Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Oppskrift på gluten- og melkefri fiskegrateng ønskes

#1

frukt sa for siden:

:vilha:


#2

ingling sa for siden:

Jeg har ikke en nøyaktig oppskrift, men pleier erstatte melk med laktosefri evt havremelk og mel i sausen med rismel. Glutenfri makaroni, og glutenfri brødrasp på toppen. Funker finfint! Nå fikk jeg jo lyst på det. :nam:


#3

Blondie sa for siden:

Ikke bruk Oatly havremelk hvis det er cøliaki hos den som ikke skal ha gluten, bare. Det er ikke glutenfritt.


#4

ingling sa for siden:

Nei, det er sant. Bra presisering, takk.


#5

ElinM sa for siden:

Du kan google pappautengluten og fiskegrateng. Jeg lagde nettopp denne, og den ble veldig god. Som andre sier må du bare bytte ut meieriproduktene med noe annet.


#6

tink sa for siden:

Er det melkeprotein eller laktose som er problemet?
Med melkeprotein må du finne noe annet. Men det finnes mange gode laktosefri varianter av melk, fløte og rømme, i kjøledisken i de fleste butikker.


#7

tink sa for siden:

Hjemme hos oss lager vi vanlig fiskegrateng, med glutenfri makaroni, laktoseredusert melk i sausen (for det er ok for den som trenger det), og strør over smuler fra tørt brød som den sensitive kan spise. Hos oss er det ok med surdeig og spelt, men det finnes glutenfri griljermel, eller man kan knuse noen knekkebrød.


#8

Harriet Vane sa for siden:

Hvis hovedingrediensene i en rett består av allergener, så pleier jeg å heller finne på noe annet. Fiskegrateng er jo bare mel og melk.

Men:

Hvis det er laktosefri, så kan sausen tyknes med maizena lys jevner. Hvis det er helt melkefritt kan man bruke toro lyst glutenfritt mel og melkefritt blåsmør, røre sammen og spe med fiskekraft fra biljonterning og litt soya-"fløte". Rør inn et par eggeplommer, Krydre med salt, pepper og muskat. Pisk eggehviter og vend inn.

Glutenfri pasta, selvsagt. Kokt torsk.

Knuste glutenfrie knekkebrød på toppen.


#9

Input sa for siden:

Jeg synes soyamelk er best å bruke i matlaging, havremelk smaker så veldig havrete. I stedet for brødrasp, bruker jeg pisket eggehvite oppå "fiskegrateng" (vi spiser ikke fisk, men grateng med grønnsaker) og det er veldig godt.


#10

frukt sa for siden:

Tusen takk for tips!
Jeg unngår melkeprodukter siden jeg får kviser av de, og muligens problemer med magen. Jeg bruker helst kokosmelk på boks eller kartong.


#11

frukt sa for siden:

Jeg syns soyamelk smaker bønnete. :knegg:


#12

tink sa for siden:

Har du sjekket ut om det er melkeproteinet eller laktosen du reagerer på? Det er jo i dag ganske enkelt å leve uten, eller med redusert laktose. Billigere også, enn å erstatte melkeprodukter med alt annet. Melkeprotein derimot, putter de jo i hva som helst.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.