.

Kveite er jeg enig i at er mer lik laks. Kveite tilberedt skikkelig er veldig godt!


#11

GinaK sa for siden:

Ingen av oss er særlig opptatt av fisk, for å si det sånn. :o
Jeg er tvangsoppdratt til bla. å spise opp det jeg fikk lagt på tallerkenen så det gikk mye i torsk... Urk.

Vi spiser omsider laks men den må være helt gjennomstekt.
Og det funker med hjemmelagde fiskepinner av seiblokk med knust cornflakes. Det er det eneste vi lager av ren fisk. :cool:


#12

ullmor sa for siden:

Hva med grove fiskekaker med en blanding av laks og hvit fisk? Eller ørret? Eller tunfisk?


#13

Syrin sa for siden:

Mine likar også laks best. Den har jo ein markant smak, meir enn det kvit fisk har, så eg tippar det kan vere ein ide å sørge for at resten av måltidet med kvit fisk har mykje smak?
Hadde droppa kokt kvit fisk i alle fall. Kva med:

  • Steikt torsk med bacon , eller surra i spekeskinke.
  • Rustikke kaker av blanda potetmos og hakka kvit fisk, steikt på panne i smør (namn!)
  • Kvit fisk i raud curry med ris til
  • Steinbit, som er litt kjøttaktig, og som har ganske god smak. Steikt på panne

#14

Tjorven sa for siden:

Mine synes at hvit fisk er helt grusomt, men jeg serverer det jevnlig allikevel. Men som Syrin skriver så forsøker jeg å få mye smak inn i tilbehøret.

Jeg lager en fiskegryte med karri og reker som på et vis går ned.
Torsk kan med fordel serveres med bacon.

Lange og steinbit smaker mer i seg selv, og har en konsistens som ikke er like trøblete. Visstnok.

Og når fisken serveres som fiskekake eller -bolle, så spiser de godt. På butikken nå har de fiskekaker med 86 % fisk, og da tenker jeg at det funker greit.


#15

Tjorven sa for siden:

Jeg er rimelig altetende, men makrell og sild sliter jeg virkelig med å få ned. Uansett hva som serveres til. Jeg spiser det hvis jeg får det servert, men jeg finner aldri på å lage det selv.


#16

frukt sa for siden:

Steinbit er fast i fisken (:D), og god i wok for eksempel. Men smaker jo helt klart ikke det samme.


#17

Charlie sa for siden:

Spiser de fiskepinner og den slags?

Vi lærte fiskenuggets med en kjempegod dip da vi hadde Godtlevert. Skjær opp fisk i nuggets biter, dypp i mel, i eggeblanding og i knust cornflakes, stekes. Dipsaus med lettrømme, majones og søt chilisaus blandet. Vi serverer det med ris til, men fungerer med stekte poteter eller noe annet gøy og grønnsaker etter smak. Kan bruke knuste tacoskjell i stedet for cornflakes, for the mexican feeling... Da kan man sikkert ha salsa/ guacamole/ rømme, hvis det er pop.


#18

DM sa for siden:

Å steke fisken med salt og pepper og helle fløte på mot slutten er en fin måte å laksifisere hvit fisk på.

Barna mine liker fiskekakene jeg lager med rød og hvit fisk. Jeg kjører fiskefiltetene i knivmikser med litt (kokos)fløte og potetmel, og søtpotet og selleriot, salt, pepper, korianderblader og muskat.) Den ene liker ikke laks, og den andre liker ikke torsk, men som fiskekaker går det ned på høykant.


#19

Carrera sa for siden:

I min verden er det ingen hvit fisk som kan erstatte de røde. Det vil da si at kun ørret og røye kan erstatte laksen.

Jeg og guttungen er de eneste i huset som spiser rød fisk. Vi kjøper utelukkende ørret fra butikken, da den er bedre enn oppdrettslaksen som selges. Ved tilgang til villaks så går den på samme linje som villørret.


#20

Tjorven sa for siden:

I går hadde vi fiskenuggets i wrap. Disse var ferdigprodusert av Adams matkasse, så jeg vet verken hva slags fisk det var eller hva som var brukt som panering. Men det var hvit fisk og det gikk ned på høykant hos begge barna.

Jeg skulle inderlig ønske at de kunne spise mer hvit fisk uten å klage, men vi er et godt stykke unna fremdeles.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.