Jada, lenge igjen til konfirmasjon, men jeg vil ha tid til å ombestemme meg noen ganger.
Specs:
40 personer
allergier og mathensyn: gluten, melk, egg, soya, vegetarianer, muslim og kresen besteforeldregenerasjon som syns alt annet enn klassisk, norsk mat er skummelt i følgende kombos: gluten+melk+soya, samt egg+melk.
ønsker fra konfirmanten: stekt ris
Må kunne lages på forhånd på kveldstid, bestilles eller kunne slenges sammen på to timer siden konfirmasjonen er på en lørdag, ganske tidlig.
Jeg ser for meg en buffet, men med hva utover stekt ris? Hva hadde du bestilt, og hva hadde du laget selv?
Jeg hjalp nettopp til i konfirmasjonen til sønnen til bestevenninnen min (og hun vil sikkert kommentere selv også!) men jeg synes deres matvalg var genialt. Det de lagde selv: kaker og taco! resten hadde de fra et cateringselskap. Gjestelisten deres var også med en klassisk besteforeldregenerasjon og en del ungdommer, så de hadde valgt å bestille halvparten klassisk koldtbord og halvparten asiatiske småretter. Det funket kjempebra, og gjestene så ut til å storkose seg!
Jeg hadde gått for:
kylling med sataysaus
stekt ris
sushi/sashimi
spicy mangosalat (passer fint både til kylling og sashimi)
en varmrett typ konfirmantens favorit
roastbiff og remulade
laks og eggerøre (hver for seg pga allergier)
reker
varme kyllinglår
Hva jeg hadde lagd selv kommer litt an på hvor selskapet skal være og tilgang til kjøkken/lagringsplass. Jeg hadde ikke vært redd for å spørre venner om å bidra!
Gode forslag! Tenker også at spekemat er enkelt å kjøpe inn, sammen med noe ost. Trenger kanskje en veggis-dish til, så vegetarianeren slipper å bare spise salater.
også er det mengdeberegning da. der er jeg helt på viddene.
Mengdeberegning kan jeg hjelpe deg å tenke rundt når det nærmer seg. :jupp:
Spekemat og ost er enkelt og godt, og krever lite forberedelse.
En pastasalat kan være en god ide også, det er populært og funker også for vegetarianeren. Hva med en god pai? Eller spiser ikke vegetarianeren egg? det er vanskelig å finne retter som alle kan spise, men da tenker jeg at man bare må merke alt godt.
Enig i det med merking. Tydelig merking. Det har vært min redning når jeg har arrangert selskap og ikke har fått allergi-/livsstil-/livssynskabalen til å gå opp. Og så forsøker jeg å gruppere rettene logisk på bordet slik at de med allergi ikke skal risikere å ta av feil fat. Og så tar jeg ekstra hensyn hvis det er snakk om svært alvorlige allergier, dropper da noen retter, heller det enn at jeg skal være stresset underveis.
Egg- og melk-allergikeren er ganske alvorlig, melk-gluten-soya ikke så ille. Jeg må sjekke om førstnevnte tåler nøtter, eller om det er krise å ha f.eks. sataykylling i rommet.
Det som kan bestilles/kjøpes inn:
stekt ris (kan spises av alle untatt veggis. Evt. ha en veggisversjon også)
sushi (vil bli spist av noen få)
spekemat (spises av alle untatt veggis)
ost (spises av alle untatt allergikere)
røkelaks (spises av alle untatt veggis)
reker (spises av alle untatt veggis)
brød (spises av alle untatt allergiker)
frukt/bær (spises av alle)
smør/majones (alle untatt allergikere)
Det som må lages:
div salat (mango, potet, pasta) (spises av alle untatt allergiker/kresne eldre)
pai (spises av noen få)
eggerøre (pises av de fleste, untatt allergiker)
kokt egg (konfirmanten liker det bedre enn eggerøre) (minus allergiker)
Kyllinglår/vinger (må sjekkes for allergener i marinade. Kan muligens spises av alle untatt veggis og kresne eldre)
En veggisrett (halloumi med aubergine, f.eks) (kan spises av alle untatt allergiker og kresne eldre)
Vurderte å lage noen pizzasnurrer, siden det kommer 3-4 små og større barn.
Palmen har jo allerede svart for meg ( :knegg: ), men det som det gikk mest av hos oss var taco og vårruller. Vi skulle hatt dobbelt så mange vårruller.
Kombinasjonen klassisk koldtbord og eksotisk tapas var smart, vi fikk like mye mat, men større variasjon.
Her er det som var med:
Eksotisk tapas: Kyllingspyd tandoori, kjøttboller i tomatsaus, vårruller m/ scampi, scampi spyd, teriakimarinert laks, to typer sushi, urtemarinert kyllingfilet m/ ananas og chilisalsa, andebryst m/ couscous og hoisinsaus, sweet chili saus, aioli, frisk grønn salat, godt brød og smør.
Klassisk koldtbord: Helkokt ørret m/ majones, spekeskinke m/eggerøre, urtemarinert kyllingfilet m/ waldorfsalat, ½ egg m/ reker, kyllinglår m/ småpoteter (leveres varmt), godt brød og smør.
Adrienne, det så jo helt supert ut. Bestilte du fra noen som leverer i Oslo, kanskje? :blafre:
Et skikkelig sammenblanda koldtbord hvor eneste fellesnevner er "god mat" tror jeg er det som fungerer. Ikke et tema slik jeg som regel ønsker meg. :knegg:
Om jeg får synse litt, så syns jeg det er litt lite grønnsaker.
Jeg synes generelt denne type serveringer ofte blir blir for mye kjøtt/fisk og for lite og variert grønt som kan balansere ut litt friskhet og letthet i magen om du forstår.
Jeg liker å fylle på slik servering med
Grillet Pak Choi, lett ringlet med en vinaigrette e.l
*Grillet asparges eller broccolini
*Rå grønnsaker som jeg marineres i olje og syre over natta
*En enkel tomat/rødløksalat
*Små shotglass med enten kald agurksuppe, gazpacho e.l
*Ovnsbakte grønnsaker, bruker mye kun gulrot som bakes med olje og lime, og ha i hakket koriander ved servering
*Små salatblader med avocadokrem
*Bakte beter ringlet med honningdressing (varm opp honning, tynn den med litt van og lime, ha i knuste valnøtter og ringle over
*Ovnsbakte tomater (halvtørkede) med gode urter og krydderier på
Hvis du vil ha tips til catering, så har vi bestilt herifra ved to komfirmasjoner. Veldig god mat og rikelig av alt. Har både gluten/laktosefri og vegetar alternativer. Veldig god service og justeringer på antall osv var ikke noe problem www.chefmuratticatering.no
Nextlife: din oppfatning av hva som kan fikses etter jobb fra kl 17 til 11 neste dag, inkludert fiksing av lokale er litt annerledes enn min er jeg redd. :humre: Mye av det hørte godt ut altså, men for omfattende. Men enig i at vi kan ha mer grønt. Da tror jeg nok at jeg heller øker mengden på de tre salatene allerede planlagt og utvider med en ren grønnsakssalat/tomatsalat. Men jeg sparer dine forslag til min bursdag! :nam:
Skal i konfirmasjon i Oslo på søndag. Konfirmanten ønsker seg sushi, så de har bestilt diverse fra to ulike steder. Kan fortelle hva vi fikk på mandag og høre hvor de bestiller fra. Det ene stedet hadde de brukt til dåp også.
Jeg ville hatt kjøttboller i litt spicy saus. Kan vel lages på forhånd tenker jeg.
men jeg tar til meg noen av ideene altså! Og skal definitivt videreføre noen av dem i en litt mer voksen setting med bedre tid. :jupp:
Jeg har revidert menyen. Hovedpersonen liker asiatisk, mexicansk og amerikansk aller best, så kanskje jeg skal greie å få til et slags tema allikevel. Eller ikke. :knegg:
Varm mat:
stekt ris med/uten kjøtt (bestilles)
sushi Utgår, vil bare bli spist av meg og tre til, tipper jeg.
Kyllinglår/vinger fra Mathallen (bestilles og hentes varmt i mathallen)
Kanskje fikse en slags taco- eller burgerbuffet? Må sjekke med konfirmanten og regne litt på tiden. Jeg syns jo ikke ferdigburgere er noe gode. Men syns det mangler litt varmmat.
Klassisk-ish koldtbord:
spekemat (kjøpes)
ost (kjøpes)
røkelaks/kokt ørret (kjøpes, evt lage kokt ørret på morgenen?)
reker (kjøpes)
brød (kjøpes)
smør/majones/aioli (kjøpes)
kokt egg (kokes på morgenen for å ikke bli grønne)
rggerøre (lages mellom seremoni og fest)
pai broccoli/spinat (lages på forhånd)
Potetsalat (kjøpesalat)
spanske kjøttboller (kjøpes)
Tilbehør:
Hjemmelaget potetsalat med løk, kapers og vinaigrette (potet kokes på forhånd, løk hakkes på forhånd, blandes mellom seremoni og fest)
Pastasalat (pasta kokes på forhånd, blandes mellom seremoni og fest)
Spicy mangosalat/ceviche (det siste er mitt ønske, bør kanskje spares til min egen fest det også. :knegg: )
frukt/bær
Bakt aubergine med halloumi (få venninne til å fikse)
Tomatsalat (lages mellom seremoni og fest)
Stor blandet salat (lages mellom seremoni og fest)
Det er en del som kan settes bort, og jeg har nok mye hjelp mellom seremonien og festen.
Vurderte å lage noen pizzasnurrer, siden det kommer 3-4 små og større barn. De kan lages på forhånd og fryses.
Vi hadde bestilt tapas som var godt og rikelig. Det gikk veldig mye av scampi og kjøttboller. Jeg tror at det var det eneste som ble spist opp.
Enig i at stekt ris er lurt. Særlig om den er vegetar.
Jeg ville heller hatt varme ovnsbakte poteter enn potetsalat dersom det er mulig. Det var veldig godt og populært hos oss.
Vi hadde i tillegg pølse med brød og det var veldig populært. Vi hadde mest tenkt på barnene, men jeg så ganske mange voksne som forsynte seg av pølsene også.
I tillegg til kakebord hadde vi fruktsalat med krem og det gikk det også mye av.
Dersom vi hadde hatt fryser i lokalet ville jeg ha kjøpt småis, men det var det ikke.
Vi hadde catering og kokk fra matkurs.no. De holder til ikke heldig lang fra der jeg tror du bor. Veldig god mat, god variasjon og både gammel og ung spiste.
Man kan bestille bare catering uten kokk også.
Jeg har sett på cateringpriser nå, og det er langt utenfor vårt budsjett. Vi har ikke mulighet til å betale over 10.000 for mat. Så her blir det hjemmelaget og innkjøpt. Jeg må finne tilbake til originalideen min om å gjøre dette på budsjett, med mest mulig hjemmelaget og lånt.
Lurt, det er jo litt jobb, men akk så gøy. :hyper:
Jeg pleier å lage meg et slags budsjett på forhånd, jeg bruker ofte kr.100,- pr.pers i ingredienser, da får man mye og god mat til mange, og lager gjerne en liste om hva som lages når.
Setter opp rettene og hva som må handles inn, anslår capris og holder kontroll på den måten.
(Det skal sies at jeg lager alt selv, fra bunnen).
Ja, jeg tror vi skal komme langt under cateringpris. Blir litt jobb ja, men vi får planlegge godt og delegere mye til slekt som har sagt seg villige til å bidra.
Vi hadde to med cøliaki, men andre he syn å ta. Lagde alt bortsett fra brødet glutenfritt. (Pluss glutenfritt brød)
Vi hadde ALT for mye, men spiste opp det meste i dagene etter.
Gryterett - ble nesten ikke spist, det var 30 grader.
Masse spekemat
Røykalaks
Sashimi med avokado og mango
Skagenrøre
Karbonader
Pai
Brokkolisalat
Eggerøre
Stekt andebryst
Roastbiff
Vanlig grønn salat
Potetsalat
Hvis det var mer så har jeg fortrengt det. Vi lagde alt selv kvelden før, og bnoe samme dag.