Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Dine beste oppskrifter på indisk mat?

#1

Neket sa for siden:

Jeg skal lage middag til ganske mange på søndag (rundt 20) og lurer på om jeg skal servere indisk. Jeg har mest lyst på noe med lam, men mannen hater lam, så jeg lurer på om jeg skal lage to ulike gryter, så kan folk enten ta litt av hver, eller den de har mest lyst på.

Så:

Oppskrifter - hva er din favoritt? Helst ikke så altfor sterkt, jeg har smaksløker som en gjennomsnittlig sjuåring. :sparke:



#3

frukt sa for siden:

Da jeg var barn lagde min mor lagde ofte kylling i karri etter en oppskrift hun fikk av en pakistansk kollega. Det er innmari godt og ikke for sterkt. Kan se om jeg finner oppskriften i kveld.


#4

Tjorven sa for siden:

Hvis du skal ha et lammefritt alternativ, så anbefaler jeg på det sterkeste Skilpaddas kikert og spinat-curry. Den er i tillegg vegetarisk hvis det er et pluss. Men hjemme hos oss serveres den som regel med kylling i tillegg fordi familiens minstemann ikke akkurat er vegetarianer.


#5

Novla sa for siden:

Min personlige favoritt innen indisk mat er Madhur Jaffreys rogan josh:
www.curry-recipes.co.uk/curry/index.php?topic=1667.0
Jeg bruker mindre cayenne, og tilsetter en fløteskvett til slutt (et triks jeg stjal fra Mamta, som også har mange gode oppskrifter); da blir den ikke fryktelig sterk, men aldeles vidunderlig smakfull og kremete. :nam:


#6

Linella sa for siden:

Vi liker veldig godt kylling tikka masala fra Trines matblogg. Jeg synes det blir litt lite saus, så jeg pleier å doble sausen, og evt også tilsette en boks hakkede tomater i tillegg til de ferske.


#7

trøtt sa for siden:

Kylling tandoori som jeg fant oppskrift på her inne er jeg veldig glad i, den fungerer med lam også.

Rogan Josh er noe av det aller beste jeg får, men har ikke funnet den perfekte oppskriften enda, skal prøve novla sin.



#9

Neket sa for siden:

Takk! Hvor mange er den rogan Josh-oppskriften til, Novla?



#11

Drømmedama sa for siden:

Ja - prøv denne! Dette er en av mine absolutte gjesteavoritter. Kjempegod. Helt super når vi er mange mennesker. Jeg serverer den med nan, mangochutney, raita og ris(ris mest til barna, jeg lager gryten ganske sterk og med ris blir den litt mildere for de yngste).
Eldstedatteren vår har forresten nettopp bedt om oppskriften, hun har flyttet hjemmefra og planlegger å ha vennemiddag med denne gryten.


#12

frukt sa for siden:

Denne oppskriften har jeg brukt mye. Anbefales!


#13

Neket sa for siden:

Nå blir det mye indisk fremover, jeg har jo lyst på alt!

Har noen oppskrift på godt naan-brød? Gjerne noe jeg kan bake i morgen og fryse ned, og varme i ovn rett før servering.

Jeg har ikke sånn tandoor-ovn.


#14

IzziCreo sa for siden:

Denne linsegryten smaker helt himmelsk! Og i tillegg superenkel å lage :jupp:


#15

Niobe sa for siden:

Keema matar er en hverdagsfavoritt her. Jeg har ikke en særskilt oppskrift, men du finner mange om du søker. Det er en curry med karbonadedeig og erter. Den kikert- og spinatcurryen som er nevnt i tråden er også en gjenganger. Jeg liker også tikka'en fra Trines matblogg, men jeg synes den er alt for lite krydret. Man kan fint mangedoble kryddermengden.


#16

Magica sa for siden:

oppskrift.klikk.no/nanbrød/4188/

Jeg baker disse. Bruker vanlig naturell-yoghurt (fra tine, den tynne). Jeg bruker steinplata mi (pizzastein) når jeg steiker dem. Da er den oppvarmet til 300 grader og det er nok med ca 3-4 minutter i alle fall på første runden brød.


#17

Novla sa for siden:

Tja, 2 pund kjøtt er vel et snaut kilo, så jeg tenker det rikelig er til fire personer. :)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.