Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva slags vintersko skal din gutt på 10-11 ha i vinter?

#1

millact sa for siden:

Ja, hva går dere for i år?


#2

Chablis sa for siden:

Min har fra Timberland og dc.


#3

My sa for siden:

Det jeg finner i butikken som ligner mest mulig på joggesko. Mulig det blir lave eller halvhøye tursko med gore-tex, som er store nok til at han får plass til tykke sokker inni. Jeg har aldri hørt den fyren si at han fryser på føttene.


#4

Lavender sa for siden:

11 år. Har Timberland korte uforede sko, det er ikke godt nok, men ikke mye utvalg av jentesko str 41.

10 år. Bisgaard tex støvletter med ullfôr, det er de beste. Kjøpt på salg, skal brukes på andre året, like fine og tette.


#5

millact sa for siden:

Eldste er 13 og bruker 40-41 og har gjort det i et par år. I fjor fikk hun lave, semskede skoletter foret med lammeskinn. Kjøpt på Eurosko. De var dyre, rundt 1600, men er veldig varme. Hun vokser ikke mer i beina, så da går det an å kjøpe så dyre vintersko.


#6

jolie sa for siden:

Jeg tror det blir DockBoots i år. I fjor hadde vi et par høye Viking-sko, men de ble så innmari sure etter å ha vært våte brorparten av vinteren. Hjelper ikke med vanntett når man leker såpass at det kommer vann og snø oppi skoen. Det er det nok bare vadere som vil forhindre (og knapt nok det), men DockBoots er enklere å tørke og halvparten så dyre. :P

Og kanskje gjøre alvor av å kjøpe skotørker i år ...



#8

Myria sa for siden:

Dockboots til våte slapsete dager og sikkert Viking Goretex eller lignende til de andre vinterdagene.


#9

millact sa for siden:

Det er et must.



#11

Polyanna sa for siden:

Nå forstår jeg hvorfor det er så utplukket når vi kommer på at det trengs vintersko. :knegg:

Jeg badet i fjorden i dag, det er umulig å tenke på vintersko!


#12

Drømmedama sa for siden:

Henger her for tips. Skoene fra ifjor, de fra Ecco som Geitrams linket til, er for små. Var veldig fornøyde i fjor da.
Må nok ha to par, han herjer så mye og det er ikke til å unngå at han blir våt på beina innimellom uansett gode sko, så jeg leter etter noen som ikke er så dyre for å ha i tillegg.


#13

Chablis sa for siden:

Min hadde ecco jayden og Timberland i fjor.


#14

Chablis sa for siden:

Noen liker å tenke fremover og ha ting på stell før vinteren kommer ,for å slippe å løpe rundt den dagen snøen kommer.


#15

millact sa for siden:

Kun fordi vi var innom Eurosko i dag for joggesko til søsteren. Kunne like gjerne se litt på vintersko. Han skyr butikker.

De tre siste årene har han hatt Viking Eagle. Vært veldig fornøyd.


#16

Vianne Rocher sa for siden:

Disse var fine ja!! Noe sånt vi går for også, regner jeg med. Jeg sluttet å kjøpe sånne høye Gore-Texsko som mine to yngste har for en del år siden, for min særing synes ikke det så bra ut :knegg:. Så i mellomtiden har jeg vært gjennom to runder ecco-Gore-Tex halvhøye skinnsko og en runde Timberland. Resultatet er at de absolutt ikke tåler behandlingen de får og er både utslitte, lekk og lervete midtveis i sesongen. Men jeg får ham ikke i støvler eller andre sko. Da hadde han trampet i slapset med sneakers.


#17

My sa for siden:

Ja, samme her. I fjor fikk guttungen noen kule sneakers-lignende vintersko, men brukte heller ikke disse særlig mye. Han hadde et par uforede Salomon terrengløpesko med gore-tex, som han fikk på høsten, og brukte nesten utelukkende disse. Vi har et til par slike i hus, som storesøstera fikk til leirskole i fjor, som ikke har blitt veldig mye brukt. De er sikkert mer passe til han nå, så han kan sikkert bruke dem. De er knall lilla, men det tror jeg ikke gjør noe. Han liker lilla.

#18

Luftslottet sa for siden:

I fjor hadde sønnen et par joggeskoaktige goretex-sko til over tusenlappen som han hadde valgt selv, som han brukte tre ganger, to av dem under mild tvang fra sin (gniene) mor. :dåne:

I år vet jeg ikke om jeg gidder å kjøpe noe annet enn litt større Dockboots med litt større ullsokker i, for det var alt som ble brukt fra september til mai i fjor. :snill:


#19

Luftslottet sa for siden:

Nei, forresten, i år får han gode vintersko som jeg syns er fine, siden de sikkert er ubrukt når jeg arver dem etterpå. :knegg:

Bill.mrk. "38"


#20

Bergensis sa for siden:

Han har ikkje hatt behov for vintersko siste år. Me har kjøpt, men dei har knapt blitt brukt. Lave goretex joggesko blir derimot brukt sommar som vinter, haust som vår. Han har dockboots da, til snø- og slapsdagar.


#21

millact sa for siden:

Vi hadde jo en iskald vinter og med mye snø, så han må ha vintersko.

Han så noen sorte Roots på Eurosko. De hadde både snøring og glidelås på siden. Jeg syntes de kjentes litt kalde ut. De hadde også noen mørkeblå med snøring. De er nok noe varmere.


#22

millact sa for siden:

Det er litt tilbud på jollyroom.


#23

Malama sa for siden:

Pr nå har han fått et par nye dockbots. Jeg har et par gode vintersko i kjelleren som han har hatt i to vintre. De synes ikke at de er brukt. Den første vinteren var de ikke det, den andre tror jeg han brukte dem en gang eller to. Jeg vurderer derfor sterkt å droppe vintersko i år, eller i alle fall avvente og se om behovet oppstår.


#24

Tjorven sa for siden:

I fjor hadde han et par halvhøye Goretex sko som lignet joggesko (arvet av søsteren, men knapt brukt av henne). De var han strålende fornøyd med. Han har ikke vokst nevneverdig i føttene det siste året, men fjorårets sko er utslitt. Vi kommer til å se etter noe som ligner på dem.


#25

millact sa for siden:

Her får vi ofte så mye snø at man må ha vintersko, særlig de som leker i snøen.


#26

Malama sa for siden:

Ja. Det er jo geografiske forskjeller. Vi bor på Sunnmøre og det er rett og slett oftere slaps enn mye snø. Og dockboots holder til 10 minus eller noe sånn (inne den tid har han også mulighet for ullsokker) og han er ikke sånn at han bryr seg nevneverdig og tar pr default "det jeg hadde i går" utenom undertøy til jeg beslaglegger noe for vask eller krever tykkere jakke etc. Så han trives med dockboots, vi kjøpte nye i dag. Vinterskoene ser altså ubrukt ut mens dockbootsene fra i fjor er utslitt (hull på foret på hælen bl.a)

Søstra på 7,5 derimot må trolig ha både sko og helst skoletter etter eget ønske...


#27

Myria sa for siden:

Samme her. Lave vintersko er rett og slett utelukket.


#28

Malama sa for siden:

Lave vintersko er utelukket her også, men dockboots er jo ikke lave da.


#29

millact sa for siden:

Han hadde relativt lave i fjor, Viking Eagle, dvs halvhøye. Det blir noe sånt i og.


#30

Myria sa for siden:

Nei, Dockboots er fine. Vi bruker det som vinterstøvler, når det er vått og slapsete. :jupp:
I enkelte landsdeler er jo vått og slapsete = vinter, men her er det gjerne en meter snø og skikkelig kaldt så da trengs det noe annet.


#31

veobra sa for siden:

Jeg regner med det blir vintersko fra Viking eller Ecco. Med mye lek i snøen trengs noe skikkelig. Føttene vokser fort. Jeg tipper vi drøyer så lenge som mulig med å kjøpe. Vi har noe arvet som kan brukes hvis det plutselig snør eller er kaldt.


#32

Niobe sa for siden:

9-åringen skal ha goretex fra Ecco og noen fôrede vinterstøvler fra Reima. Han har hatt varianter av den kombinasjonen i alle år.


#33

Chablis sa for siden:

Så rart, vi skal bruke Timberland på andre året, ecco er for småellers hadde vi brukt de også igjen.


#34

millact sa for siden:

Hvilke var best?


#35

Floksa sa for siden:

Gortex viking støvlene fra i fjor. Spesialbestilt i str 41
Blir ti i januar.
Han på 8 har Sorell støvler. Vi har kalde (-5 til -35) og tørre vintre.


#36

Nera sa for siden:

Ikke gutt, men jente på ni. I fjor hadde hun litt UGGs-liknende Ecco med goretex (UKIUK), og nå endte vi opp med samme, bare i svart. Jeg syntes de så veldig klønete og for store og brede ut, men hun insisterte, sannsynligvis fordi de er så lette å ta av og på. Jeg ville trodd at hun hadde valgt forede sneakers med goretex (S7 teen), men de var visst vanskelige å få av. Hun bruker str 33-34.

I tillegg har vi Dockboots og Sorel/Kamik (husker ikke helt) som jeg håper passer denne sesongen, også.


#37

polarjenta sa for siden:

Min på ti bruker 43, jeg håper de føttene slutter å vokse snart.


#38

Nera sa for siden:

Har barn generelt større føtter nå enn før? Jeg (str 36/37) blir litt overrasket når jenter i første klasse har samme skostørrelse som meg selv, liksom. :knegg:


#39

polarjenta sa for siden:

Jeg aner ikke, men han og broren på 13 har ca like store føtter. Det rare er at jeg ikke syns det ser ut som at de er så store. Jeg bruker 38 og de ser liksom ikke så mye større ut enn mine.


#40

Myria sa for siden:

Min som blir 10 i desember bruker 37-38, og det virker som de fleste av vennene hans bruker omtrent det samme.



#42

Che sa for siden:

Min 10-åring er totalt uinteressert i klær. Jeg tenker superfit Canyon f.eks


#43

Floksa sa for siden:

Storebror bruker 44/45 og mellombror har passert 43. Håper de stopper der jeg også. Større enn 45 begynner å bli litt vanskelig.


#44

Geitrams sa for siden:

Jeg har også lurt på om barn har større føtter nå enn før. 10-åringen bruker 37, og han har enda ikke startet på vekstspurten som flere av guttene i klassen hans. Den ene halvparten av gutter har vokst et hode i sommer og ser ut som tenåringer, og den andre halvparten er enda små.
Ingen av guttene ville ha skoene som var på tilbud på Barnas Dager hos Skoringen, de vil ha boa/snurrehjul.


#45

jolie sa for siden:

Han min, som nettopp ble 11, bruker ca str 36. Søstra på 12 er vel oppe i 37 nå. Jeg synes de vokser veldig sakte i føttene, og sammenlignet med andre barn på samme alder har de virkelig små føtter. De slekter på en 38 (som ble til 39 etter to svangerskap) og 43, så det blir vel ikke de største føttene på disse to heller.


#46

Acino sa for siden:

Jeg har to som nettopp har blitt 8 år; nye sko som brukes her og nå må jenta ha 35 i og gutten 37. Har gått opp en størrelse på vintersko, viking, men beholder kvittering og lapper på til vinteren setter inn.


#47

Chablis sa for siden:

Min er 12 og bruker 40,håper det stopper snart.


#48

Floksa sa for siden:

Vi la vinterdekk på den ene bilen i går :knegg:


#49

Tjorven sa for siden:

Takk for at noen drar opp sånne temaer så tidlig på høsten. Knerten fikk mye sko i går, kjøpt på salg. Viking Goretex som ligner litt på halvhøye joggesko.

Dette pleier jeg aldri å ha orden på før langt ut i november.


#50

Tjorven sa for siden:

Forøvrig konstaterte vi at nå bruker 3 av 4 familiemedlemmer str 37-38 i sko.


#51

millact sa for siden:

Min også, 10 i dag. Han er bare rett over 140 cm lang.


#52

millact sa for siden:

15 grader og sol her i dag.

Kjøper nok vintersko til ham i høstferien.


#53

Jenna sa for siden:

Lillebror, som blir 11 i desember, har fått Viking Rotnes GTX sko i str. 38. Fant de på tilbud på jollyroom.no

Disse:


#54

Polyanna sa for siden:

De var fine! Hvordan er de i størrelsen?


#55

Floksa sa for siden:

Det er gode sko. Vi har hatt flere runder med slike. Særlig de eldste har sansen for disse. Str oppfatter jeg som normal.


#56

Jenna sa for siden:

Viking Rotnes? Tilnærmet normale, vil jeg si men kanskje biiiiitelitt små i størrelsen? Jeg er stort sett str. 37 i sko og disse i str. 38 passet meg med en litt tykkere sokk i. Men var ellers bredere enn normale 37, så ikke så mye mindre enn normalt, tror jeg.



#58

Malama sa for siden:

Min tiåring bruker 34 han.
Han er jo ikke så stor sånn ellers da, lengden tilsvarer en på 8,5 så beian stpr vel kanskje i proposjon der.

Enn så lenge fått dockboots også teller jeg på fingrene om vi skal kjøpe vintersko i tillegg eller vente og se om det faktisk blir behov. Reelt går han helst bare i dockboots, så jeg gir bort et par tilnærmet ubukte vintersko etter to sesonger til min nevø i høst. For, ja, de har stått ubrukt. Første vinter glemte både han og jeg dem, andre vinteren fikk jeg ham til å ta dem på et par dager men han synes dockbots er best visstnok.

Men han vokser jo, så mulig han endrer mening etterhvert. Vi har jo mest slapsevinter og ingen snøgaranti på våre trakter da


#59

My sa for siden:

Jeg har to som snart fyller 11, den ene bruker str 34, den andre str 39. :knegg:


#60

polarjenta sa for siden:

I fjor kom vinteren litt plumpe på og jeg hadde ikke råd til å kjøre dyre vintersko, så jeg kjøpte et par på Europris. Planen var å kjøpe noen andre, men han ville ikke ha og dermed brukte han de hele vinteren. Hadde de passet kunne han brukt de denne sesongen også.



#62

My sa for siden:

Min datter hadde de øverste, de var varme men gikk i stykker før sesongen var over, så hun måtte få nye. Først gikk sømmen rundt foten opp, så fikk jeg den sydd, deretter røk glidelåset. Da ville det være dyrere å reparere enn å kjøpe nye, siden vintersko var kommet på salg, så jeg ga opp og kjøpte nye i stedet.

#63

Chablis sa for siden:

De øverste har det ja, veldig gode sko.


#64

millact sa for siden:

Jeg dytter på denne jeg siden det er blitt kaldere.

Gutten selv tror han ønsker seg med knyting, men er det noen fordel om vinteren med frosne, våte lisser? Han er en utegutt som elsker å leke i snøen og være ute.

Hvordan er de BOA hjulene på Viking skoene? Er de gode? Er det lette sko? Ønsker noe som er varmt, gore tex eller annet tex materiale, ikke skinn tror jeg og lette. Om de i tillegg er kule er det sikkert et pluss.


#65

millact sa for siden:

Hvordan er de skoene med snurrehjul? De ser tung ut, men er de det? Er hjulene holdbare?


#66

My sa for siden:

Mine har hatt slike BOA-hjul på flere sko, og det har aldri vært noe problem med dem.


#67

millact sa for siden:

sportamore har 30% på mye nå.


#68

Che sa for siden:

Hvordan er skoene fra Reima?


#69

millact sa for siden:

Vært på Eurosko og kikket nå. Fikk anbefalt Ecco sine siden de er varmest. Må høre med brukeren også.


#70

Che sa for siden:

Da endte jeg opp med disse

Vi får satse på at de duger. (Ellers får jeg ta de selv, haha)


#71

My sa for siden:

Jeg har ikke kjøpt enda, jeg endte opp med å kjøpe et par Asics joggesko med Gore-Tex til en hyggelig pris på "elleville dager" på G-sport forrige uke, og de får klare seg inntil videre. Men jeg så noen i butikk som jeg kan se for meg at han vil gå med på å bruke, det er de mest sporty jeg kom over: www.eurosko.com/no/products/in2/in2-0037-ab4e428a/?itemId=84486004

Usikker på hvor holdbare og vanntette de er, men bedre enn å bruke masse penger på et par sko som ikke blir brukt. Det er nok ikke de varmeste vinterskoa som finnes (ser de kalles "overgangssko" på nettsiden), men guttungen fryser aldri på føttene.


#72

Chablis sa for siden:

De har vi også kjøpt for de fra i fjor er visst bare akkurat passe.


#73

millact sa for siden:

Får ikke sett bilde. Får bare opp min favoritt euroskobutikk.


#74

millact sa for siden:

Det gjør de nok. Vi har hatt veldig like de siste tre vintrene. Men de er litt glatte.





#78

Geitrams sa for siden:

Ikke tyngre enn vanlige vintersko, og hjulene har vi ikke hatt noen problemer med. Syns de er helt geniale, og ungene syns det er stas.


#79

millact sa for siden:

Kanskje vi skal gå for slike da.


#80

millact sa for siden:

Da har vi vært på to butikker og kikket. De eneste han likte var et par brune Superfit Tedd med gore tex. De var litt store rundt vristen, så vi kjøpte ikke. Tenker å finne noe tilsvarende fra Viking da, kanskje Viking kjenning gore tex. Ikke ideelle sko, men nå ønsker han slike. Må nok ha noe annet i reserve, kanskje slushers eller noe sånt.


#81

millact sa for siden:

Han endte opp med blå Roots sympatex. Legger en ullsåle oppi, så satser jeg på de er varme nok.


#82

Geitrams sa for siden:

Fjorårets vintersko passet fint for en måned siden da vi testet de, men da de skulle tas i bruk i morges var de for små. Så nå er nye bestilt hos Boozt, der var det 30 prosent rabatt på samme sko som han har, og i tillegg hadde jeg rabattkode på 20 prosent oppå der. Bestilte like greit til begge guttene, og fikk nesten halv pris på begge skoene (Ecco). Godt fornøyd :ja:
Håper bare jeg ikke har bommet på størrelsene.


#83

My sa for siden:

Har foreløpig bare fått tursko som ikke har varmt for. Et par fra Mammut, som var veldig nedsatt på G-sport tidligere. Så får vi se om han fryser på tærne og vil ha noe varmere etter hvert. Det er ikke sikkert, han er varm som sin mor, og greier seg trolig med gode sokker i disse.


#84

millact sa for siden:

Brukt for første gang i dag. Han som absolutt skulle ha lisser syntes de var litt irriterende.


#85

star sa for siden:

Viking et eller annet.



#87

Vianne Rocher sa for siden:

Disse har vi hatt i to sesonger. Utslitte til det punktet at det snart gikk hull på skinnet :knegg:

I fjor hadde han tilsvarende som disse:

De gikk opp i sømmene øverst ved snøringen utpå nyåret og lekk ble de relativt fort :knegg:.

Mine to yngste har fått vintersko fra henholdsvis Viking og Ecco med snurrejul. Skikkelig Gore-Texmonster som passer fint i barnehagen.


#88

Che sa for siden:

Da har lillebror brukt disse noen dager, og han mener de kjennes ut som om han har på seg rustning.:knegg:


#89

Tjorven sa for siden:

Knerten har de samme bare i blå, og han sier de er gode.


#90

millact sa for siden:

Han er nå godt fornøyd. De er visst ok til fotball også.


#91

Bokormen sa for siden:

Vi har Viking med snurrehjul fra i fjor som ser ut til å passe i år også. Enn så lenge bruker jeg dem til og fra postkassa. :knegg: Det er kun barfrost her vi bor, så han bruker noen halvhøye tex-sko fra Zalando.


#92

millact sa for siden:

Nå er de utslitt. Han har bodd i de, så i går gikk de i UFF container. Kjøper sikkert like neste år.


#93

My sa for siden:

Vinteren går mot slutten, og det har fortsatt ikke blitt kjøpt noe annet enn dette til gutten. Gjennom vinteren er det joggeskoa fra øverste sitat som er desidert mest brukt. Turskoa fra andre sitat har også vært på av og til, på de aller kaldeste dagene, og på tur, men han foretrekker stort sett joggesko til daglig, og vintersko har han ikke savnet. Jeg har sagt at han fikk si ifra hvis han var for kald og trengte varme sko, men har ikke hørt han klage til nå, så da får det være. Om han har fått snø i skoene fordi de er lave så har han i alle fall holdt det for seg selv. Så da sparte vi de pengene.

Tvillingsøstera fikk et par ecco vintersko i naturfarget skinn, og har vært veldig fornøyd med dem.

Storesøster på 13 har brukt vinterskoene hun fikk i fjor, når det har vært nødvendig. Innimellom har hun også brukt sneakers (adidas superstar). Jeg legger meg egentlig lite borti hva hun har på seg, hun får si ifra hvis det er noe hun mangler. Føler vi har kommet billig i fra det i år (dvs minstejentas sko var jo dyre da, men ikke mye fordelt på tre barn).


#94

Lavender sa for siden:

Eldstejenta har tatt godt vare på UGG og brukt de i to sesonger. Hun fikk et par ankelhøye Timberland i tillegg, de blir brukt med et grin, de må jo snøres.

Yngste fikk Bisgaard med skinnfôr, de varer en sesong til. I tillegg til arvede Bogs støvler, de har vært utrolig vanntette og solide. Sålene er pene etter to barn.


#95

millact sa for siden:

Da snøen kom holdt ikke de blå Roots, så jeg kjøpte høye gore tex med snurrehjul fra Eurosko sitt eget merke. De er da brukt maks to uker. Mest sannsynlig for små til neste år, men i så fall kan de selges.


#96

star sa for siden:

Det ble Viking med strammehjul, men bare brukt i ei uke før de ble stjålet. Så han har brukt Salomon goretex skoa han hadde.


#97

Malama sa for siden:

Min bor, ikke uventet, i docbootsa sine


#98

Vianne Rocher sa for siden:

Jeg kjøpte sånne «pene» halvhøye vintersko i skinn med Gore tex fra Viking og de har virkelig holdt seg godt. I motsetning til ecco og Timberland som vi har brukt de siste årene. De er brukt i både tørt og vått vær (cherrox og docboots er helt uaktuelt her i gården) og har holdt føttene tørre gjennom hele vinteren. Anbefales med andre ord.


#99

millact sa for siden:

Dytter på denne siden det er blitt litt mer høstlig ute.


#100

My sa for siden:

Samme løsning i år. Han fikk nettopp halvhøye tursko med gore-tex og grov såle til han skal på leirskole. De kan han bruke til vintersko med varme sokker i, når han finner det nødvendig. Det blir sikkert joggesko de fleste dagene, kjenner jeg han rett.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.