Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Plommer og epler - enkle oppskrifter?

#1

Maverick sa for siden:

Jeg har et tre stappfullt av sånne små, sure epler, og et plommetre med lilla, søte plommer. Trenger enkle oppskrifter å bruke overfloden til. :jupp:


#2

Niobe sa for siden:

Jeg laget epleterte i går. Paibunn/tertebunn, vaniljekrem, masse epleskiver, kanel, perlesukker og hakkede mandler. Med vanlijeis til.



#4

Tallulah sa for siden:

Oh, jeg har en plommesyltetøyoppskrift som er fantastisk.


#5

Hyacinth sa for siden:

Plommechutney.


#6

Skilpadda sa for siden:

Jeg pleier å lage tradisjonell eplekake med like mye (i vekt) av egg, smør, sukker og mel (kan lages enten med eggedosis og smeltet smør, eller smørkrem med innrørte egg), og dytter så mange tynne eplebåter ned i deigen som det er plass til. Strø over sukker og kanel før steking. Litt revet sitronskall i deigen er veldig godt. (Denne er super å lage i langpanne, da kan den deles opp og så fryses, og det er kjempelett å ta opp så mye du vil.)

Smuldrepai med plommer må jo ellers være bra? Smør, sukker, mel og havregryn strødd over utstenede plommer i biter, tenker jeg.



#8

Maverick sa for siden:

Spill it, woman!


#9

Tallulah sa for siden:

Sorry, glemte det helt.
1 kanelpinne (hva heter det egentlig?)
4-6 hele, grønne kardemommepods
1,6 kg plommer
125 ml eplejuice
1,65 l sukker
1 pose pektin

Knyt sammen krydderet (jeg gjorde ikke det :knegg: ). Bland plommer, juice og krydder i stor gryte, og kok opp. La det koke lett i fem minutter. Ta ut krydderposen (jeg gjorde ikke det), tilsett sukker, kok opp og la det koke kraftig, rør inn pektin (jeg har en amerikansk oppskrift, du må se på den norske posen og se hva det står der), kok i ett minutt. Ta av varmen, og hell oppi rengjorte og steriliserte glass. Clas har noen fine!

Jeg syns dette syltetøyet ble litt søtt, andre ikke.


#10

Tallulah sa for siden:

Jeg fikk forresten masse epler i går, og tørket noe i ovnen! Det er hippiesnacks fra min barndom, og Hiawata liker det godt også.

Fjern kjernehuset, og skjær i tynne skiver. Legg på et bakepapir og strø evt. litt kanel over, eller chaikrydderblanding. Inn i ovnen på 105 grader 1-2 timer, alt ettersom hvor tykke skivene er. Jeg snudde dem litt underveis.


#11

Maverick sa for siden:

Gull, Tally! :jupp:


#12

Tallulah sa for siden:

I kveld har jeg bakt "sunne" eplemuffins! Sunn på sånn amerikansk måte. :knegg:

Det er egentlig fra en vegansk kokebok, men jeg av-veganiserte den. Ikke av ideologiske grunner altså, men fordi jeg måtte bruke det jeg hadde.

2 1/4 kopper mel (jeg brukte litt grovt, litt finmalt)
1/2 kopp sukker
1 spiseskje bakepulver
1 1/2 kanel
1/2 teskje salt
1 1/4 kopper melk (enten melk-melk, eller plantemelk)
2 kopper revet eple (oppskriften har egentlig litt eple og litt gulrot)
1/4 kopp olje eller smeltet smør
1 spiseskje sitronsaft (jeg hadde ikke)
1 stor teskje vaniljesukker eller ekstrakt
1/2 kopp hakkede nøtter (jeg hadde uristede cashew)
også puttet jeg oppi noen rosiner og et egg.

Sett ovnen på 175. Bland det tørrem, bland det våte, bland det sammen, vend inn eplerasp, nøtter og rosiner, stek i muffinsformer i 15-18 min.

De ser litt bleike ut, men ble gode!


#13

Niobe sa for siden:

Naboen kom med et lass epler fra hagen, så nå koker jeg eplechutney!


#14

Tallulah sa for siden:

jeg tenkte også jeg skulle lage noen sånne frosne små eplepaier! Så kan jeg bare slenge dem i ovnen når det "trengs". Resten av eplene skal jeg lage paifyll av, rett og slett eplemos med chunks og med litt ulike krydder. Kan brukes både som fyll og som syltetøy.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.