Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Diett vs reise på regning

#1

banana sa for siden:

Jeg reiser med en kollega (samme firma), han reiser på regning og jeg på diett/statens regulativ. Vi spiser middag sammen, ingenting ekstravagant. For enkelhets skyld betaler han hele middagen fordi det var sånn regninga kom til bordet, og jeg tenker å trekke fra middag i reiseregninga mens han leverer inn sin regning for refusjon.

Men det vil ikke regnskap være med på. Har jeg diett så har jeg diett, ferdig snakket. Det virker ikke som det fratrekket jeg gjør i reiseregningen og som gjør at halve dietten min forsvinner kan ansees å forsvare at min kollega krever refundert for to middager.

Selve løsningen er jo at jeg betaler ham halve beløpet på regningen og skriver full diett, men det jeg lurer litt på er prinsippet her, hvorfor kan det ikke gjøres sånn?

Jeg lurer også på hvordan man skal føre dietter 6-12 timer og >12 timer når man har reist i 3 dager, men drar kl 15 den første dagen og kommer hjem kl 19 siste dagen. Fører man pr. dag separat (dvs. 2 stk. 6-12 timer (dag 1 og dag 3) og 1 stk >12 timer), eller totalt for reisen (2 døgn 4 timer - 2 stk. >12 timer og 1 stk 6-12 timer) eller hva? Jeg får ikke klare svar fra regnskapsfolket. Finnes det overhodet klare regler?


#2

Polyanna sa for siden:

Det høres mer ut som en systembegrensning enn noe annet. Eller regnskapsteknisk? Jeg tror man skatter for fordelen av å få maten, så jeg tror det kan bli noe plunder der også.


#3

Candy Darling sa for siden:

Det synes jeg er rart. I prinsippet er det ingen forskjell på det og på en konferanse der noen måltider er dekket? F.eks. reiser jeg på kongress snart, og noen dager spiser jeg på møter firmaet mitt arrangerer. Da trekker jeg selvsagt for middag de dagene. Men de dagene jeg spiser privat eller med kolleger, leverer jeg diett.

Men jeg vet at noen regnskapsførere reagerer hvis man «shopper» mellom regning og diett, alt ettersom hva som lønner seg for arbeidstaker.


#4

Polyanna sa for siden:

Trøbbelet blir at han andre trekker hennes fra på sin regning, tror jeg. Selv om det går opp totalt sett, så skal jeg vedde på at det får de fleste regnskaps- og rapporteringssystemer til å knele helt. :gal:


#5

Candy Darling sa for siden:

Ja, det kan godt hende. Selv om jeg mange ganger f.eks. tar lunsjen for hele teamet på mitt kort, og fordeler det på deltagernes personlige kostnadssted (og de trekker da diett).


#6

banana sa for siden:

Han trekker ikke noe fra, han leverer en reiseregning hvor han legger ved en kvittering for måltidet vi har spist sammen, ca 800 kroner totalt sett (400 på hver). Den ber han om å få refundert - han får ikke diett og får bare ting refundert etter regning. Min reiseregning har påført diett med måltidstrekk for middagen (og frokosten som var inkludert i hotellet).

Det er jo sånn vi tenker.

#7

Polyanna sa for siden:

Jeg tror det blir krøll fordi han da belaster for to middager, mens han har spist en. Trur eg.

Uten at jeg kjenner deres system, men vårt takler ekstremt lite. :sur:


#8

Candy Darling sa for siden:

Nettopp, banana. Så da mistenker jeg at det er mest denne shoppingen de ikke vil ha noe av? Når jeg betaler hele lunsjen, er det ikke noe valg, det er forhåndsbestilt og på fellesregning, og regnes som en jobblunsj. Jeg kan skjønne at det kan oppleves feil på et vis at man velger å sette en «privat» middag på regning, i stedet for diett, bare fordi den er dyrere enn man får på dietten.


#9

Fluke sa for siden:

Dette går "på trynet" fordi skattereglene for diettgodtgjørelse nå er helt spinnville å forstå for de fleste som ikke jobber med det, og selv de (vi) som jobber med det sliter her.

Så frem til deler av diett ble skattepliktig funket det fint å gjøre som dere gjorde, men etter at deler av dette er skattepliktig for den enkelte så ble det krøkkete.


#10

Candy Darling sa for siden:

Men er det ikke bare diett uten overnatting som er skattepliktig? Eller er det bare mitt firma som prøver å forenkle (evt forvanske :knegg: ).


#11

Candy Darling sa for siden:

Hos oss er det attpåtil sånn at ikke hvem som helst kan betale for hvem som helst. I utgangspunktet er det kun leder, evt prosjektleder for servering knyttet til er spesifikt møte. Det er fordi kollegaer ikke skal kunne sitte uhemmet og spandere på hverandre i baren. Det er nok interne regler, da.


#12

Fluke sa for siden:

Neida. Man skatter også av deler av beløpet ved overnatting. Og den skattepliktige delen blir prosentmesdig mindre etter måltidsfradrag og det er da det krøller seg til om man finner på noen "sprell".



#14

Candy Darling sa for siden:

Men den får man jo også om man er på en jobbmiddag, og tar fratrekk for den?


#15

Fluke sa for siden:

Ja det stemmer. Og der har vi selvfølgelig grei kontroll på siden trekket er fast prosent av total diettgodtgjørelse . Problemer vil oppstå når en kollega betaler "privat" lunsj for en annen og så ta det på regning og måltidstrekk som beskrevet i hovedinnlegget her.


#16

banana sa for siden:

Nå var det ikke det som var grunnen, men det ser kanskje sånn ut når man sniker til seg 25 kroner. :knegg:



#18

banana sa for siden:

Noen som har svar på dette fra hovedinnlegget også?


#19

Candy Darling sa for siden:

Vi fører fra vi går ut døren til vi kommer hjem. Så ikke som dagsreiser. Mitt system gjør det automagisk, jeg kan teste det i morgen og se hva den sier? Men jeg tror du får 2 døgn og 4 timer


#20

Fluke sa for siden:

Ja reglene er klare. 2 døgn med overnatting skal du ha. Fire timer inn i nytt døgn gir ikkenoe. Da vi ikke hadde system som ordnet dette for oss brukte vi timeanddate.com for å regne reisens lengde for å finne antall diettdøgn.


#21

banana sa for siden:

Ok, det høres rimelig ut.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.