Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvor mange fotballcuper spiller 10-åringene?

#1

Bluen sa for siden:

Jeg trenger en liten realitetsorientering her. Dere som har fotballbarn i kull omkring 2008: Hvor mange cuper spiller dere i løpet av en sesong? Spiller dere hele året, og er det seriespill i tillegg i sommersesongen?

Helt konkret: Hvor mange cuper har dere hatt siden sommersesongen startet i slutten av april?

Jeg har 2006-laget til jentene å sammenlikne med, men innser at deres (høye) aktivitetsnivå nok ikke er representativt. :sparke:


#2

Chablis sa for siden:

Hvor mange spiller 2006-laget?
Vårt 2006 lag er med på svært få , siden vi har så mange spillere som spiller på flere lag.


#3

Bluen sa for siden:

Skjønte ikke helt spørsmålet, men det er ingen her som spiller på flere lag.

Jentelaget i 2006 har per i dag 16 spillere, og det samme har vår gren av guttelaget i 08.


#4

Bluen sa for siden:

Men hva vil "svært få" si? :)


#5

My sa for siden:

Mange nok til at jeg har mistet oversikten (gutter 07). :knegg: Tror de hadde fire cuper før sommerferien (en med overnatting, resten her i byen, den siste var rundt St.Hans), og nå til helga har de sin første cup etter sommeren, hvis jeg ikke husker feil. De skal sikkert delta på flere ut over høsten også, kjenner jeg dem rett, det er i alle fall to de har vært med på tidligere, i september/oktober. Det er seriespill ja, mellom påske og høstferie, to treninger i uka, også gjennom vinteren (da har de ei utetrening og ei frivillig innetrening, der de som ønsker å delta spleiser på å leie cageballhall en gang i uka). I tillegg har de noen treningskamper i løpet av vinteren, ei treningssamling med overnatting, og deltar på ei innendørsturnering eller to.


#6

carmenzita sa for siden:

Her har de vært med på 4 cuper fra april, skal spille en til neste helg og så er det en innecup i januar. Dette i tillegg til seriespill.
Treninger og seriespill følger skoleferier,da er det fri. Ellers trener de hele året.
De er vel rundt 25 spillere pr d.d


#7

Bluen sa for siden:

Takk - dette er interessant!

Her hadde vi én cup mellom oktober og mars - det var i januar. Så startet våren bra med 3-4 cuper i mars, april og tidlig i mai, men nå ser det ut til å gå nesten 6 måneder uten eneste cup. Neste på planen er et rush i slutten av oktober og starten av november, når det har blitt kaldt og hustrig ute. Jeg synes det er rart.

06-laget har allerede hatt 6 cuper fra starten av mai og fram til nå (hvorav to reise-bort-cuper i Sverige), men de er litt spinnville, da. :sparke:

Begge lag trener hele året og har seriespill, men med få kamper for guttas del. Taper alt gjør de også; etter min mening er de plassert i for høyt nivå.


#8

Tjorven sa for siden:

Jentelaget ditt er IKKE representativt.

Knerten sitt lag spiller omtrentlig en cup i måneden. De reiser på sin aller første overnattingscup nå i september. De spiller både sommer- og vinterserie (futsal om vinteren).


#9

Tjorven sa for siden:

Knertens lag forsøker å finne cuper som er nivådelt, og de er det ikke like mange av.


#10

Bluen sa for siden:

Ja, det er sånn jeg har vært vant til å ha det også - så 6 måneder uten en eneste turnering, i de gode sommermånedene, virker så snålt.


#11

mosol sa for siden:

Jenter 2008: trener og spiller bare i sommersesongen. Trener 1 gang pr uke, og spiller kamp kanskje annenhver (har meldt opp bare ett lag selv om de er 15-20 spillere). To cuper fra april til høstferien. Vi ser at mange av lagene vi møter åpenbart trener mer enn våre jenter, men de fleste gjør flere ting enn å spille fotball.


#12

Chablis sa for siden:

Hvor mange cuper?
Her plukkes de av Strømsgodset og Mjøndalen blant annet.


#13

Chablis sa for siden:

2 cuper siden april.


#14

Bluen sa for siden:

Aha! :klaskepanne: Jeg leste det som "hvor mange spillere" på et eller annet vis. :knegg: Jentene har hatt 7 cuper siden april. Gutta har hatt 2, helt i starten av den tidsperioden, og 0 siden primo mai.


#15

Chablis sa for siden:

En god del mer enn oss ja, jeg kunne ønske vi var med på flere.


#16

apan sa for siden:

Da storebror var 10 hadde de 1 cup vår og 1 cup høst. Jeg synes det er mer enn nok midt oppi seriespill, men vet mange var uenig i det. Nå er jeg en av dem som synes det er meningsløst at man skal tro at alle vil spille fotball hele tiden bare fordi man går på fotball da.


#17

Bluen sa for siden:

Alle trenger jo ikke det - men i en så stor klubb som vår burde det være praktisk mulig å ha et tilbud om mer enn 2 cuper i året for dem som er ivrige, synes jeg. Og det er mange nok som er ivrige, både av spillere og trenere.


#18

Sol sa for siden:

Så lenge vi drev med barneidrett spilte vi 2-3 cuper i sesong, ingen om vinteren. Etter start med ungdomsidrett har vi hatt 3-4, en ved sesongstart, gjerne 2 i sesongen og 1 ved slutten av sesongen. I tillegg til serien har vi spilt Obos-cup (Oslomesterskap) og Adiascup. I sesongen har de som spiller mest egentlig mer spillebelastning en godt er i de mest hektiske periodene, så alle er enige om at de ikke trenger mer. Alle spiller 1-2 kamper i uka, noen har kamper sjeldnere enn en gang i uka. Den siste gruppen er de som trener minst.


#19

millact sa for siden:

Min spiller ikke fotball, men kompisene gjør. Tipper de har 4-5 i løpet av året.


#20

apan sa for siden:

Tja. Jeg er faktisk litt delt. Det legger et enormt press på en hel gruppe at man hele tiden skal organisere det som om man knapt hadde annet å gjøre enn å spille fotball, og det ender med at de minst ivrige skvises ut i relativt ung alder. Kanskje hadde nettopp de som helst vil spille enda mer også hatt godt av å gjøre litt mer annet når de bare er 10 år.


#21

Tjorven sa for siden:

Jeg tenker at det er greit om lagene er store nok til at ikke alle trenger å være med hver gang laget skal delta på cup. Knerten er bare sånn middels ivrig som fotballspiller og er derfor ikke med på alt. Det tenker jeg er helt greit. (Det kompliserer litt at far er hovedtrener på laget, men det er som regel noen andre som stepper inn når knerten ikke skal være med slik at han slipper unna når sønnen hans ikke spiller.)


#22

Bluen sa for siden:

Sånn er det hos oss også. Vi trenger halve laget for å kunne stille på en cup. Erfaringsmessig er det minst så mange som har lyst til å være med hvis det varsles i god tid - tror ikke det blir riktig å si at det legger stort press på dem som er mindre ivrige. Å skulle tvinge på barn flere aktiviteter bare fordi de "har godt av å gjøre noe annet" - tja, det synes jeg blir litt kunstig. (Min sønn spiller tennis også, bare så det er sagt, men det er fotballen han brenner for. Bør ivrige barn begrenses fram til de er - tja, 15?)


#23

carmenzita sa for siden:

Vi får vite på forledremøte i starten,hvilke cuper laget skal på gjennom året.
Alle cupene har vært innenfor fylket, i år var første gang de var på overnatingscup.
Her brukes spond som kanal og der melder vi som forledre på guttene på de cupene man kan,og det lages lag utfra antall som er med.
Seriekamper blir også lagt inn der, grei oversikt over hva som skjer fremover.


#24

My sa for siden:

Slik er det her også. Bare at min knert er ivrig og med på alt og vel så det. De er et stort lag, og når det skal være cup sendes det ut innkalling i spond, med spørsmål om hvem som ønsker/kan være med, med svarfrist, også melder de på antall lag ut fra dette. Det varierer mellom ett og tre lag i vanlig sjuer (opp til 5-6 lag når det er 3v3, avhengig av hvor mye trenerressurser de har tilgjengelig). Det er oftest en liten egenandel, på rundt 100-150 kr.

#25

Fersken sa for siden:

10-årslagene er med på ca. 4 cuper i året tror jeg. En som klubben arrangerer selv, der 10-åringene er det eldste kullet, en stor cup der de reiser bort en helg rett etter skoleslutt og 2 mindre lokale nå i høst i september og oktober. I tillegg er det seriespill med i snitt en kamp i uka.


#26

vixen sa for siden:

Vi har tre på våren og tre på høsten. Vi legger ut påmelding før hver cup og melder på ett eller to lag alt ettersom. Alle er dagcuper i nærheten så null overnatting.


#27

Musemus sa for siden:

Jenter 08 har spilt én cup siden august i fjor. Ingen flere skal spilles i år, men de skal på cup i januar 19.


#28

star sa for siden:

Tror yngste hadde 3 cuper i fjor. Vår egen, A-lags klubben sin og en til i nærmiljøet.


#29

Bille sa for siden:

Kanskje 3-4. Kun lokale, ingen med overnatting. Eldste spiller også innimellom på 2006 og 2005 og da blir det et par ekstra.


#30

polarjenta sa for siden:

3 på våre og 3 på høsten. I tillegg til et par cuper i løpet av vinteren. Om det blir alle avhenger av om det er nok spillere som melder seg på.
Her starter seriespill når de er 13 år.


#31

Niobe sa for siden:

Her dekker idrettslaget to cup’er i året for hvert lag. I tillegg til cup’en de selv arrangerer. Det holdt lenge for min del, sånn i tillegg til seriespill.


#32

Koma sa for siden:

G¨2008 hadde vel 2 lokale endagscuper fra april til juni, pluss en helgecup med overnatting. I høst blir det vel 3 lokale endagscuper og ingen overnatting. De trener også innendørs en dag i uka men tror ikke de har pleid å være med på innendørscuper.

J2008 har vel omtrent det samme, men de har også pleid å være med på en-to lokale innendørscuper i tillegg.


#33

veobra sa for siden:

På den alderen tror jeg det var 2-4 i året. Det føltes mer enn nok det året de også hadde vinterserie. Jeg er nok veldig på linje med apan. Både det at det er fort at de som ikke er voldsomt i interessert skvises ut og at de har godt av å ha tid til andre ting.


#34

Timar sa for siden:

2009, de hadde to cuper før sommeren, usikker på om det er planlagt noen nå i høst. Overnattingscup utgikk pga for få påmeldte. De spiller serie i tillegg, kamper nesten hver uke for dem som vil spille kamp.


#35

oslo78 sa for siden:

3 cuper i året pluss seriekamper. Men det er 2010-modeller.


#36

Luvi sa for siden:

Her har de på 2 cuper i vår og så langt to etter sommeren. Vanskelig å få med nok spillere til cupene da de være er 10 stk og da må de fleste melde seg på de gangene cupen setter opp 7'er. Noen setter fortsatt opp 5'er for årskullet da er det litt lettere å få stilt lag. Jenta her har ikke fått deltatt på de to cupene i høst så jeg håper jeg greier å få til lag på en cup til eller to i høst. Cup er jo det morsomste for de. Sånn ellers har de trening en dag i uken og kamp en gang i uken.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.