Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Romslig beltestol

#1

apan sa for siden:

Det nærmer seg beltestoltid for lillebror, og vi har tenkt at han skal arve lillesøsters og at vi kjøper en ny beltestol som tåler mer høyde enn den lillesøster har nå slik at hun kan bruke den i første omgang.

Hun har en BeSafe nå som er på høyeste innstilling og skuldrene stanger nesten. Vi hadde en Britax til storebror som han kunne bruke til han var nesten 150 høy. Finnes det noe lignende nå? Anbefalinger?
Lillesøster er 8 år og nesten 140 høy. Skulle gjerne hatt henne i beltestol et års tid til i alle fall.

Vi har 3 barn i baksetet, så normal bredde på stolen er et must.


#2

Tjorven sa for siden:

Vi har en beltestol som vi har tenkt til å kaste. Av merke Britax. Den har i hvert fall passet mine barn til de var 10 år. (Knerten, straks 11 år, har akkurat sluttet å bruke det.) Den er i så fall arv etter knerten og er derfor 6,5 år gammel, men hvis den bare skal leve et par år til, så er den din hvis du vil ha den. Den er svart og rød.

Den har aldri vært i noen form for ulykke/blitt utsatt for skade.


#3

Mjau sa for siden:

Vi har Britax til vår åtteåring som var 134 sist jeg målte. Hun har kjempegod plass i dette enda.


#4

Timar sa for siden:

Min eldste på 1.47 sitter fortsatt i Cybex-sete. Den vanlige beltestolen deres. Heter den x2, mon tro?


#5

apan sa for siden:

Tusen takk. Men jeg tror vi kjøper en ny en nå. Vi tenker at lillebror skal overta det så snart lillesøster er ute av det, for setet han arver er jo heller ikke helt nytt og dessuten lilla. Spørs hvor lenge han aksepterer det.


#6

Tjorven sa for siden:

Helt i orden og ser poenget. Jeg bare ville komme med tilbudet siden det nå uansett fyller opp boden vår og vi bor ganske i nærheten.


#7

Galathea sa for siden:

Min snart 9-åring sitter fint i Cybex-setet sitt, tror det er x-2-fix det heter. Hun er 140 men spinkel. Lillebroren er 135, men mye kraftigere bygd, han har også god plass i setet.


#8

millact sa for siden:

Det har vi og, samme farge, kjøpt i 2013. Det er en god stund siden det er brukt nå, tar bare opp plass. Han sitter på pute og vil ikke sitte i stol mer. Kompisene har ikke sittet i stol på mange år. Kan hende det derfor gis bort, skal til Oslo kommende helg.


#9

Che sa for siden:

Britax har vi også hatt - og der har gutta hatt god plass. Lillebror brukte det til han var 9,5 år. (til han begynte i 4. klasse) - han var ganske lang for alderen. Veldig fornøyd med det setet, altså.


#10

Myria sa for siden:

Vi har tre ulike Britax-seter og eldstemann på 9 som er godt over 140 har god plass i alle og kommer til å sitte i beltestol en god stund til.


#11

Niobe sa for siden:

Britax sine beltestoler er romslige, ja.


#12

Galathea sa for siden:

Beklager avsporing, på nettet bruker jo alle beltestol til ungene er konfirmert så og si, men i virkeligheten ser jeg svært få 9-åringer som sitter i beltestol. I hvert fall heromkring...
Min eldste begynte i 4. klasse nå, er 140 cm høy, og sitter fortsatt i beltestol. Vi har 3 unger som skal plasseres i seter, og i hverdagen er det knotete og det ender med at en må sitte i forsetet. Vil det ikke være vel så trygt om en 9 åring sitter på pute i baksetet, enn på beltestol i forsetet?
Og hvis de sittet i forsetet, skal airbagen fortsatt slås av når de har passert 140?

Når slutter dere med beltestol?


#13

Che sa for siden:

Vi sluttet med beltestol når guttene var så store at de ikke trengte noen av delene - Dvs når bilbeltet gikk greit langs kroppen på gutten. (ikke skar inn i halsen) - Da var lillebror ca 9,5 og storebror satt i stol til han var 10.
De har aldri sittet på pute fast - men vi har hatt en pute de har benyttet hos besteforeldre etc de få gangene det har vært aktuelt. - Mine likte godt å sitte i beltestol. de synes det var mer behagelig enn å sitte uten.


#14

star sa for siden:

Min på 11,5 sitter fortsatt i sin Britax Rømer beltestol. Målte han til 1.48 forrige dagen.
Han klager ikke og får sitte der til den ikke passer lenger. Er vel for liten om 3-4 cm.


#15

Tjorven sa for siden:

Begge mine har gått fra beltestol til ingen annen sikring enn bilens belte. Vi gikk ikke veien om bare pute. Snuppa var 11,5 da hun informerte meg om at hun var den eneste i hele verden som satt i bilstol som 11-åring. Jeg husker ikke hvor høy hun var da, men hun veide omtrentlig 36 kilo da vi tok den ut.

Knerten sluttet med bilstol nå i sommer. Han er 147 cm høy, men har fremdeles en del igjen til vektgrensen på 36 kilo. For hans del var det ikke noen grunn. Vi har flyttet, og har bakset med å ta seter opp og ned i hele sommer, og tok bilstolen helt ut av bilen og inn i boden i den forbindelse. Og så ser vi nå at vi ikke kommer til å sette det inn igjen.


#16

trøtt sa for siden:

Vi har cybex x2-fix til 10-åringen som er ca 143cm høy. Han har fortsatt god plass.


#17

Myria sa for siden:

Trygg Trafikk anbefaler at barn sitter i beltestol eller på pute til de er 150 cm så det kommer vi til å følge. Men ja, det stemmer at svært få eldre barn er sikret utover bilens egne belter. Hva andre gjør bryr jeg meg ikke så mye om, jeg ønsker å sikre barna mine best mulig. Vi slår alltid av airbag hvis noen sitter i passasjersetet, men jeg er usikker på hvor lenge vi skal gjøre det. Mener det er her på FP jeg lærte at barn ikke har noen nytte av airbag før de er 14 år (og at det går på alder, ikke høyde/vekt)?


#18

millact sa for siden:

Det lurer jeg også på. Yngste er litt over 140 cm nå og fyller straks 10. Det siste året har han sittet på pute. Det er kun på langtur på motorvei han har sittet i beltestol. De fleste av vennene sitter ikke på noe og har knapt sittet i beltestol siden de begynte på skolen.

Eldste var lang for alderen og sluttet tidlig, husker ikke når, står sikkert i en tråd her inne.


#19

Niobe sa for siden:

Eldste var over 11 da han sluttet å bruke beltestol. Da var han en av de siste i klassen som brukte beltestol, men de fleste andre var også høyere enn ham. Begge var rundt 6 år før de byttet fra bakovervendt sete til beltestol.

Eldste savnet faktisk hodestøtten på beltestolen da han sluttet å bruke den. Han sover mye på langtur i bilen. Yngste er 8 år nå, og jeg kunne virkelig aldri tenkt meg å sette ham på bare pute.


#20

Input sa for siden:

Min 7,5-åring er ekstremt lang, spesielt i ryggen, så han passer ikke i sin Britax beltestol (som ble kjøpt fordi den på daværende tidspunkt var den beltestolen med lengst rygg) lenger. Han sitter derfor på pute. Både han og jeg hadde foretrukket at han satt i beltestolen. Heldigvis er det veldig sjelden at vi kjører bil.


#21

Tjorven sa for siden:

Jeg tenker at dette ikke bare er en aldersting. Snuppa mi er 13,5 år. På håndballaget hennes er det høydevariasjon på laget fra 140 til 180 cm. Og kroppsbygning varierer også enormt. Noen har masse muskler, mens andre er tynne som streker. Så når man nærmer seg grenser, så må det være mulig å utvise skjønn.


#22

millact sa for siden:

Det tenker jeg også, Tjorven! Eldste her er jo også 13.5, lengre enn meg (hun er 170 cm) og har nokså lik kropp som meg også. Hun er nok ferdig utvokst. Hun sitter foran når hun er med.


#23

Niobe sa for siden:

Jeg mener jeg har lest et sted at alder spiller en rolle pga. skjelettmodning. Men kroppsbygning spiller jo helt klart inn, skaderisikoen med airbag er jo større for småvokste voksne også.


#24

Chablis sa for siden:

Britax hadde vi ,kunne brukes lenge.


#25

apan sa for siden:

Storebror sluttet da han var 10 år, da var han 150 høy tenker jeg.
Stemmer at veldig få sitter i beltestol etter hvert. Det bryr jeg meg ikke noe om. Vi går heller ikke veien om pute.

Takk for tips. Tror vi titter på Britax igjen!


#26

Myria sa for siden:

Det handler om skjelettmodning mer enn kroppsbygning og det er derfor det er alderen og ikke størrelsen som teller mest. Ganske sikker på at det var katta som skrev dette i en tråd om samme emne for noen år siden. Jeg ville ikke vært bekymret for et barn på 13,5 altså, men tror det er mange med langt yngre barn som ikke tenker over dette med airbag.


#27

millact sa for siden:

Det tror jeg stemmer, at mange lar "små" barn sitte foran airbag. Ser det i klassen til yngste. Min får ikke sitte foran enda, det blir lenge til.


#28

Ru sa for siden:

Det er blitt veldig enkelt å slå av airbager nuh for tiden. Så det trenger ikke være airbag på selv om man sitter foran ...
Knøtteliten sitter foran om det bare er oss to i bilen, men jeg slår selvsagt av airbagen om den er på.


#29

Tjorven sa for siden:

Min minste sitter stadig vekk foran. Det er svært enkelt å skru av airbagen på bilen vår.


#30

Magica sa for siden:

Min mellomste satt i beltestol til han var 150 eller 36 kg. Han var 10-11 år tenker jeg.


#31

Myria sa for siden:

Ja, det er enkelt å slå av airbag, men jeg tror mange ikke vet at det er farlig å ha den på og derfor ikke tenker over at de må slå av.


#32

Tjorven sa for siden:

Men det kan man jo ikke vite noe om når man kommenterer at man ser mange, relativt små barn i forsetet. Hos oss er den alltid slått av når knerten sitter foran.

Det kan riktignok hende at vi glemmer å slå den på igjen, men det oppfatter jeg ikke som like kritisk.


#33

Galathea sa for siden:

Men det må da være tryggere for barn å sitte i baksetet? Synser bare her altså, men airbagen er jo der for en grunn, og slår man den av så mangler man den beskyttelsen den gir i frontkollisjon:confused:

Siden 3 stoler i baksetet på våre biler blir for trangt så lar jeg ofte den eldste på snart 9 sitte foran, i beltestol, med avslått airbag. Men jeg blir ikke helt enig med meg selv og mannen, ville det ikke vært tryggere for henne å sitte på pute i baksetet (får nok plass til 2 seter pluss pute) enn beltestol i forsetet?


#34

Tjorven sa for siden:

Jeg har dialog med Trygg Trafikk om dette temaet. De skrev at bilens skrog i større grad er beskytter i forsetet enn når man er plassert bak, og at frontkollisjoner uansett er ekstremt farlig. De skrev til meg at forskjellen i beskyttelse foran uten airbag og baksetet var såpass ubetydelig at det ikke spilte noen stor rolle. De skrev sågar at hvis det skapte bedre dialog og stemning i bilen å ha barnet foran, så var det å foretrekke.


#35

Myria sa for siden:

Nei, det kan man ikke vite bare ved å se barn i bilen. Oppfatningen min er basert på forum eller når bilsikring tilfeldigvis har vært samtaleemne blant folk jeg kjenner. Kanskje er foreldre flest flinkere til å vite dette enn jeg frykter, og det er jo i så fall veldig bra.


#36

Input sa for siden:

Ja, jeg snakket også med dem om dette fordi sønnen min blir veldig bilsyk og har det lettere når han sitter foran. De sa det samme til meg, det er ubetydelige forskjeller. Så min sønn får sitte foran når det passer, selv om han nå har god effekt av reisesykemedisin.


#37

Galathea sa for siden:

Å, akkurat dette har jeg lurt på lenge altså, det er jo definitivt koseligere å ha barnet i forsetet, da skal jeg jammen fortsette med det når til og med Trygg Trafikk sier det :-)


#38

Snippa sa for siden:

Vi har et Britax kidfix sl. Både A og I hadde klart å sitte i det, hvis de måtte. Dvs: de kunne det ihvertfall i vinter da vi kjøpte det. De syntes det var så godt å sitte i foran tv :humre: (før vi satt det inn i bilen til S). De er ca 165 høye eller noe sånt. www.britax-roemer.no/bilstoler/storre-barn/kidfix-sl/1850.html


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.