Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Leter etter tysk film

#1

Stompa sa for siden:

:gaah: Jeg var i Berlin i sommer på filmkurs og noterte meg tittelen på en film som jeg tror elevene mine ville likt. Nå finner jeg ikke notatene. :gaah:

Det er snakk om en ganske ny ungdomsfilm der ei jente og en gutt blir forelsket. Hun vet ikke at han er sanger i en kjempepopulær popgruppe, og dette fører selvsagt til mange morsomme situasjoner. Foregår i Berlin.

Noen som kan hjelpe? Jeg har prøvd å google, men fant ikke noen fornuftige søkeord så null treff.


#2

skyfri sa for siden:

Groupies bleiben nicht zum Frühstück, kanskje?


#3

Stompa sa for siden:

Jaaa, tusen takk! :hjerter:


#4

Bokormen sa for siden:

Den filmen er veldig søt! :)


#5

Stompa sa for siden:

Klarer ikke å finne den med tekster, annet enn på tysk. Må nesten ha engelske tekster, i hvert fall. :(


#6

Pamina sa for siden:

Tror du ikke de klarer å skjønne en del av teksten når de har bilder og handling å støtte seg på.

Lag en gloseliste med viktige ord de må skjønne før dere ser filmen - og snurr film. Stopp litt underveis og bruk tid på å skjønne den sammen. Sånn får i alle fall jeg brukt vanskelige engelske filmer på lavere trinn.


#7

Skilpadda sa for siden:

Paminas idé høres fin ut! Del opp filmen i 4-5 biter og ta én av gangen, gå gjennom noen gloser før hver «episode», og snakk om episoden etterpå for å være sikker på at de fikk med seg hva som skjedde. Det høres veldig nyttig ut å høre/lese flytende tysk innimellom, uten at man ender opp med å lese teksten og egentlig ikke få med seg de tyske ordene.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.