Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Alternativ til buljong og/eller kjøttkraft i mat

#1

Hjertensfryd sa for siden:

Saken er at eg tåler ikkje smaksforsterkarar ( glutamat blant anna ) Så her i huset må alt lagast frå bunnen av. Problemet kjem når me skal smakssetta sauser og andre ting. Det er smaksforsterkar i buljong og, så eg tåler det ikkje. Me bruker det sjølv om, men det er fryktelig kjipt å få måltidet ødelagt på denne måten.

Så kva er alternativet ? Me kjem nok til å lage sjølv etterkvart, men i mellomtida hadde eg trengt noko til å ha i maten som eg ikkje blei dårlig av.


#2

Søster sa for siden:

Buljongen til Helios?


#3

Hjertensfryd sa for siden:

Er det ein heilt rein buljong uten noko som helst i ?


#4

Søster sa for siden:

Den skal hvertfall väre fri for glutamat.


#5

Hjertensfryd sa for siden:

Må sjekkast ut då. Eg tåler ingen e-stoff som begynner på 600. Glutamat er berre ein av dei.


#6

Søster sa for siden:

Håper den viser seg å väre trygg da. Lykke til.


#7

Dixie Diner sa for siden:

De har mange buljonger på helsekosten som skal være renere enn de vanlige buljongene. Helios sine er gode. Vogel har også noen. Du får stikke innom og kikke. :)


#8

Hjertensfryd sa for siden:

Tusen takk for tips. Håper eg finner noko som me kan bruke.


#9

Mei sa for siden:

Kan jeg spørre hvilken allergisk reaksjon du får og hvordan du fant ut spesifikt hva du er allergisk mot?


#10

Hjertensfryd sa for siden:

Veldig kort og enkelt fortalt så blir eg kjempe dårlig i magen og springer som regel rett på do. Tåler heller ikkje fløte.

Nesten litt flaut, men eg øyna kva det var etter ein middag som mannen hadde laga heilt frå bunnen av. Dvs ikkje noko buljong eller kjøttkraft i heller. Og eg blei ikkje dårlig. På den tida tålte eg ingenting virka det som, så derfor var det merkbart då eg åt ein middag uten å bli dårlig.
Ei anna eg kjenner sliter med det samme og etter å ha utveksla symptomer så fann eg fram til smaksforsterkarane.

Eg er og under utredning.


#11

Mei sa for siden:

Takk for svar :)

Synes det er interessant med slike ukjente matallergier. Selv reagerer jeg på alle (?) typer kunstig søtning. Det tok noen år før jeg fant ut hva jeg ble så dårlig i magen av, men da jeg kuttet ut alt ble jeg merkbart bedre. Det kommer kjapt tilbake igjen om jeg spiser en pastill eller tar en tyggis.


#12

Mei sa for siden:

Hatifnatten: innrømmer at jeg er litt sløv på hva jeg kaller allergi. Kroppen min er vel egentlig oversensitiv for disse stoffene regner jeg med.

Jeg har også migrene - men har ikke funnet noe annet enn stress og ujevne/sjeldne måltider som utløser anfall. Greit å vite hva man kan være på vakt for.


#13

Hjertensfryd sa for siden:

Hattifnatten: Høyrs ut som om USA vil vera reine drømme plassen for meg å gå ut å eta. Her er dei jo håplause.


#14

C3PO sa for siden:

Kanskje det er det som feiler meg? Jeg har samme problem, og har ikke klart å kartlegge hva som er problemet, fordi det er så mye forskjellig som utløser det. Like gjerne ute på restaurant som hjemme. Veldig festlig når man forlater forsamlingen i opptil en halv time...

Nå lager jeg det meste fra bunnen av, så jeg får dobbelsjekke om dette kun skjer når jeg bruker halvfabrikata. Jeg skal uansett kutte ut det meste av halvfabrikata nå som jeg har endret kostholdet...


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.