Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Underholdning i konfirmasjon?

#1

Tallulah sa for siden:

Ja, hva hadde dere? Bare taler? Nå tar vi den rosa sangen, dere-hefte? Quiz om konfirmanten? Film? Bildeshow? Sketsj? Konsert?

Hva var gøyest?

Give it to me! :vilha:


#2

løve70 sa for siden:

Vi hadde bildeshow - med kommentarer.


#3

Nenne sa for siden:

Vi hadde kahoot om konfirmanten nå sist, som konfirmantens lillebror for øvrig vant. :humre: Ellers film fra fødsel til dags dato. Et par taler. Resten av tida har folk greid å underholde seg selv i grunnen.


#4

Tangerine sa for siden:

Vi skal ha Kahoot, litt bilder/tekst/filmsnutter/musikk i forbindelse med talen. Tror jeg. Konfirmasjon om ni dager. :skremt:


#5

Tallulah sa for siden:

:heia: Tangerine!


#6

Harriet Vane sa for siden:

Vi hadde kahoot, noen av fadderne hadde laget film med klipp fra konfirmantens liv og intervjuet besteforeldre om råd om sex, kjærlighet og sånn. (Målet for hele seansen var å gjøre konfirmanten mest mulig flau). Det var rosa sang, taler, et lite utvalg allsanger (kuratert av konfirmanten). Veldig gøy. Vi hadde litt for dårlig plass i hagen, ellers ville vi lagt inn en seanse med slåball eller noe.


#7

Tangerine sa for siden:

Takk, trenger litt heiing. Kom på at jeg lovte å komme tilbake til blomsterbutikken på mandag for å fortelle om bordplassering. Mandag som VAR. :runforhills:


#8

Tussa sa for siden:

Vi hadde Kahoot om konfirmanten, veldig gøy! Besteforeldre som ikkje var kjent med konseptet var på lag med barnebarn og alle kosa seg med det. I tillegg hadde vi laga filmkavalkade som sto og snurra på en tv under heile konfirmasjonen. Eg har fleire gongar vore med på at det er eit innslag, det er virkelig berre gøy dei første to minutta :sparke:


#9

Tallulah sa for siden:

Jeg vurderte konfirmantquiz, men som ligger der som eget ark, også står alle fritt til å bestikke konfirmanten i pausen for svar. :knegg:

Også vipper jeg mellom tale eller film m/tale på. Kan kanskje bli too much med begge deler fra oss foreldre.


#10

Neket sa for siden:

Taler og Kahoot. Kahoot blir veldig gøy når besteforeldre er med. Pappa er hvertfall ikke spesiellt flink, og ble veldig sur. :knegg:


#11

IzziCreo sa for siden:

Vi hadde rebusløp med spm om konfirmanten rundt i området her, og har man konfirmasjon et sted det er mulig så er det et supert alternativ da gjestene får beveget seg litt. Ellers er Kahoot et supert forslag. Vi satt også sammen lag hvor gjestene visste litt forskjellig om konfirmanten.

Pappa'n lagde også en film med bilder fra baby til konfirmant, og med musikk som var/er viktig for henne.

Kommer nok til å gjøre mye av det samme til poden.

Jeg hadde nok valgt en av delene; tale eller film m/tale, som du tenker på, Tallulah. Vi skal ha det ute så vi har ikke de samme mulighetene med å vise ting på skjerm. Vi hadde filmen gående på loop i huset slik at gjestene kunne titte innom når det passet :jupp:

Konfirmanten måtte stå for det musikalske innslaget selv her :knegg: Ellers så hadde et familiemedlem laget sang. Det var veldig hyggelig. Og så var det noen taler, også veldig stas.


#12

Inagh sa for siden:

Jeg hadde planlagt Kahoot, men det utgikk med høye kneløft, da vi holdt konfirmasjonen et sted uten mobildekning og uten internett. :knegg:

Dermed ble det god gammeldags analog quiz 20 spørsmål, hvor 10 dreide seg om året konfirmanten ble født og 10 dreide seg om konfirmanten sjøl. (Guttungen ville det slik, for han ville være med på quizen sjøl.)

Jeg hadde dikta en kort og rar sang til konfirmanten, den sang vi før vi begynte spise, og det var eneste sangen. Bestefar hadde skrevet er morsomt dikt om konfirmanten som bestemor leste opp. Talen fra oss foreldrene ble holdt mens vi viste bilder fra konfirmantens liv, som illustrerte tingene vi nevnte.

Konfirmanten sjøl var strålende fornøyd med dagen, så da antar jeg vi gjorde det meste rett. :nemlig:


#13

GinaK sa for siden:

Vi hadde tale og sang pluss en filmvisning som mannen hadde laget. Viste videosnutter og bilder av han oppigjennom. Veldig fin og morsom.
Ellers klarer gutta her å underholde bare ved å være tilstede.. det er sjelden kjedelig når slekta er samlet.


#14

ming sa for siden:

Vi hadde tale, blå og grønn allsang, kahoot om konfirmanten og opptrådde med et par sanger (musikalsk mann og datter).


#15

Røverdatter sa for siden:

Vi skrev en blues om konfirmanten. Jeg sang og faren spilte gitar, og jeg kan egentlig ikke synge. Litt kleint, men mest kult. Konfirmanten ble nok litt flau, særlig overfor de venninnene som var blant gjestene, men i ettertid syns hun det var kult og annerledes.

Jeg hadde skrevet en felles sang også. Må ha litt allsang i konf.


#16

Røverdatter sa for siden:

Kan også anbefale å få vennene til å lage videohilsen. Det gjorde min konfirmant for et par av vennene sine. Veldig stas for gjestene også, å høre konfirmantens venner si noen fine ord.


#17

Niobe sa for siden:

Vi var i tre konfirmasjoner i år. Det gikk i film, Kahoot og et underholdningsinnslag (sang) fra faddere.


#18

Guttemammis sa for siden:

Vi hadde taler og en litt vel sentimental film (følelsesladet musikk og bestefar som døde for snart et år siden). Neste år når yngste skal konfirmeres må vi gå for litt mer feelgood-musikk, for konfirmanten ble så lei seg at han bare gråt under kakespisingen.:(


#19

Drømmedama sa for siden:

Vi hadde tre koselige taler og to korte, litt gøye sanger, passet ikke med filmfremvisning der vi hadde det, ellers hadde vi hatt det. I bakgrunnen, sånn som surrer og går hele tiden. Synes det er litt too much når alle må sitte og se på sånne filmer sammen. Quiz i ulike varianter er også gøy, ihvertfall hvis det ikke er så veldig mye styr rundt det og ikke for mange spørsmål.


#20

Susse sa for siden:

Sanger (tror det har vært 3 sanger hver gang )og mange taler fra oss, søsken, besteforeldre,oldeforeldre,venner, faddere og konfirmanten selv. Taletrengt slekt. :knegg:


#21

Guttemammis sa for siden:

Sånn for å legge til en kommentar til filmvisningen - så sørget vi for at samtlige av gjestene var med i filmen, var mye tårer og latter underveis. Filmen het "konfirmantens 15 år på 15 minutter".


#22

~TM~ sa for siden:

Vi hadde Kahoot (og taler).


#23

Charlie sa for siden:

Det var taler ved bordet, men ingen sanger og ingen underholdning. Vi hadde godteriposer til unga og nyinnkjøpte uteleker til store og små (frisbee, ringspill osv - såpebobler inkl.), og hadde laget diger fotobok som de voksne kunne se på. De var i grunnen mest opptatt med å skravle og spise kake.

Vårt konf selskap varte mye lenger enn det andre på huset, så tror det gikk fint uten. :fnis:


#24

rine sa for siden:

Vi hadde to taler (bestefarog en tante), to sanger (en fra meg og en fra en fadder) og en quiz om konfirmanten.


#25

Muskat sa for siden:

Under middagen var det taler, mellom middag og kaffen var det film og under kaffen var det fetter og kusine som sang. Vi skulle egentlig ha en Kahoot også, men rakk dessverre ikke å lage den ferdig.

Begge konfirmantene våre har satt stor pris på filmene, og vi har sett på dem mange ganger senere. Ca 15 minutter lang, og vi har bedt gjestene fylle på kaffe og kake før film. Nå sist fikk de små popcorn-beger og brus siden vi så film på stort lerret i et auditorium.

Vi har ikke laget filmene strengt kronologisk, men delte litt inn etter tema. Begynte med når de ble født, mange som var glade i dem (bilder av nå avdøde oldeforeldre + konfirmant som baby=tårer...) søskenkjærlighet, familiebesøk i nord og sør, turer, ferier, fritidsaktiviter, og spesielle ting de har gjort +++. Passet på å ha med bilder av alle gjestene og konfirmanten. Brukte både bilder og tekst, med noen filmsnutter innimellom.


#26

Pesten sa for siden:

Taler og videosnutt med bilder/video fra barndommen. Spilte sangen Slow down :rørt:


#27

Bloppy sa for siden:

I snuppa sin holdt jeg tale, hadde lagd film, og ei tante hadde laget sang.

I poden sin får vi besøk av et korps. Og jeg håper han får mot nok til å spille litt for gjestene selv. Jeg kommer sikkert til å holde tale, og vi må ha bilder/film. Ei tante kommer sikkert til å lage sang. :knegg:


#28

Pøblis sa for siden:

Jeg blir så rørt av å lese denne tråden. :rørt:


#29

My sa for siden:

Høres litt ut som konfirmasjonsselskapene i min familie. Vi er litt på at "less is more", på dette området. :knegg: Mye skravling blant de voksne, unger som leker "gi et lite vink" og "boksen går" ute, ungdommer som spiller kort i en sofakrok, etter middag og kaker. Ingen sanger under middagen, noen få taler. En slik fotobok lå framme i konfirmasjonen til en av mine nieser også.

#30

Tangerine sa for siden:

Hvem synger den?


#31

ming sa for siden:

Og bildeshow! Det glemte jeg. Seks minutter klarer alle å se på bilder av konfirmanten. Og som flere over her, passet vi på at så godt som alle gjestene var med på bildene.


#32

Skilpadda sa for siden:

Vi hadde bare taler (en av svigermor og en av meg). Vi var på restaurant uten mulighet til film eller annet; en ikke altfor lang film eller bildekavalkade høres ellers veldig hyggelig ut. Både for de nærmeste og dem som kanskje ikke har fulgt konfirmanten så tett gjennom oppveksten.


#33

Appelsin sa for siden:

Ohoi, så langt er vi ikke kommet.
Men det kommer garantert et helt korps for å spille - en utrolig koselig tradisjon her. Til og med det året det var sju stykker som skulle konfirmeres :knegg:


#34

Pøblis sa for siden:

Sånn gjør vi det også. Det blir utrolig bra stemning når det kommer et helt korps marsjerende inn i hagen. :elsker:



#36

Pelen sa for siden:

Jeg har ikke lest alle svarene, men vi hadde Kahoot og det ble veldig bra. Vi vinklet spørsmålene så at det var mulig å vite noen av svarene for alle av gjesten, også de som kjente ham godt når han var liten og bare de som kjente ham godt som litt større osv. Noen tøysespørsmål som "Gikk Herremannen i "søvne" og våknet i en annen seng når han var på klassetur i Berlin?" Svaret var nei, men det var noen av guttene som "tilfeldigvis" hadde gått i "søvne" og våknet i dobbeltsengen mellom to jenter, alle dog fullt påkledde. :humre: ) Kahooten ble veldig morsom og de som var litt skeptiske i forveien for at de følte at de ikke kjente hverdagens hans så godt ble veldig engasjerte også. Det er jo veldig greit at man ikke ser hele resultatet underveis så at de som ligger langt nede ikke vises.


#37

Tangerine sa for siden:

Ja, Kahoot var virkelig gøy, vi hadde det i går. Det var konfirmanten som hadde laget alle spørsmålene. :)


#38

Pelen sa for siden:

Her var det vi voksne så konfirmanten kunne være med. Det var langt i fra alle svar han kunne ettersom en del av spørsmålene var fra det at han var liten.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.