Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva slags iPhone til 10-åring?

#1

Bluen sa for siden:

Vi vurderer å spandere på snart-10-åringen en ny telefon til bursdagen i neste uke. Det blir høyst sannsynlig en iPhone, som resten av familien har i ymse modeller. Hvilken utgave ville dere ha valgt til et barn på den alderen? Han er liten av vekst, så en altfor stor modell vil trolig ikke være så praktisk for ham. Hvordan er prisforskjellene?


#2

Hondacrv sa for siden:

På Apple kan du sammenligne ulike modeller og størrelsene. Det er veldig bra, eg gjer det alltid før eg kjøper nye. Kanskje SE? Eller begynner den å bli utdatert nå? Eg har den, men bytter til sju nå pga at batteriet begynner å bli dårlig. Ikkje pga noe annet.


#3

Niobe sa for siden:

Både SE og 6S forsvinner ut av salg nå, så jeg ville ikke kjøpt en av de. Da blir vel 7’eren det neste?


#4

Tjorven sa for siden:

Det kom jo nye modeller i går, gjorde det ikke? Jeg innbiller meg at dette gir en liten prisreduksjon i de eldre modellene slik at en 7'er eller 8'er blir "overkommelig" pris til en 10-åring.

Mine unger har fått brukte telefoner i den alderen, slik at det ikke blir helt krise når de går istykker. For vi har erfart at de gjør det.


#5

Bluen sa for siden:

Ja, dette blir i så fall hans første nye telefon. Får kanskje tegne en skikkelig forsikring på den! Liv fikk ny telefon da hun ble 10, og den lever fortsatt. Det gjør også 5-eren som Ivar arvet etter meg for to år siden.


#6

Bluen sa for siden:

Dette var jaggu mye dyrere enn jeg trodde! :o Mener vi ga 3500 for Livs og min SE for 2 år siden, med masse minne. Er 32 BG altfor lite i dag, eller?


#7

Teofelia sa for siden:

Jeg ville valgt en SE til en 10-åring. Eller kjøpt en brukt.


#8

Teofelia sa for siden:

Holder fint til en 10-åring. Og hvis ikke får hun jammen tilpasse bruken, har jeg tenkt.

#9

HP sa for siden:

Ikke hvis du kjøper iCloud-lagring (vi har familiedeling, alle deler på mine 2TB lagring). iPhone SE og 6S er fortsatt gode telefoner. 5S får nyeste iOS.

16GB er derimot alt for lite for folk som skal bruke iPhonen til annet enn telefon.


#10

sindrome sa for siden:

Har dere vurdert Swap med Telenor eller svitsj med telia? Da leaser dere telefonen og kan bytte etter et år og har inkludert skjermforsikring.


#11

Bluen sa for siden:

Hm, nei, dette har jeg aldri hørt om. :o Jeg er nok veldig utafor når det gjelder sånne ting.


#12

sindrome sa for siden:

Sjekk det ut. Vi har det til alle barna og det er veldig komfortabelt.


#13

Bluen sa for siden:

Ser det kommer på over 3100 for ett år for en iPhone 7 med 32 GB minne. Det synes jeg var ganske dyrt, egentlig.


#14

sindrome sa for siden:

Det er ikke det at det er billig, men at det er så komfortabelt og så slipper vi gamle telefoner liggende når de en gang byttes ut, kan bytte til ny etter et år dersom batteri har blitt dårlig (eller senere for den saks skyld). Mobil er ikke billig, men på denne måten synes jeg det er lettere å svelge. Kjøper egentlig en telefontjeneste, mer enn en telefon....


#15

Charlie sa for siden:

Her har vi valgt SE til barnet og ville valgt det i dag, også. Det er en 6S i en 5-er-innpakning. De gamle telefonene var mye mindre sårbare for knusing. Etter hvert som skjermen er trukket mer ut mot sidene på de nyere modellene, har også knuseskadene gått vesentlig opp. Derfor er SE et bra kompromiss.

For oss er å kjøpe en telefon som skal "vare" håpløst - fordi det går ikke lang tid før de har lyst på (ikke bruk for) en ny. Derfor ville jeg valgt SE som førstegangstelefon til en 10-åring. Så kommer man kanskje over den aller mest aktive alderen uten å få telefonen knust. Rekorden her er vel telefonen som var kjøpt for surt oppsparte og knuste i løpet av noen dager.

Men det spørs jo hva slags ordning dere ønsker. Vi har "gjør det så billig som mulig" og "når det ikke er mer data, er det ikke mer". Brukt telefon inkl. :knegg:


#16

Bluen sa for siden:

I know - jeg har den selv. :knegg: Det var også den Liv fikk da hun var 10, men jeg er redd det vil bli opplevd som "urettferdig" ettersom modellen nå har blitt 2 år eldre. :sparke:

Dette med knuseskadene er interessant, da. Det visste jeg ikke. Min har noen skrammer i hjørnene, men det er alt.


#17

Chablis sa for siden:

iPhone 7 hadde nok jeg kjøpt nå. Chablisbarnet fikk 6s til jul.


#18

Tjorven sa for siden:

Rykter på jobb sier at de slutter å selge SE i neste uke på grunn av de nye modellene som har kommet.


#19

Bluen sa for siden:

Interessant! Mon tro om det da er lurt å vente enda noen dager i tilfelle prisene skulle falle litt i den forbindelse?


#20

Charlie sa for siden:

Det var en test (tek.no???) da de gikk over til 6-generasjonen hvor det nettopp ble påpekt i testen. Skulle kjøpe ny tlf da, det var derfor jeg satte meg litt inn i det.


#21

Karamell sa for siden:

Det lønner seg vel aldri med avbetaling?


#22

Karamell sa for siden:

jeg hadde kjøpt 7-ern. Den har bedre batteri enn 8-ern. Er ellers helt lik bortsett fra at den ikke støtter trådløs lading. 16-åringen endte på den etter intens forskning oglesing sammen med butikkansatt og likheter og ulikheter. (Og han er opptatt av det må være bra (og dyrt, men måtte betale selv. :humre: ).


#23

HP sa for siden:

Hvis man likevel bytter telefon hvert år så slipper du å selge telefonen eller sitte med 2 hvis du har swap eller lignende.

8-ern har mye bedre prosessor enn 7-ern. Apple har ganske stort hopp per generasjon (+50% ytelse eller mer), nytt fra iPhone 8 er maskinlæring som blant annet gir bedre bilder og AR-funksjonalitet.


#24

Niobe sa for siden:

Kameraet på 8 er veldig mye bedre enn på 7. Jeg ble overrasket over forskjellen.


#25

Miss Norway sa for siden:

7er med swap. Den er vanntett, det er er STORT pluss.


#26

sindrome sa for siden:

Telefon er jo noe som mister all verdi uansett, og er et tapsprosjekt uansett hvordan du ser på det. Med mulighet til å bytte til ny telefon etc så synes jeg faktisk at det er et greit tilbud.


#27

Hondacrv sa for siden:

Kva skjer med dei gamle ein leverer inn igjen da? Rett i søpla? I så fall tenker eg at det er melding lite miljøvennlig.


#28

Tjorven sa for siden:

Jeg har veldig lite lyst til at ungene mine skal lære seg til at mobiltelefon er noe som skal/kan byttes ut en gang i året. Så de får en telefon som det forventes at de har lenger enn det.

På jobben min får vi ny telefon hvert tredje år (eller når den gamle går helt i stykker, men da skal den ha vært forsøkt reparert først).

Snuppa fikk ny telefon for første gang som 13-åring. Ellers får vi kjøpe telefoner fra overskuddslageret på jobb, og de er som sagt ganske gamle, men funker fint for preteens.


#29

Bluen sa for siden:

Ja, sånn er det her også. Den siste telefonen jeg hadde før jeg krøp til korset og konverterte til iPhone 5, hadde jeg i åtte år. :knegg:


#30

HP sa for siden:

De slettes, restaureres og selges i markeder med mindre kjøpekraft. Det er kanskje mulig å kjøpe brukt/refurbished i Norge og?


#31

HP sa for siden:

Når man leverer telefonen til reparasjon og får byttet telefonen så kan det også være en refurbished, spesielt med eldre modeller. Nytt skall men datamaskinen inni har vært brukt før.


#32

M&amp;M sa for siden:

Snuppa her fikk Iphone7 til bursdagen sin.
I den forbindelse sjekka jeg litt rundt og kom over denne atikkelen;
www.tek.no/artikler/test-lonner-det-seg-a-bruke-telenor-swap-eller-telia-svitsj/395136

Jeg sa også opp skjermforsikring som jeg tidligere hadde. Egenandelen på dette var 500,- Da må telefonen sendes inn og det tar en uke før du får den tilbake. Nærsenteret her tar 700,- og du får den tilbake i løpet av en time.

11-åringen skal få Iphone 7 i løpet av høsten, men den blir kjøpt i nettbutikk og med et rimelig abonement. :ja:


#33

Blondie sa for siden:

Vi har kjøpt telefoner til barna på gronnmobil.no
Det har fungert veldig godt.


#34

sindrome sa for siden:

Og det er jeg helt enig i, så ingen av mine vet at det går an. Det er derfor heller en trøst for meg at den kan byttes dersom det skulle vise seg å være nødvendig å bytte.


#35

Vianne Rocher sa for siden:

Er den? Jeg har den, men ante ikke at den var vanntett.

Min tiåring skal arve min 7-er med 128 GB lagring. Jeg skal swappe til en av de nye som kommer snart, ønsker meg bedre kamera og større skjerm. Den jeg har er rosa, men han var superhappy uansett :knegg:.


#36

Che sa for siden:

Her er det og arving av foreldres telefoner som gjelder enn så lenge. Batterikapasiteten blir dårlig raskt for meg som har mobil som eneste telefon på jobb, men duger til ungene en god stund.

Yngstemann har mistet sin i bakken mens han syklet, så «idiotforsikring» har vært greit å ha:)


#37

Magica sa for siden:

Reiseforsikringen vår dekker sånt!


#38

Olifant sa for siden:

Hvilken reiseforsikring har du?


#39

HP sa for siden:

Både innbo og reiseforsikringen vår dekker uhell. Men egenandelen er høyere enn Telenor sin mobilforsikring, jeg har regnet meg fremt til at hvis det går mindre enn 15 måneder til telefonen knuses så lønner deg seg å ha Telenor sin forutsatt at det er gitt at den knuses før eller senere (men egenandelen går opp på skade nummer 2 på samme telefon hos Telenor, så etter den lønner det seg å si opp mobilforsikringen).


#40

Blondie sa for siden:

Vi har innboforsikring uten egenandel (LOfavør) og bruker da den på mobil og nettbrett.


#41

Magica sa for siden:

Den beste fra Tryg (reise ekstra eller noe sånt).


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.