Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvordan få plastbokser rene/blanke?

#1

Hyacinth sa for siden:

Det er mulig det bare er meg som har dette problemet, men enkelte plastbokser ment til mat blir oransje eller får en oransje rand etter å ha hatt noe tomatbasert i dem. Det gjelder spesielt de blanke, men også hvite. Jeg får det ikke bort! Det er akkurat som at tomatsausen har etset inn i plasten, og det er mulig at det er akkurat det som skjer også. Jeg har til og med prøvd skuremiddel.

Må jeg bare leve med udelikate plastbokser, eller er det mulig å få bort?


#2

Hyacinth sa for siden:

Jeg finner heller ikke noe mønster i hvilke bokser som tåler det og ikke.


#3

Niobe sa for siden:

Plast er porøst materiale, ja. Det tar farge, særlig av tomat. Jeg foretrekker virkelig å ha mat på glass, men det er jo upraktisk av andre årsaker. Og noen plastbeholdere gir plastsmak til maten. Jeg husker min mor helt cornflakesen på Tupperware. Den hadde et snev av plastsmak alltid.


#4

Hyacinth sa for siden:

Ja, det er nok sant. Jeg sender mat med jentungen som gjerne er borte 12 timer i strekk, og da er plast greit.


#5

Niobe sa for siden:

Det blir litt bedre om du lar boksen stå innsmurt med en blanding av Zalo og bakepulver.


#6

Hyacinth sa for siden:

Det kan jeg prøve!


#7

Niobe sa for siden:

Sånn for å være ærlig, så synes jeg ikke det er verd styret. Det går mye Zalo og bakepulver! De får heller bare være stygge...


#8

Hyacinth sa for siden:

Ja, det er de her også. Vurderer å kaste de styggeste og kjøpe nye. Skikkelig miljøvennlig...


#9

Pelen sa for siden:

Når jeg solgte Tupperware for nesten 30 år siden, så mener jeg at man skulle fryse boksene og så vaske dem og ikke bruke for varmt vann med en gang. Når man brukte varmt vann så åpnet seg porene og det oransje gikk inn i porene.


#10

Tallulah sa for siden:

Nå må du gi deg. Det er helt fine, brukbare plastbokser. Skjerpings.


#11

Niobe sa for siden:

Ja, og de nye blir jo fort stygge. Jeg lager mye tomatbasert mat, jeg har innfunnet meg med misfarget plast.


#12

Hyacinth sa for siden:

OK, jeg tar den til meg og fortsetter å bruke dem.


#13

Tallulah sa for siden:

Bra! :applaus:


#14

Elise sa for siden:

Jeg lurer på om det setter merker først ved oppvarming i plastboksen? Eller hva tror dere?


#15

Tallulah sa for siden:

Nei, jeg varmer ingenting opp i plastboksen, men de som det har vært tomatsaus i blir oransje. Går bort etter noen år da. :knegg:


#16

My sa for siden:

Enda bedre: På 80-tallet da all tupperware var oransje i utgangspunktet, da hadde man ikke det problemet :nemlig: (ok, noe var gusjegrønt også da).

Jeg gir blaffen, og bruker boksene med den fargen de måtte ha tilegnet seg over tid. Jeg er lite opptatt av blanke plastbokser, kjenner jeg. :sjuske:


#17

Niobe sa for siden:

Det er ingenting som varmes i plastbokser her.


#18

Hyacinth sa for siden:

:haha:

Her varmes ting i plastbokser. Har et barn som er mye på farten og må varme i mikroer rundt forbi.


#19

nokon sa for siden:

Det bare er sånn. :nemlig: Det går jo an å bare bruke dei som er misfarga til tomatsaus og ha andre bokser som ikkje blir brukt til tomatsaus, men elles er det sånn det er.


#20

Anda sa for siden:

Vi gjør det sånn. :nemlig:


#21

arrow sa for siden:

Plasten tåler ikke oppvarming i mikrobløgeovn. Den beste kvaliteten tåler oppvarming av vann og fettfrie matvarer, men det aller meste av supper og middagsretter har fett nok til at det vil skade plasten. Fettet blir varmere enn de 96-104 C som er maks temperatur for plast. Melamin tåler litt mer.

Jeg har lagt merke til at om jeg ikke skyller panner og tallerkener godt før de går i oppsvaskemaskinen vil myk plastik bli misfarget, det er veldig tydelig når det er tomatsaus, bolognese eller noe slikt. Det går aldri av igjen, men det kan forhindres ved at man skyller godt på forhånd. Ellers er det en godt råd å ta maten over på en tallerken eller i glassbolle før den går i mikrobølgeovnen. Det vil forhinder misfarginger og overoppheting, og man får i seg mindre ftalater, bisfenol a og b,...


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.