Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kleiner münsterländer eller breton – erfaringer?

#1

Snippa sa for siden:

Vi skal ha oss en ny familiehund og jaktkompis.
Har mange års erfaring med engelsk setter, og er egentlig superfornøyde med det. Men nå lurte vi på om vi skulle forsøke oss med en mindre rase. Har foreløpig sett litt på breton, men så var det noen som nevnte kleiner münsterländer som alterntiv også. Er det noen som kan si noe om de to hunderasene? Kan godt hende vi ender med es igjen uansett, men vil ihvertfall vurdere disse også :)
Våre ønsker er en hund som er rolig inne, kan være med på alt ute, har et godt gemytt, ikke er en enmannshund og som har gode jaktinnstinkt (først og fremst på fugl).


#2

Mikkeline sa for siden:

Har du vurdert working cocker spaniel om di vil ned en størrelse fra setteren? Den mener jeg oppfyller slle kravene dine. De to andre rasene har jeg ikke kjennskap til selv.


#3

Snippa sa for siden:

Nei, har ikke vurdert den. Cockeren er støtende, mens jeg vil ha en stående fuglehund :)


#4

Ine sa for siden:

Vurdert Drentsche Patrijshond?


#5

Nera sa for siden:

Det er jo heller ikke en stående fuglehund.

Jeg har en gordonsetter, og elsker den rasen, men er generelt glad i de litt større fuglehundrasene. Jeg synes Kleiner Münsterländere er veldig vakre, mens for min smak synes jeg kanskje Breton kan bli litt i minste laget. Når det gjelder gemytt, er vel det like mye individuelt som rasebetinget.


#6

Ine sa for siden:

Eh, jo.


#7

Nera sa for siden:

OK, I stand corrected. Jeg husket tydeligvis feil.


#8

Snippa sa for siden:

Nei, det blir jo et hakk opp fra es :humre:

Jeg er ikke så glad i gordon. Synes de ofte er rastløse og vimsete. Mulig jeg er farget av de gs jeg kjenner, og sammenligner for mye med våre strigla engelsk settere. Gordon er jo også litt større.
Ellers synes jeg gemytt som regel har med rase å gjøre. Mer sånn at du kan være uheldig slik at de ikke er rasetypiske, eller selvsagt gjøre en dårlig jobb i oppdragelsen, men du kan jo ofte forutse adferden til ulike raser.


#9

Ine sa for siden:

Ja, litt større i kg kanskje ja.


#10

Engasjert sa for siden:

Jeg har veldig lyst på kleiner münsterländer, men kan ikke ha hund. Mitt ønske om den rasen, er veldig farget av en slik jeg kjente, som hadde et utrolig godt gemytt og var veldig lett å oppdra. Han var dessuten like lykkelig for å være med på alt han fikk tilbud om.

Jeg har vokst opp med Gordon setter, og kjenner ikke dem igjen som vimsete. Men de er nok mere vimsete enn engelsk setter, som jo gjerne er veldig rolige. Og at du bør se bort fra irsk setter hvis du ikke vil ha en vimsete hund, det vet du sikkert :rolleyes:

Jeg stemmer helt klart på kleiner münsterländer.


#11

daffy sa for siden:

Jeg trodde du lurte på hvilke type striper du skulle ha på genseren. :lusker ut av tråden:


#12

Bobbelur sa for siden:

Jeg kjenner til to kleine münsterländere fra min bror, og to breton fra bekjente. Jeg driver ikke med jakt, så jeg kan kun uttale meg fra det jeg har observert, og mtp familieliv ellers gjennom året ville jeg valgt en münsterländer. De to bretonerne jeg har kjennskap til har/hadde enormt med energi som må ut. Den ene er valp enda da, og hun er av sorten "Det er bra for deg at du er så innmari søt!!" - hun gjør så ekstremt masse av seg. Den andre var sånn at hun taklet ikke å bli feilet på agilitybanen under trening; selv det mykeste "Oi!" fikk henne forbannet og hun nektet å trene mer.

(Skal jeg ha noen fuglehund så blir det working cocker, og da ikke til jakt men til agility.)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.