LilleT sa for siden:
Dere som ikke spiser ribbe, lutefisk, pinnekjøtt, torsk eller andre ting folk flest forbinder med tradisjonell norsk julemat. Hva spiser du og hvorfor?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.
LilleT sa for siden:
Dere som ikke spiser ribbe, lutefisk, pinnekjøtt, torsk eller andre ting folk flest forbinder med tradisjonell norsk julemat. Hva spiser du og hvorfor?
Høst sa for siden:
Reinstek.
Bare fordi det er det vi er vant til...Har som regel ribbe og kveite i løpet av romjula, men julemiddag og nyttårsmiddag har jeg vært vant med reinsteik.
Nå må jeg riktignok fikse pinnekjøtt i tillegg (mannens tradisjon), men det går greit. :)
Pelle sa for siden:
Vi spiser kalkun, fordi jeg liker det bedre enn annen julemat og fordi mannen er vokst opp med det fra utlandet.
amo sa for siden:
Vi har svinesteik.
Jeg var 20 år før jeg smakte pinnekjøtt og jeg er vestlandsjente som har bodd på mommo og besten sin gård. Jeg liker det, men trodde i 20 år at jeg ikke likte det. Lutefisken var jeg 40 før jeg smakte og den likte jeg ikke. :knegg:
Jeg tror det ble slik for mamma var vane med lutefisk og pappa som kom fra Stavanger var vane med sursteik. Så ble det et kompromiss.
Hyacinth sa for siden:
Sursteik. Hjemmesyrnet okse.
Fordi det er en svært lokal stavangertradisjon, og det er jeg er vokst opp med.
Charlie sa for siden:
Vi hadde i mange år kalkun på julaften, egentlig bare fordi vi snakket om det og ingen egentlig likte den tradisjonelle ribbejulematen. Nå som pinnekjøtt er så lett tilgjengelig over hele landet, har vi gått over til det.
Pepper Lemon sa for siden:
Helstekt and med potetmos, søtpotetmos, rosenkål og tranebærsaus. Det er kjempegodt, og veldig fargerikt, så det ser julete ut. Det har vi hatt de siste fem årene. Vi har hatt mange forskjellige julemiddager før det, alltid på jakt etter noe som mannen min ikke blir dårlig av. Han har en vanskelig mage, han blir dårlig om det er for fett, eller om kjøttet er røkt. Da er det mye julemat som utgår. Kalkun funker, men jeg synes det er kjedelig, kanskje fordi det er det jeg er vokst opp med.
Niobe sa for siden:
Er ikke andekjøtt noe av det aller feteste..?
løve70 sa for siden:
Vi har kalkun - er vant til det fra jeg var liten.
Smash sa for siden:
Vi har lammesteik med diverse godt tilbehør. Han har vokst opp med ribbe, og jeg med pinnekjøtt, men vi fant ut etterhvert at begge liker lammesteik bedre. Allikevel er det pinnekjøtt som er jul for min del, men det får vi til mamma og pappa en eller annen gangen i løpet av julen.
Luftslottet sa for siden:
Vi spiser pinnekjøtt, men med nøttesteik med soppsaus som alternativ middag til veggisene.
Nøttesteika er veldig god, så jeg (ikke-veggis) spiser også litt av den både til jul og nyttårsaften, da vi er sammen med noen andre veggiser som ikke spiser f.eks. kalkun.
Pepper Lemon sa for siden:
Neida, fettet ligger under skinnet, det tar du bort.
Input sa for siden:
Vi spiser nøttesteik og "vegetarmedisterkaker", fordi vi ikke spiser kjøtt.
Fløyel sa for siden:
Vi skal ha kalkun i år, ala den vi normalt har på nyttårsaften, skal feire jul i USA.
Jeg kjenner flere som spiser kveite på julaften.
Hyacinth sa for siden:
Forresten tenker jeg aldri på dette som «min alternative julaftenmiddagtradisjon». Det er jo nettopp dette som er jul for meg.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.