Ja, en snål tittel og jeg aner ikke hvilket underforum det egentlig passer i....
Vi har diverse likører og sprit stående som vi aldri kommer til å drikke opp. Noe står igjen etter min eksmann... Vi drikker et par flasker vin i året og noen øl. That's it. Så har dette bare stått der. Hva gjør jeg med det? Kan ikke akkurat legge det ut på Finn, eller på facebook som "gis bort"...:knegg: Og jeg føler at om jeg spør folk jeg kanskje tror vil ha det, så kan de ta det litt ille opp (at jeg tror de er alkoholikere eller noe.... :flau: )
Og hvor lenge holder slikt seg? F.eks kirsebær- eller multelikør og en flaske vodka... sikkert 10 år gammelt minst. Er ingen datostempel på, men det er 9 år siden eksen flyttet.
Synes det er dumt å bare helle ut og.
Kan du ikke by det til gjester når de kommer da? Vodkaen tåler sikkert å stå i mange år enda, det er ikke noe problem, og mange liker en likør til kaffen.
Våre gjester er omtrent like "ivrig" på alkohol som oss. Det blir en flaske vin på deling de gangene vi har gjester som vil ha noe slikt. Har aldri fest annet enn familiebursdager...
En del festlige forslag. Eldste er avholds. Nesteldste blir om en mnd og jeg tror hun blir litt som oss (hun har så ordentlig venner, og er veldig opptatt av å ikke bryte regler og lover. Jeg var ikke like nøye på aldersgrense på alkohol i min ungdom...)
Har tenkt flere ganger å bruke i noe mat og kaker, men det blir aldri noe av.
Kanskje gi til kollega som lager mye julegodteri og slikt?
Forresten er det noen som har smakt granbrennivin? Tenk smaken på juletreet dyppet i sprit.... Blæ. Fikk til jul av foreldrene mine et år. Den har jeg prøvd å spandere på folk, men ingen vil smake. Kanskje ikke så rart når jeg sier det er som å tygge et juletre... :knegg:
Jeg drikker aldri sprit selv. Men jeg vurdere faktisk å kjøpe en flaske konjakk. Jeg synes at jeg trenger det såpass ofte i kaker at jeg faktisk tror at det kommer til å bli brukt opp. Det holder seg jo ganske lenge.
Egentlig en grei påminnelse om at vi må kvitte oss med det vi har stående.
Vi drikker vin og øl, så der er det omløpshastighet. Men annen alkohol konsumeres tydeligvis ikke. Vi har fremdeles en god del rester etter bryllupet vårt ... og vi giftet oss i 2006.
Det verste er at vi flyttet det med oss da vi flyttet i sommer. Mannen min klarte rett og slett ikke å kaste det. Selv om vi ikke bruker det til noe.
Vi tømte det ut.
Ikke all verden, men noen halvfulle flasker vodka og noe likørgreier jeg fikk hos mamma i 2010. Eldste kunne sikkert får vodkaen, men jeg ryddet i skapet etter at han hadde flyttet, så...
Når jeg tok over huset til mamma og pappa kastet vi endel gammel sprit. Eller vann som det også heter, det hadde vært gjennom utvanning x2, først av meg og så av bror. Lukta ikke litt sprit av det engang. :hehehe:
Det er lov til å tømme ut alkohol, altså. Selv om det nesten er for helligbrøde å regne i norsk kultur. Det gjør jeg når jeg har flasker som ikke er rørt på flere år.
Sprit er forøvrig ypperlig som ingrediens i lusemiddel (roselus, ikke hodelus):
1 liter vann
1 ss zalo
1 ss matolje
2 ss sprit
Likør egner seg nok ikke til det, men cognac, whiskey, rom og gin, for eksempel, er ypperlig. Det er det jeg bruker spriten min til, for det meste.
Sprit og likør kan brukes til å kverke fruktfluer. :jupp:
Jeg tok en gang knekken på en hel bøling som hadde kommet seg oppi en åpen flaske Bacardi.
Jeg silte ut fluene og helte spriten tilbake. :plystre:
Vi hadde samme problem og vi gav det meste bort til familie og venner (på vei ut døra etter hyggelig kveld sammen "Du, forresten, kunne du tenke deg et par liter russisk multevodka?" :knegg:) og resten helte jeg bare ut.
Er tydeligvis ikke alene om dette....
Vi har det øverst i kjølehjørnet vårt. Måtte forklare for samboer da han flyttet inn. Han har vel skjønt det nå at jeg ikke er en skapdrikker.
Er det noe av det som kan brukes til konfekt, matlaging eller baking?
Vi fant ut at vi skulle slutte å kjøpe ting vi ikke kom til å drikke og folk har vel funnet ut at det ikke er det vi ønsker oss i gave. Så nå er det bortimot bare ting jeg bruker til mat og desserter i skapene.
Likørene ville jeg helt ut. Vodka er et utmerket vaskemiddel til blanke flater, og er nyttig å ha i tilfelle du må fjerne sprittusj-merker. Litt ren sprit eller konjakk i kjeks eller julekaker gjør at de blir sprøere (uten at du merker det på smaken).
Jeg bruker noe til fruktbare til jul. Noe brun brennevin.
En gang ga vi rester til en godt voksen student som ble veldig glad. Jeg hadde ikke dumpet masse alkohol på en som akkurat var 18. Den fylla vil jeg ikke bidra så direkte til selv om de har lov. Ellers har jeg tatt med på fest for å bidra til baren.
Dette må jo være det perfekte eksemplet på at ærlighet ikke lønner seg ... :humre:
Hvorfor drikker du den ikke? Fordi du ikke liker smaken? Eller fordi det ikke passer å drikke alkohol?
Her er mine forslag:
Likører er bra til is, lage dessertsaus (passer også til unger, bare å koke i vei), kaker. Det er også godt med noe søtt i feks brunsaus eller viltsaus. Du trenger ikke å like likør mer enn du liker feks pepper.
Du kan bruke likør til å marinere frukt (men da bør du like likør, her smaker det likør)
Ren sprit (over 40%) kan brukes til å desifisere ting. Fint å ha med en lite flaske på fjelltur og vaske hender i etter man har vært på do, før man skal spise etc. Fint hvis du får et lite sår
Ren sprit kan brukes i stedet for pyrisept.
Ren sprit kan brukes til vaske på bad hvis noen er syke
Insektsfeller
Likører er fine surdeigsstartere (bakterier elsker sukker)
Synes du det er greit å drikke alkohol, men ikke akkurat det du har kan du begynne å mikse drinker.
Sikkert samtidig som man sluttet med kirsebærlikør. Jeg kjøpte ei flaske kirsebærlikør for 1 mnd siden og følte at jeg berget den ut til et nytt og bedre liv - flaskene på polet var helt nedstøvet. (Nå er det støv på den her! Men, den har marinert kirsebær, vært i en sjokoladefondant og startet en surdeig, så den har levd livet!)