Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Fjällräven-sekk til 13-åring

#1

millact sa for siden:

Eldste ønsker seg det. Den skal nok ikke brukes som skolesekk, men til andre ting (hva er jeg usikker på, men ting man bruker sekk til). Den skal være gul. Det kan bli en fin julegave.

Hvilken modell og størrelse bør jeg kjøpe? Det er jo en mulighet for at hun vil bruke den som skolesekk etter hvert. Nå er det jo kommet så mange ulike modeller.


#2

Tjorven sa for siden:

Jeg var på Øya-festivalen i år. Gul Fjällräven-sekk var relativt vanlig altså - og ekstremt hipstertungt. Det kan kanskje være greit å gjøre henne oppmerksom på at hun i så fall ikke er så original som hun kanskje tror. Men det å skille seg ut pleier jo kanskje heller ikke å være noe 13-åringer trakter etter.

Jeg ville gått for en som har plass til pc, sånn i tilfelle den skal bli skolesekk på sikt.


#3

millact sa for siden:

Her er det få gule sekker å se. Hun vil helst ikke være lik de andre.

Har sett på den med polstret innside til 1400 kr. Den ser jo faktisk grei ut, skikkelige polstrede seler også.


#4

Tangerine sa for siden:

Lurt med slike seler om det kanskje blir skolesekk. :)


#5

veobra sa for siden:

Den med polstrede seler og plass til pc er fin hvis det blir aktuelt å bruke den som skolesekk. I alle flal hvis det blir akutlet å bære med en pc. Min har den originale uten noen av delen, og bruker den som skolesekk

Det går mye i dem selv de som ikke har så mange liter. Den er firkantet og det er enkelt å stable i den.


#6

My sa for siden:

Jeg hadde denne selv, da jeg gikk på ungdomsskolen. Mintgrønn sådan #åttitallet. Kan ikke huske noe av verken plassmangel eller belastningsskader (til tross for 3 km lang skolevei). Bare en vag følelse av stolthet og kulhet. :knegg: Men hadde også valgt den polstrede, hvis jeg skulle kjøpe den som skolesekk til en av mine nå. Det var definitivt ikke aktuelt å dra med seg en PC i sekken da jeg gikk på ungdomsskolen. :vismann:

#7

veobra sa for siden:

Kulhetsfaktor er ikke å kime av, nei. :knegg:

Jeg ser at jeg anbefaler en mer fornuftig sekk enn det jeg har kjøpt til min. :dån:


#8

My sa for siden:

Absolutt ikke! Jeg hadde forresten matchende mintgrønt tubeskjerf og hansker, og hvit boblevest over den mønstrede mohairgenseren. :mimrer:


#9

Christa sa for siden:

Vesla har den som skolesekk. Meget fornøyd.


#10

veobra sa for siden:

Stilig. Så satser jeg på at våre 13-åringer humrer av fjellreven og alt annet om noen år. Hvert tiår sine nødvendigheter. :hjerter:


#11

Einhyrningur sa for siden:

Jeg har den "vanlige" Fjellreven, men ville nok kjøpt den med polstrede reimer til et barn.


#12

millact sa for siden:

Hun er større enn meg, mer som en voksen.:jupp:


#13

Einhyrningur sa for siden:

Ja, se der, jeg leste barn. Ville uansett kjøpt den polstrede, de uten polstring gnager i skuldrene når jeg fyller sekken.


#14

millact sa for siden:

Ja, polstrede er nok best.


#15

millact sa for siden:

Hun har ikke planer om å ha sekken som skolesekk. Hvilken str er da OK? Den MÅ være gul og gul finnes hvis ikke i den store Kånken. Er den minste OK størrelsesmessig?


#16

Tallulah sa for siden:

Den minste er en barnehagesekk. Du tenker kanskje på den klassiske?


#17

Drømmedama sa for siden:

Må bare si at det er en tullesekk altså. Vi har fem slike sekker i hus og de blir brukt mye. Men de har ingen støtte og er overpriset og fy flate så vonde med tyngde i. Stroppene gnager og det er bare to innstillinger på lengden; trang eller slakk.
Men kule er de visstnok. Fine farger i det minste. Holder seg greit, de eldste sekkene våre har vært brukt jevnlig i flere år. Og ungene mine elsker dem og tåler det meste fordi det er jo fjellreven. Og det er jo fint de vil ha sekk. Men det er en ganske dårlig sekk.



#19

veobra sa for siden:

Jeg er helt enig i at det ikke er gode sekker. Min erfaring er at kvaliteten er dårlig også. Vi har en sekk i hus om var utslitt etter like over to års bruk.

Jeg kjenner igjen den følelsen av å absolutt skulle ha noe kult. Så synes jeg ikke dette er det mest ille de kan ønske seg.


#20

millact sa for siden:

Sikkert. I dag har klassen vært i byen. Da brukte hun en TINE sekk fra fotballskole. Hun hadde med seg mat og drikke bare. Det er til slike ting den skal brukes.

Har sagt vi kan kikke på dem i Oslo til helgen og se hva hun synes og prøve. Hun bruker egne penger i så fall. Kan hende jeg kan klare å overtale henne til en bedre modell.


#21

Tallulah sa for siden:

Om du googler "Kånken on a person" så får du opp diverse bilder med sekken og mennesker. Jeg syns det er lettere å se da. Jeg tenker at den klassiske størrelsen er grei, da er det mulig å stappe en tynn jakke oppi også, om nødvendig.


#22

My sa for siden:

Den klassiske Fjellräven Kånken er omtrent på størrelse med Tine-sekken. Den rommer kanskje litt mer, siden den har en mer praktisk geometri (men har ikke ballnett da :knegg: ). Den er vondere å bære enn mer ordentlige, anatomisk utformede sekker, når den er tungt lastet, men hvem bryr seg, så lenge sekken er kul? Skjønner godt at hun vil ha den jeg. Bedre at hun får den enn at hun overtales til en mer fornuftig sekk som hun kanskje ikke kommer til å bruke. Særlig når den likevel ikke skal brukes til skolesekk.


#23

Maverick sa for siden:

Det ligger mengder med disse på Finn.no, just sayin'. :jupp: Jeg kjøpte min der, og den er stjælt av femtenåringen, så klart. :mumle:


#24

Charlie sa for siden:

Ifht Finn - disse sekkene kan du få flunka nye på kinesisk marked til ca 80 kr. De ser helt riktige ut, er i alle farger og med merkelapper dinglende på. Har jeg hørt av en venn.

Så fort gjort å dumpe borti noen som tjener noen kroner på privatimport. Just sayin’.

Det gjelder alt av parajumpere, Svea og hvahardu.


#25

Maverick sa for siden:

Eh. Jah. :knegg: Så ikke kjøp brukt folkens, dere kan bli svindla. :jupp:


#26

millact sa for siden:

Takk for tips!


#27

Einhyrningur sa for siden:

Jeg får plass til mye i min. Termos, drikkeflaske, matpakke, perm, en bok, et penal og et skjerf. Om ikke mer og. Jeg har den standardsekken. Lurer på om man ikke får kjøpt til slik polstring til skuldrene?



#29

-ea- sa for siden:

Den vanlige Kånken rommer utrolig mye mer enn det ser ut som ved første øyekast. Tenåringen her har hatt sin i over fire år nå, og den holder fortsatt. Brukt daglig på skolen. Plass til 13" datamaskin. Har alltid vært med som håndbagasje på ferie og turer ellers. Husker ikke prisen, men delt på antall bruk blir det ikke mye i året.


#30

millact sa for siden:

Nå heller hun visst mot en Adidas sekk til halve prisen. Kanskje hun blir økonom som sin mor.


#31

My sa for siden:

Populariteten har vridd seg i den retningen her også. Jenta mi på 13 ville ikke ha Adidas, for det er det så mange andre som har, så hun var vill og gal og superoriginal, og kjøpte en i lignende utførelse, bare at det var Nike. :knegg: Det er ikke noe snakk om Fjällräven lenger. Men det er fortsatt veldig populært hos sjetteklassingene.

#32

millact sa for siden:

Jeg stilte visst feil spm før vi trykket «bestill». Er du sikker, sa jeg.

Vi skal til Oslo lørdag, hun skal få kikke litt da.

Jeg så en 4.klassing med Fjallraven forleden, forresten.


#33

Carpe Diem sa for siden:

Min 12 åring har funnet frem storesøsters gamle Fjellreven sekk, den mellomste og nekter å bruke noe annet til skolesekk :mumle:

Den er ikke god for ryggen, har tynne seler etc, men alle vennene har også slike sekker så mor har kapitulert og har måtte la Beckmannsekken (som var ny for 6 mnd siden) ligge i boden... :rolleyes:


#34

Trixie sa for siden:

Mellomste bruker sin til det meste.
De har jo med seg få bøker (foreløpig) hjem fra skolen. Om den er veldig tungt pakket er den ikke god (første skoledag når de fikk alle bøkene med hjem for å sette bokbind på) ellers funker den som bare det.


#35

millact sa for siden:

Vi er i Oslo og gikk innom G - Sport. Hun kastet et blikk på dem og slo det fra seg. Hun har visst funnet noe annet på ebay.


#36

millact sa for siden:

Jeg var i Nederland forrige uke. Fant en fin gul sekk der, så da har jeg kjøpt en julegave. Merket starter på H, mer husker jeg ikke. Håper hun vil like den.


#37

millact sa for siden:

Hun er veldig fornøyd med den gule Herschel sekken. Den har polstrede seler og brukes som skolesekk. Lik pris som Fjallraven, men ingen av de andre har lik.


#38

Fløyel sa for siden:

Du får kjøpt de sekkene på Urban her i Norge.


#39

My sa for siden:

Så bra at hun ble fornøyd!


#40

Tjorven sa for siden:

Så bra hun ble fornøyd!

Og så får det meg til å tenke over hvor forskjellige ungene våre er. Min ferske 14-åring vil helst være mest mulig lik alle andre, og ser ikke på det å være alene om å ha noe som en positiv ting.


#41

My sa for siden:

Jeg må humre litt over min 13-åring, for hun vil liksom ha noe som "ingen andre har", men ser ikke at det egentlig er helt likt. Som den samme Peak Performance dunjakka som alle andre har, bare en litt annen farge. :knegg: Da er hun skikkelig vill og gal. Det var så mange av vennene som hadde adidas-sekk, så da ville hun skille seg ordentlig ut og velge en ... Nike-sekk! :hehehe:

Lillesøster er ikke der enda (om hun noengang kommer dit), så hun kan finne på å velge i hytt og vær, langt utenfor det de andre har.


#42

millact sa for siden:

Ja, vet de selges her, men ingen i gjengen har i alle fall slik og sikkert ikke mange på skolen heller.


#43

Tallulah sa for siden:

Har dere sett på Derry Girls? Der er det en episode der jentene møtes første skoledag, og de har avtalt at de skal være individualister dette skoleåret (dvs. ha olajakke over skoleuniformen), Hun som satte det i gang fikk ikke lov hjemme, så venninna skreller av seg sin og sier "I don't wanna be an individualist alone!"


#44

My sa for siden:

:lol: Ja, akkurat sånn!

#45

Tjorven sa for siden:

Jeg studerte på NHH, men tok et semester på HF-faktultetet på Universitetet i Bergen. Jeg husker at en av de i klassen min på HF lurte på om det ikke var litt anstrengt med uniformeringen som var på NHH. Jeg svarte med å la henne ta et blikk rundt i HF-kantina hvor vi satt. Det var uniformer på HF også, men den var lilla og flagrende på HF i motsetning til blåskjortene på NHH.

(Forøvrig har jeg aldri brukt blå skjorter, men det var ganske mange av dem både på NHH og hos på de fleste arbeidsplasser jeg har hatt.)


#46

millact sa for siden:

Det er bare å ta et blikk på alle revisorene, ja. Blåskjorter på samtlige.


#47

My sa for siden:

Her er det rutete skjorter som gjelder. Kommuneingeniører og byggeledere.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.