Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Feriebolig i USA - VRBO eller Airbnb?

#1

Niobe sa for siden:

Eller noe helt annet? Vi har bare leid av bekjente tidligere og har ingen erfaring med verken VRBO eller Airbnb. Har en av dem noen klare fordeler? Ulemper? Noen med god eller dårlig erfaring med den ene eller andre?


#2

Tjorven sa for siden:

Hvor skal dere i USA? I en del byer i USA er Airbnb noe usikkert.


#3

Filifjonka sa for siden:

Hvordan er det usikkert med Airbnb? Og hvor?


#4

nolo sa for siden:

Jeg har bare erfaring med VRBO, og det fungerte kjempefint.


#5

IzziCreo sa for siden:

Hvis dere skal tilbake til Florida, så har vi erfaring med begge deler der. Vi ble tipset om VRBO av venner som bor der, og selskapene regnes som like. Nå i sommer falt valget på de da de tilbyr langt flere feriehus enn AirBnB der vi skulle bo. Huset vi valgte var faktisk gjennom boligfirmaet Vacasa, som annonserte via VRBO. Vi hadde derfor VRBOs regelverk/garanti å forholde oss til (som er basically det samme som AirBnB som nordmenn er mer kjent med virker det som). Vi har god erfaring med begge. Har forholdt oss til lokale firma/utleiere på stedet hvis noe har vært galt (ny brødrister, mer sengetøy etc) for mange av de som leier ut i typiske feriestrøk har lokale firma som står for dette, men benytter seg av AirBnB og VRBO får å nå ut til et langt større marked.

Vi opplever det som trygt å leie via disse, og har ingen grunn til å ikke anbefale det. Alt har vært ryddig og ordentlig håndtert. Les reviews.


#6

Niobe sa for siden:

Takk for svar! Det blir uansett østkysten, muligens roadtrip fra Washington til Florida, eller bare Florida. Ingenting er bestemt.


#7

Tjorven sa for siden:

OK. Det er i New York jeg har hørt om problemer med Airbnb. Myndighetene ønsker at mulige boarealer skal brukes av innbyggere og ikke turister.


#8

Fløyel sa for siden:

Det ligger en del på finn.no også.


#9

Niobe sa for siden:

Ja, jeg har kikket, men jeg fant langt mer i Tampa-området på Airbnb/VRBO. Mens det var lett å finne noe i Orlando-området på Finn


#10

IzziCreo sa for siden:

Min erfaring også :jupp:


#11

Tallulah sa for siden:

Vi har brukt vrbo i USA 2-3 ganger og vært veldig fornøyd


#12

Niobe sa for siden:

Vi snakket om å kjøre fra NY og sørover, men jeg tror det blir for langt. Og jeg skjønner jo dilemmaet med at alt leies ut på Airbnb...


#13

Tallulah sa for siden:

I NY er det egentlig ikke lov til å leie ut feriebolig med mindre man bor i deler av den selv, verken på Airbnb eller andre kanaler. Men det er særlig AirBnB de går etter når det kontrolleres.


#14

Nenne sa for siden:

Samme her


#15

Tjorven sa for siden:

Sommeren for noen år siden så fløy vi til NY, tok toget til Washington og når vi forlot Washington så plukket vi opp en leiebil. Vi avsluttet ferien med en uke i Orlando. Total ferielengde var 4 (magiske :hjerter: ) uker.

Vi synes ikke det var for langt å kjøre, men vi kjente at vi godt kunne vært lenger i Orlando. Men da hadde vi jo ikke opplevd alt det andre morsomme. Å se hvordan både folk og landskap forandret seg på vår vei sørover var innmari stas.


#16

Niobe sa for siden:

Problemet er at jeg ikke kan være veldig mange dager på reisefot. Jeg får ikke tatt medisinene slik jeg bør, så det begrenser seg hvor lenge vi kan være in transit. Og da er jeg redd det vil bli for slitsomt å gjennomføre, og ta for lang tid. Vi har jo vært mye i Orlando og er nok ferdig med parkene, så vi tenker å holde oss langs kysten i Florida denne gang. Vi kan alltids svippe til Orlando om vi vil i park likevel.


#17

Tjorven sa for siden:

Da anbefaler jeg dere å ta en tur innom St Augustine. Det er USAs eldste by, og den er litt som å besøke Abra havn. :knegg:


#18

Polyanna sa for siden:

VRBO har jeg ikke erfaringer med, gode erfaringer med Airbnb og Homeaway. Dårlig erfaring med Airbnb i NY.


#19

Bean sa for siden:

Ikke prøvd Airbnb eller VRBO, men leid flere ganger gjennom HomeAway i Florida og California. Bare gode erfaringer.


#20

IzziCreo sa for siden:

Hvis dere er i Tampa-området så kan jeg varmt anbefale Busch Gardens. Rides'ene er utrolig kule! Og det funker faktisk veldig fint med dyrene som går noenlunde fritt rundt der (ikke små innhegninger).


#21

millact sa for siden:

Yes, anbefales sterkt! Utrolig flott der.


#22

shute sa for siden:

Vi har gjentatte gode erfaringer med HomeAway ulike steder i Florida.


#23

Fløyel sa for siden:

Homeaway har kobling til VRBO, samme med FlipKey som er TripAdvisor sin side, så du finner HA sine annonser på VRBO.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.