Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Juletråden 2018

#1

Niobe sa for siden:

:værsågod: Det er september, og katta er ute av sekken uansett. :knegg: Kom med alt som er julerelatert!


#2

frukt sa for siden:

:tullerdunisse:


#3

Niobe sa for siden:

Jah, sjokkerte og indignerte smileyer må som minimum ha nisselue for å være tillatt i tråden. :nemlig:


#4

Chablis sa for siden:

Hurra. :lykkelig:


#5

rine sa for siden:

:skuffet:


#6

Mei sa for siden:

:lykkelig:

Jeg gledeeeer meg!


#7

Niobe sa for siden:

Hemhem, den der har ikke nisselue!


#8

rine sa for siden:

Jeg vet ikke hvordan man gjør det. :sparke:


#9

frukt sa for siden:

Jeg gleder meg til jul altså, men jeg har hverken tid eller overskudd til å tenke på jul enda. :dånenisse:


#10

Anne C sa for siden:

Jeg har faktisk kjøpt en julegave. Men jeg tenker ikke akkurat så mye på jul. Det er sykt mye som skjer før jeg kommer dit. Eldste blir 16 år, jeg har bursdag, begge brødrene mine har bursdag. Og litt sånt.


#11

Che sa for siden:

Jeg har allerede nå planlagt å bruke plussiden min hver fredag i desember. I år som de siste tre årene. Jeg gleder meg mest til førjulstiden. Selve julaften liker jeg best fra klokka 23, sånn ca...


#12

GinaK sa for siden:

3 måneder til Lucia i dag, visst.
Bare å erte ivei. Jeg klarer helt fint å la være å kjøpe noe julerelatert om jeg synes det kommer for tidlig i butikken. :tøff:


#13

Albertine sa for siden:

Jeg er veldig glad i jula, men i år blir den veldig spesiell. Første jul som en ødelagt familie lizm. Har invitert eks til å være sammen med oss på julaften, så det blir ikke så rart. Men alt etterpå...


#14

trøtt sa for siden:

Jeg har kjøpt en julegave i dag. :stolt:

Har bestilt fem halve gaver og noen få ting til pakkekalender. Kjøpt nytt røkelsesstativ også, nå venter jeg bare på at apoteket skal få inn sin røkelse. :hyper:


#15

Anne C sa for siden:

Jeg har forresten bestilt kalender til meg selv og en venninne. Tekalender.


#16

Taien sa for siden:

Jeg er halvveis i pakkekalender til gutta! :lykkelig:


#17

millact sa for siden:

Jeg har i grunnen ikke tenkt på jul enda.


#18

Høns sa for siden:

Skrev det lengste svaret og så ble det borte.

Gleder meg til jul, men blir rart også. Første jul siden mamma omkom. I tillegg kommer jeg til å være høygravid. Og vi er forhåpentligvis ferdig med utbygging og innflytting/innredning.

Ble inspirert til å tenke juletanker nå. Jeg vil ha flere julekalendere - Boots, Rituals og en hjemmelaget lakriskalender. Gutta har hver sin opplevelseskalender og vi vil nok supplere med noen pakker. Mannen får nok en kombinert sjokolade og pakkekalender. I tillegg skal vi alle ha flaxkalender.

Sted for juleselskap på julaften er avklart (utbygging og graviditet gjør at vi ikke har det hjemme som normalt).

Ikke tenkt på gaver enda. Søsteren foreslo gavefri jul, Ehh nei. Det er ikke aktuelt. Vi kjøper ikke dyre gaver, men gaver må det være!


#19

Myria sa for siden:

Jeg gleder meg alltid til jul, men vi har ikke startet noen forberedelser også. (I tillegg er det jo storebrors bursdag i starten av desember på tenke på samtidig.)
Jeg er usikker på hvem vi skal feire med i år. Broren min feirer hos samboerens familie siden han var hos oss i fjor. Mamma vet jeg ikke ennå. Mannens tante har flyttet østover til oss så vi har tenkt å invitere henne og datteren hennes hit. Vi vet jo ikke om de takker ja, det kan jo være de synes rolig julefeiring bare de to er å foretrekke framfor den noe mer støyende barnefamiliefeiringen vi har, men det er opp til dem. Gaver og julekalendere har jeg ikke tenkt på en gang annet enn at lillesøster bl.a. skal få nettbrett. Jeg vet at Tøysenissen skal besøke oss i år etter å ha hatt pause i fjor da Julealven var her i stedet.


#20

Niobe sa for siden:

Begge får sjokoladekalender, og det tenker jeg å plukke med meg på vei hjem fra Paris i november. De pleier å ha litt utvalg på Taxfree-butikkene. Og så vil nok minsten ha puslespill som "pakkekalender", og eldste vil ha Flax-kalender. Det minner meg på at jeg kan finne et puslespill.


#21

millact sa for siden:

Ja, du får kjøpt kalendre da. Jeg får vel neppe det i slutten av september.

I år tror jeg det blir kombinasjon av godteri, småting fra bruktbutikk og aktiviteter.


#22

Niobe sa for siden:

September er kanskje litt tidlig, ja. Men i fjor kom jeg hjem en uke før advent, og da var det nesten ingen (bra) kalendere igjen på Sola. To uker før var det mange.


#23

star sa for siden:

Tror vi dropper pakkekalenderen i år. Kjøper flakskalender til de, og så kan de evt få en pakke nå og da.
Har begynt på gaven til mamma og pappa. Bør egentlig fortsette sånn at det ikke blir stress når den skal bestilles. Var jo tilbud black friday i fjor, så håper på samme i år. De får fotobok.


#24

Palmen sa for siden:

Jeg begynte på kalendergavene for et par uker siden, men de pleier jeg alltid å være ferdig med i september. Julegaver derimit, har jeg ikke startet på i det hele tatt. Me. Juletråd er fint!


#25

Lyppa sa for siden:

Jeg holder på med vottestrikking. Det blir mange julegaver.


#26

Blondie sa for siden:

Jeg har faktisk tenkt på jul! :sjokk: Mest fordi jeg fant julelåtene til Trygve Skaug, men lell.

Jeg skal lage overlevelseskalender til studenten min, de andre vil ha kjøpevarianter.


#27

Myria sa for siden:

Det blir nok hjemmelaget pakkekalender slik vi pleier å ha. Da får de en blanding av små ting og sjokolade/godteri. Burde begynne å handle inn til det egentlig. Det er jo både koselig å gjøre (synes jeg) og praktisk å ha gjort i god tid.
Jeg er mer usikker på hvilken jeg skal ha selv. Synes det er vanskelig å finne den typen sjokoladekalender jeg liker. Jeg savner fremdeles Thorntons sin etter at de sluttet å sende til Norge. :sukk:


#28

Blå sa for siden:

Jeg har begynt å strikke julegenser til storesøster. :lykkelig:

Og vurderer å kjøpe tekalender, for det var så gøy i fjor.

Jentene fikk Bodyshop kalender på deling og selv om den var dyr så var det så bra og nyttig innhold at jeg tror det bli det i år også.

Ellers prøver jeg å lage juleplaner med min bror. Men han mener at det er for tidlig. :sur:


#29

Novla sa for siden:

:jupp: Har bestilt en del ting (viskelær/blyanter/sokker med favorittfigurer, tatoveringer, små lommelykter til å feste rundt håndledd/ankler), så er godt i gang. Tenker å se om jeg finner noe morsomt godteri på ebay e.l.

Og så har jeg bestilt adventskalender til meg selv; jålekalender fra Lookfantastic. :glis:

Har også bestilt/tenkt ut et par julegaver, så føler jeg er godt i gang.


#30

Neket sa for siden:

:tullerdunisse:


#31

Fersken sa for siden:

Det minner meg på at jeg kanskje burde levere inn forrige juls flaxkalender for å få premiene. Eller er det for sendt nå?


#32

Hondacrv sa for siden:

Jula er best overstått. Ferdig snakka til november og fordypningsoppgaver er retta. Hrmf


#33

Madicken sa for siden:

DER var tråden, ja, og i dag er det bare 100 dager igjen til jul! :hyper:


#34

Madicken sa for siden:

Hva inneholdt den? Jeg vurderer å kjøpe på deling til meg og frøkna på ni, men bare om den inneholder noe også en niåring kan bruke, som badebomber, badeskum, dusjsåpe, håndkremer og lignende.


#35

Blå sa for siden:

Ganske mange små flasker med dusjsåpe (praktisk til gym og annen trening) Og ellers husker jeg en del sminke og kroppspleie.

Mine på den gangen 16 og 14 likte den godt. Og jeg tror at jeg godt kunne hatt glede av den selv.


#36

My sa for siden:

Jeg har to bursdagsbarn den 16.oktober, så før det er det egentlig forbudt å tenke på jul. Når det gjelder kalender er vi enige om å kjøre samme modell som de to siste årene, familiekalender der alle kjøper en gave til alle (til max 50 kr), i tillegg til godteri på lørdagene og en ekstra fin på julaften. Så det betyr at jeg bare trenger å kjøpe fire gaver, en til hver i familien + lørdagspakkene og julaftenspakkene. Litt mindre stress enn å kjøpe og pakke inn 72 gaver. :knegg:

Men som tips kan jeg si at den 13 år gamle jenta mi elsker de små flaskene med shampo og balsam fra Body Shop, spesielt banan- og jordbærvarianten. Hun synes de lukter himmelsk (jeg er bare sånn passe enig), og de er praktiske å ha med på trening og tur. Koster ca 50 kr.


#37

zinatara sa for siden:

Jeg tenker å kjøre mye godteri og noen få litt større pakker i pakkekalender i år. Muligens hjemmelagde steam/playstation/gavekort til guttungen som gaver i den, han er lite glad i dilldall. Og sikkert et par badebomber og noen myke kosesokker til jentene.


#38

Pøblis sa for siden:

Siden jeg så denne tråden, sendte jeg messenger-melding til de jeg bor sammen med og spurte om vi skal ha felles julekalender i år - og begge to trodde jeg var blitt helt gal.

:knegg:


#39

Malama sa for siden:

100 dager til jul, da er det på tide dat julenedtellingswigeten min får flytte frem på fremsiden av mobilen snart tror jeg...

Jeg er klar. Ikke til jul, men til uleforberedelser. Jeg skal kose meg, jeg elsker jul. Smått igang med å tenke på kalender men sliter litt med mannen som ikke vil ha sjokolade for han slanker seg... Skal være billig av typen "bare en oppmerksomhet" likevel for det meste. Jeg slenger inn påfyll av sokker og boksere, for det trenger han men er sikkert likevel ca 15 pakker i manko...


#40

Myria sa for siden:

Takk for tips. :jupp: Del gjerne ebaylinker hvis du finner noe kult/fint/spesielt. Jeg synes guttene er vanskeligst å finne til, lillesøster elsker alt av hårpynt, neglelakk og den slags småtteri. Jeg har aldri fått klager eller sure miner på kalenderpakkene fra noen da, så de er alle veldig takknemlige heldigvis, ellers hadde det blitt ganske raskt slutt på pakkekalender.


#41

Niobe sa for siden:

Inspirert av min egen juletrådoppstart, så bestilte jeg et Harry Potter-puslespill til minstens adventskalender i dag, og kjøpte noen flere julegaver. :heia:


#42

My sa for siden:

Synes forresten mest av alt det er fascinerende å se hva ungene kjøper til hverandre og til oss i kalendergave, hva de legger vekt på. Tvillingene (gutt og jente) kjøper gjerne tøysete gaver til hverandre. Morogreier fra TGR av forskjellig slag. Til storesøstera kjøper de gjerne noe jålegreier, neglelakk, hårpynt o.l. Nesten litt rørende at guttungen hadde gått alene på Glitter og valgt ut hårpynt til storesøster da han var 9. :hjerter: Eldste legger mye sjel i gavene, en gang hadde hun fargetema på gavene til småsøsknene, der hun valgte ut forskjellig småtteri i grønt til lillesøster og i gult til lillebror, som var yndlingsfargene deres (sånt som en morsom bagasjetag, sprettball, merketusj, viskelær ...), og pakker det sirlig inn. Til meg har de kjøpt sånt som fine kubbelys, kaffekopp, juletrepynt, isskje(!) m.m., og til mannen kjøper de som oftest sjokolade e.l., Også er det utrolig gøy å se hvor spente de er når andre skal åpne noe de har kjøpt. Mye mer spente enn når de selv skal åpne pakke.


#43

Madicken sa for siden:

Smart! Jeg kopierer trolig denne ordningen. :jupp:


#44

My sa for siden:

Ja, egentlig helt genialt. Ungene sendes til byen, bevæpnet med 200 kr hver, for å handle på egenhånd. Det synes de er stas. Vi er fem i familien, så når alle kjøper til alle blir det 20 gaver. når vi da har 3 lørdager + julaften utenom så blir det til sammen 24. Er man 4 i familien kan man jo kjøpe to til hver. Så prøver jeg å spre gavene slik ut i kalenderen at alle er giver eller mottaker litt jevnt fordelt. Jeg har vel også knabbet ideen fra noen andre her på forumet.

#45

007 sa for siden:

Jeg må spore opp noen som skal til England før desember, for der koster Body Shop- kalenderen halvparten av det den koster her.


#46

amo sa for siden:

Jeg er i Danmark og har kjøpt 3 sett med te-lysestaker fra Georg Jensen. Julegaver til gøy pris. :)


#47

amo sa for siden:

Hva koster den her, og hva koster den der? :o:


#48

007 sa for siden:

Husker ikke helt, men tror det var 1200/700.


#49

amo sa for siden:

Oi, nesten så det svarer seg å ta ein tur over for å hamstre kalenderer. :knegg:


#50

Tallulah sa for siden:

Ok, jeg har begynt å pinne på juleboardet mitt på Pinterest. Utover konglene er det så langt jeg har kommet. Og lyst til å fyre i peisen.

Lurer veldig på hva jeg gjør med julekalender.


#51

carmenzita sa for siden:

Jeg er i gang, har holdt på med julegaver siden januar..... må bare feste tråder og sy ting sammen.
Kalenderideer er i boks. Likeså gaver til guttenes kammereter/venninner.


#52

nokon sa for siden:

Første gong eg går inn i denne tråden, vanligvis pleier eg henge i sinketråden veka før jul. Men i år har eg planer om å strikke ein del - både gaver og julestæsj. Så i år skal eg og henge her.


#53

Malama sa for siden:

Jeg henger he sånn fra nå til et pr uker før jul og da hopper jeg over i sinketråden for da jeg kronisk bak skjema...


#54

millact sa for siden:

Har vært på bruktbutikk og kjøpt et stort stykke vatt. Trettenåringen skal bruke det til julegaver, hemmelig.

Kjøpte også to gamle Bonytt som skal være kalendergave til eldste. Hun synes interiør er gøy og elsker gjenbruk.


#55

Myria sa for siden:

Da jeg tilfeldigvis gikk forbi TGR på storsenteret kom jeg til å tenke på denne tråden så jeg svippet innom og fikk med meg gaver til fem luker. Jeg er i gang. :tøff:


#56

ming sa for siden:

Denne tråden inspirerte meg til å opprette 2018-ark i juleregnearket mitt. :knegg: Og lese over huskelista fra i fjor. Kort oppsummert stod det at jeg i 2018 skal bake færre sorter, vaske litt mindre og droppe ribba 1. juledag.

8-åringen går fortsatt for aktivitetskalender, så da resirkulerer jeg fra i fjor. De to store får sjokoladekalender, og så får de hive seg med på de aktivitetene de ønsker/rekker/gidder.

Og så dukker jeg sikkert opp i en sinke/sjuske-tråd mot slutten, kjenner jeg meg selv rett. Men jeg har nå tenkt på jula, om ikke annet.


#57

polarjenta sa for siden:

Jeg foreslo for broren min at vi kunne ta søskenbilde når fotografen var på skolen forrige uke og gi det i julegave til foreldrene våre, han syns ikke det var noen god ide, gitt.:knegg:


#58

Madicken sa for siden:

Resten av familien likte kalenderopplegget ditt, My (til og med mannen min, som på veldig langt nær er like julete som meg :knegg:), så nå utstyres hver av oss med 300 kroner (maks, det er helt ok å bruke mindre) som øremerkes seks kalendergaver.


#59

Input sa for siden:

Åh, for en kjip bror du har. Dere burde jo tatt det med litt barnslige klær og en 1.klassebok foran dere. :D


#60

Pøblis sa for siden:

Jeg har bestilt disse til de to jentebabybarnebarna våre.

Og sånne:


#61

Pøblis sa for siden:

Og siden vi skal ha familiejulekalender i år, har jeg bestilt dette til mannen:

Han er jo en seriøs vinsamler og -kjenner så han blir nok veldig glad. :hyper: :haha:


#62

Selma sa for siden:

Jeg er ikke helt i modus for juleplanlegging ennå, men vi skal lage annerledes jul i år. Jul i leid hus og garantert snøfritt, men vi skal nok få fikset litt julepynt og julestemning uten å gå helt og fullt inn for jul "the American Way". Vi finner nok litt julepynt på Ikea og det ligger en nordisk/tysk butikk i nærheten så der tror jeg at vi får tak i ribbe:ja: I romjula bytter vi ut pinnekjøtt og ribbe med taco og reiser til Mexico


#63

Madicken sa for siden:

Å, fine! Hvor?


#64

veobra sa for siden:

Den har hatt betydelig lavere pris i Danmark også. Mulig prisforskjellen spises opp av valutaendringen nå.


#65

Dragen sa for siden:

Jeg lurer på om det finnes noen der ute som kunne være interessert i å utveksle julekaker/-konfekt/-godter med meg?

Jeg er veldig flink til å lage brente mandler, som jeg putter i pene glasskrukker. Alternativt kan jeg lese korrektur på oppgaven din eller hjelpe deg med jobbsøknad.

Dersom du leser dette og kunne tenke deg å bytte noe hjemmebakt mot brente mandler, send gjerne PM.


#66

Madicken sa for siden:

Fant dem selv. :snurt:

:knegg:


#67

Niobe sa for siden:

Hvor i landet bor du?


#68

Dragen sa for siden:

Lillestrøm/Oslo.


#69

Myria sa for siden:

Tre julegaver kjøpt. Og nesten halvveis med julekalendergaver.


#70

Niobe sa for siden:

Det var litt upraktisk... :gruble:


#71

Dragen sa for siden:

Neida, det er et veldig praktisk sted å bo, og hvis du liker brente mandler, pakker jeg gjerne noen i en pose og sender til deg i posten. Uten flere forpliktelser for deg.


#72

Niobe sa for siden:

Det er et fantastisk godt tilbud! :elsker: Jeg pleier å få brente mandler av en nabo, men hvis ikke skal jeg mer enn gjerne kjøpe av deg! Hadde du bodd nærmere kunne jeg helt sikkert byttet i hjemmebakte julekaker, men jeg tviler vel på at de egner seg like godt for sending... Ser for meg pepperkaker i tusen knas i posten.

Og ja, det er helt klart meg som bor på det upraktiske stedet. :knegg:


#73

Millen sa for siden:

Jeg har kjøpt 2 julegaver idag, gaveesker på Rituals med 20% pga utgående sortiment.


#74

Niobe sa for siden:

:heia: Jeg kjøpte flere julegaver i Panduro sin nettbutikk. Jeg tror jeg har halvparten av gavene i boks nå!



#76

Primrose sa for siden:

Her har eldste blitt hektet på bullet journaling så nå har jeg kjøpt stæsj fra amazon som kan bli til pakkekalender. Det har vi ikke hatt på mange år. Men så er spørsmålet hva jeg kan kjøpe til små pakker til en 5-åring som har mark i baken og ikke pusler med sånt? :gruble:


#77

Nenne sa for siden:

Da har jeg bestilt adventskalendere fra Lindt, samt strømpegodt og -overraskelser til barn og tantebarn.


#78

Niobe sa for siden:

Kan jeg spørre hvor du bestilte Lindt-kalendere?


#79

Hondacrv sa for siden:

Eg har kjøpt makeupmekka kalenderen til jentungen, etter hennes ønske. Fem hundre. Ho ønska seg den, og det konge for då kan ho ikkje klage. Haha.


#80

Beckett sa for siden:

Jeg skal til Spania, er det penger å spare der også?


#81

007 sa for siden:

Det vil jeg tro. Body shop-produkter er generelt billigere i utlandet enn i Norge.


#82

Anne C sa for siden:

Vi vurderer å leie en leilighet på fjellet og være borte på julaften, bare oss fire og hunden.


#83

millact sa for siden:

Det høres fint ut!


#84

Drømmedama sa for siden:

Jeg har begynt på kalendergavene!:danse:
Jeg har laget en kalendergaveoversikt på macen min, på Numbers(excelvariant) og hver person har egen side der jeg skriver sirlig inn. Veldig motiverende etter en handletur å kunne skrive inn hva jeg har kjøpt og hvor mye det kostet, nå er jeg i gang!


#85

Nenne sa for siden:

lindt.de


#86

millact sa for siden:

Jeg har fått kjøpt en julegave til eldste, gul sekk, og twintip ski til yngste. Da har jeg i alle fall startet.


#87

veobra sa for siden:

Det var lurt. Jeg ender ofte opp med for mange gaver. :knegg:


#88

Anne C sa for siden:

Jeg har bestemt at eldste skal få en kalender med ulike plektere til gitaren sin. I tillegg til en sånt flax-juletre. Minsten ville ha flaxlodd for det samme beløpet som broren får i plekter. Mannen skal få øl-kaldender, og jeg har bestilt meg tekalender.

Og det er så langt jeg har kommet i juleplanleggingen egentlig.


#89

Strå sa for siden:

Jul? Det har jeg ikke begynt å tenke på ennå. Fra i fjor er det klart at nå når alle er fraflyttet og Yngste er 21 så blir det i hvert fall ikke pakkekalendere i år. Jeg aner ikke en gang hvor vi skal feire jula.


#90

rine sa for siden:

Er også i gang. Har laget en juletråd. :nemlig:
Så mye annet har jeg ikke gjort, men det er jo bare begynnelsen av oktober. :lav puls:


#91

Niobe sa for siden:

Tror du bør ha ny pulsklokke på ønskelisten. :knegg: Men ja, det forundret meg at dere var i gang med julaftenkabalen allerede!


#92

Chablis sa for siden:

Vi vet hvem vi skal feire jul med,greit å ha fått det på plass.


#93

Malama sa for siden:

Jeg satser på å få det på plass nå i høstferien.

Jeg begynner med å mimre lett... svigermor var der når snuppa ble født, så hun var her midt i desember når snuppa var året og hun feiret derfor jul igjen her når snuppa ble to, altså i fjor, så derved kommer hun neppe i år. Men døra er åpen om hun vil, det er det jeg satser på å få avklart når hun nå kommer på høstferie, hun er antakelig på vei nå.

Da er det enten bare oss fem eller mamma og pappa også, jeg husker ikke helt hvordan det der blir, de var vel enten hos min bror eller hjemme bare dem selv i fjor og derav altså enten oss eller hjemme i år. Tror jeg. Noe å snakke om ja :)


#94

Strå sa for siden:

Mellomste sa, tror jeg, at de inviterer søsken med kjærester og barn samt foreldre med partnere i år, så da drar vi vel dit og så hjem, 3 km unna, på kvelden. Gaver og slikt får jeg tenke på senere, forhåpentligvis blir det Strås syltetøy, saft, konfekt og kryddernøtter til alle unntatt til barnebarnet.


#95

Mjau sa for siden:

Jeg har kjøpt de første julegavene. Tror jeg har seks i boks nå. Er rimelig happy med det.
Har julegavebok og har ført den de siste fire år. Veldig kjekt!

Her går vi for kjøpekalender til advent i år.
Og julaften blir vi mest sannsynlig alene om ikke svigers plutselig vil komme. Blir uansett koselig.


#96

Malama sa for siden:

Konklusjon: Sigermor skal feire hjemme og mamma og pappa vil gjerne være her. Så da blir vi sju på julekvelden.


#97

Madicken sa for siden:

Twinsa synes de begynner å bli vel store til å havne i kalender, men så lenge svigermor ikke ønsker seg noe annet, ble det det i år også. Og kalendere er bestilt og mottatt - som vanlig super kvalitet hos Vistaprint. :riktig:


#98

Chablis sa for siden:

Kalender skal vi også bestille, må bare vente til jeg har fått tatt noen vinterbilder.


#99

millact sa for siden:

I år dropper vi kanskje julekort med bilde. Hvor lenge synes barna det er gøy å sende ut julekort med dem på?


#100

Niobe sa for siden:

Jeg mekket litt på årets julekort i går. Og det må sies at årets kort bærer noe preg av at eldstemanns tålmodighet med fotografering ikke er hva den var. :knegg:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.