Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Eik: Hvitoljet, såpebehandlet eller lakkert

Hvilken type?

  • Hvitoljet eik og illeggsplater i samme
    4 stemmer
  • Såpebehandlet eik og ileggsplater i samme
    0 stemmer
  • Lakkert eik og ileggsplater i samme
    0 stemmer
  • Hvitoljet eik og illeggsplater i finér
    0 stemmer
  • Såpebehandlet eik og ileggsplater i finér
    0 stemmer
  • Lakkert eik og ileggsplater i finér
    0 stemmer
  • Annet (spesifisér i tråden)
    0 stemmer
#1

IzziCreo sa for siden:

Har en tråd her om valg av spisestuebord på vår nye hytte, og har vel mer eller mindre bestemt oss for dette danske bordet fra Livin:

Bordet som her vises er i eik såpebehandlet, og jeg synes det er utrolig fint. Selv hadde jeg tenkt at jeg ville ha hvitoljet, men i følge butikken ser hvitoljet og såpebehandlet veldig likt ut. Jeg har spurt endel i forhold til hva som er enklest å vedlikeholde og hvor lett det er å skade det. Lakkert er enklest, men får man en skade så kan man ikke utbedre selv som vet f.eks. hvitoljet hvor man bare kan pusse ned og olje igjen. Hvitoljet herdes over tid. Såpebehandlet vet jeg lite om så langt (har spurt).

Parketten er i hvitoljet eik.

Hva ville du valgt? Har du erfaring med noen av disse behandlingene av eik?
Vi skal antakelig leie bort hytta noe, så vil ikke velge et bord som er lett å skade.

Dette skriver de om ekstra ileggsplater:

Jeg kjenner jeg har aller mest lyst på plater i massivt tre, men blir litt usikker. Jeg er ikke et duk-menneske og liker best bordet bart (evt med løper), og da bør bordet være fint. Jeg har finér på arvebordet hjemme, og det irriterer meg at jeg må ha på duk når de er i. Men her er det nok snakk om langt penere ileggsplater i finér enn de jeg har.

Her er bordet med ileggsplater:

Hva ville du valgt?


#2

Niobe sa for siden:

Vi har spisebord i såpebehandlet eik og jeg er veldig fornøyd med det. Det ligner mye på det du viser her. Vårt er 8-9 år nå, tror jeg. Ser like fint ut, men vi bruker duk på det til daglig. Her er det kjøkken/spisebord.


#3

IzziCreo sa for siden:

Høres bra ut. Måtte dere være forsiktig med det i starten? Tenker på vannsøl, flekker etc. Det vanlige er jo å tørke opp når det skjer, men kan se for meg at andre ikke er like påpasselige. Vi har hvitoljet eik som sofabord, og jeg husker det var litt styrete i starten. Men det er jo sofabord, så der spiser vi jo ikke. Bruker coasters til drikke.


#4

Niobe sa for siden:

Nei, jeg er for lat til å være forsiktig med noe. :knegg: Men det har holdt seg godt. Det har nok noen skjolder her og der, men det er tross alt i daglig bruk.


#5

Tussa sa for siden:

På hytta har vi kvitolja eik som spisebord og klaffane trur eg også er i heiltre. Dei er i alle fall svintunge. Utfordringa vår er at klaffen blir lagt til på sida og dermed ser det litt merkelig ut uten duk. Det problemet ser det ikkje ut til å vere på ditt bord så eg hadde nok gått for heiltre klaffar.

Til kvardags har vi brikker berre når vi spise. Har ikkje hatt problem med søl, utenom ei maisboks som satte en stygg ring. Det pussa eg ned og olja over.


#6

Tallulah sa for siden:

Mine foreldre har såpebehandlet stuebord, og det holder seg godt. De er flinke til å bruke coastere da, det skal de ha. Jeg tror ikke det er noe mindre motstandsdyktig mot flekker enn oljebehandlet. Kanskje heller mer, siden såpelaget er litt "tykkere"? :vetikke:

Begge deler kan vel pusses lett ved flekker.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.