Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Den evige jakten på den perfekte stekepannen

#1

Tallulah sa for siden:

Vi har støpejernspanne, samt en stor panne med et slags belegg fra LeCreuset og en Jamie Tefal. Men jeg er så lei av at de nonstickpannene går i stykker! Det gjør virkelig vondt i miljøsamvittigheten å pælme stekepanner etter 1-2 år.

Samtidig så elsker jeg at de er nonstick og at man ikke trenger fett i pannen i særlig grad.

Finnes det en nonstickpanne som faktisk holder? Hve med sånne som har sånn glitrete keramisk belegg?


#2

Strå sa for siden:

Jeg har gitt opp nonstickpanner og forholder meg til noe fettbruk i støpejernspanner. De funker i det minste og går aldri i stykker. I hvertfall så lenge jeg en gang i blandt rengjør dem skikkelig og smører med maisolje.


#3

Polyanna sa for siden:

Jeg prøver å bli flinkere til å ikke bruke dem når jeg skal steke på høy varme, jeg tror det er det som herper dem. Men, ja, sliter med det samme. Ingen forskjell på billig og dyr heller. :mumle:


#4

frukt sa for siden:

Jeg er veldig fornøyd med Fiskars hard face. Har hatt min i over et år nå.



#6

Isprinsessen sa for siden:

Vi har fra Woll. Er kanskje en fem-seks år siden vi kjøpte de to vi har og har ikke hatt behov for å bytte de ut. Vasker de for hånd.


#7

Niobe sa for siden:

Jeg er fremdeles veldig fornøyd med Master fra Tilbords.


#8

Pelen sa for siden:

Vi har to stykker derfra. De holder uten tvil lenger enn alle andre jeg har prøvd. Vår eldste er nok 7 år, men om man sammenligner så er den nyere bedre så de mister seg litt med tiden. Vasker for hånd og bruker maskinoppvaskmiddel med vann og litt varm på platen eller salt om det er noe som har satt seg godt.

#9

Eia sa for siden:

Den har jeg tre av! Kjøpte en til hytta på kampanje, og ble så fornøyd at jeg kjøpte i to str. til å ha hjemme også. Fortsatt storfornøyd, men de har en grense på varme, de også.


#10

Hot Lips sa for siden:

Vi sverger til Woll. Vaskes i oppvaskmaskinen. Varer ihvertfall 4-5 år med hard bruk. :nemlig:


#11

Tjorven sa for siden:

Vi har en kjele fra Woll, og den har holdt seg ekstremt godt på tross av tilnærmet daglig bruk. Så jeg har tro på at pannene også kan være gode.

Vi vasker aldri kjeler i oppvaskmaskin.


#12

Tallulah sa for siden:

Hvilke Wollpanner snakker vi om?




#15

Robyn sa for siden:

Dette er pannene jeg er desidert mest fornøyd med også.
Men som nevnt er det viktig å tenke på temperatur, det er det som tar livet av belegget.
Varme opp (og kjøle) ned gradvis for å unngå temperatursjokk.


#16

Tallulah sa for siden:

Takk for tips! Da skal jeg se etter Woll og den Hard Face-pannen. Det er jo ofte salg på slikt. Jeg ser den hardfacepanna har en med en slags kontrollfunksjon så den ikke skal bli for varm. Er det vits i, eller bare tull?

Jamiepannen flasset plutselig helt absurd mye rundt festet til håndtaket (inni pannen), så nå gikk den i søpla.


#17

polarjenta sa for siden:

Jeg kjøpte en rimelig stekepanne på Ikea for10-12 år siden og den har fungert så bra. Men for et års tid siden var den såpass sliten at jeg investerte i en dyrere stekepanne, den er allerede sliten.


#18

Callisto sa for siden:

Har Ikea stekepanne her også Trovärdig. Er 10 års garanti på de og hos oss har denne holdt lenger enn stekepanner fra f eks Tefal. Billig og bra!

www.ikea.com/no/no/catalog/products/50270179/


#19

Charlie sa for siden:

Stekepanner er vel generelt en forbruksvare som skiftes relativt ofte. Så spørs det hva man trenger ifht vekt, temperatur, slipplett osv, det har vel litt å gjøre med hva man lager i den, også. Av slipplettpanner har vi hatt alt fra billig til kjempedyrt, og syns vel ikke prisen uten videre har vært noen markør for kvalitet. Wollpanna gikk til h.. akkurat som de andre.

Men Woll- gryte har vi vært fornøyd med, brukes til koking av melkeretter osv, det betyr noe.


#20

Bayone sa for siden:

Det gjør vår også og er på vei i søpla.

Skulle akkurat til å lage en tråd om stekepanne da våre går i søpla etter ett år. Ser ut som Wold er tingen å satse på her så da går vi for den denne gangen.


#21

Mei sa for siden:

Jakten på den perfekte ektemannen. Leser jeg. Igjen og igjen.


#22

Tallulah sa for siden:

Det trenger jo ikke være det. Jernpanner varer i flere generasjoner, så jeg gidder ikke være med på at man skal være nødt til å kaste stekepanner så ofte som 1-2 år. Da vil jeg ikke ha den.


#23

Strå sa for siden:

Jeg har tre arvede jernpanner, to på Nordhuset og en hjemme og to vi fikk i bryllupsgave for 31 år siden. Slippbeleggreiene vi fikk er ødelagt for lenge siden.


#24

Toffskij sa for siden:

Min beste panne er Jøtul-panna som foreldrene mine fikk i bryllupsgave i 1969. :hjerter: Nonstickene lever 1–4 år.


#25

Madicken sa for siden:

Jeg har prøvd "alt", både rimelige og svindyre, og konkluderer med at Ikea sin er den beste, om jeg tar i betraktning at det ikke koster en formue å bytte den ut etter hvert.

Jeg tror dessverre ikke den perfekte stekepannen finnes, den som steker jevnt og perfekt uansett temperatur, har non-stick belegg, er enkel å rengjøre, ser fin ut og varer evig. :(


#26

Polyanna sa for siden:

Ja, Ikea sin har jeg vært fornøyd med, sånn relativt sett.


#27

polarjenta sa for siden:

Lurer faktisk på at de var denne typen.:jupp:


#28

Hot Lips sa for siden:

Godt tilbud på Jernia nå.


#29

Millen sa for siden:

Hvorfor leser jeg konsekvent "den evige jakten på den perfekte mannen"? :knegg:


#30

Tallulah sa for siden:

Du og Mei, tydeligvis. Ikke overfør dette på meg, jeg er godt fornøyd med han jeg har! :knegg:


#31

Charlie sa for siden:

Jernpanner er noe annet. Var litt slepphendt med presisering. "Teflonpanner er forbruksvare." Ble sagt av en eller annen kokk som sa de varte 1-2 måneder på et restaurantkjøkken, og man kunne like gjerne kjøpe ikea som svindyrt.


#32

Tjorven sa for siden:

Det er jeg også, men den varer ikke så mye lenger enn 2 år.


#33

Tjorven sa for siden:

Vi har to jernpanner også, men de kan ikke brukes til alt, for mange matvarer fester seg til pannen.

Begge jernpannene (og en jerngryte) har jeg arvet etter min bestemor. Hun døde da jeg var 19 år, og de var ikke akkurat nyinnkjøpte da hun døde heller. Jeg tror ikke jeg tar så feil hvis jeg anslår dem til å være ca 40 år gamle. Men non-stick er de dessverre ikke.


#34

Tallulah sa for siden:

Joda, men vi driver ikke et restaurantkjøkken, og om det er slik at det er umlig å få teflonpanner til å vare mer enn to år av gangen så dropper jeg dem, rett og slett. Jeg greide meg fint uten intil for få år siden. Teflonbelegget inneholder jo blant annet fluor, som ikke er bare-bare å hive heller.

Men seff, det er SÅ digg med slippbelegg, så jeg vil jo helst finne en panne det går an å bruke over tid.


#35

Nextlife sa for siden:

Jeg tror ikke Pannen Med Slippbelegg som Varer Evig fins. :nemlig:
Herrefader så mange jeg har hatt, dyre, billige, dobbeltslått belegg, kjendiskokkepanner, You name it og jeg har sikkert hatt de. :knegg:
Min påstand er at slippbelegg ikke er motstandsdyktig nok over tid, og uansett om du er forsiktig med temp og skarpe redskaper osv så ryker de etter et par-tre år uansett.
Jeg anbefaler å ha ei god panne i stål i tillegg til støpejernspanna. Den slipper lettere enn støpejern, tåler mye mer juling enn slippbelegg og varer ca evig. Du kan velge mellom rustfritt stål og karbonstål, rustfritt tåler mest, men karbonstål slipper litt bedre (og jeg synes den gir bedre karamelliserings/maillardeffekt).


#36

Maverick sa for siden:

Leser også mannejakt. :nemlig:


#37

Madicken sa for siden:

Jau, dog ikke uten et snev av skamrødme ettersom man er godt gift. :D


#38

mkj sa for siden:

Vi kjøpte en hellstrømpanne, tror det var i Stål. Liker ikke å lage mat i den. Brenner seg veldig lett. Hard face er en favoritt her også.



#40

trøtt sa for siden:

Vi har woll panner, men de er ikke så veldig mye bedre enn andre panner. Hellstrømpanna bruker jeg lite for man trenger så vanvittig mye fett for å steke noe i den at jeg får vondt. Samme med grillpanna fra le creuset.
Hadde en dyr titanpanne også, men den ble ganske kjapt ødelagt den og.

Vi prøver ut en tefalpanne med keramikkbelegg på hytta. Den virker ok, men det er for tidlig å si om den er mer holdbar.

Billigpanner som byttes ut er det vi går for nå. Prøver å være forsiktig med temperaturen, og de holder litt lenger, men ikke veldig.


#41

millact sa for siden:

Da må jeg på Ikea tror jeg. Kjøpte ny Tefal i vinter. Den ble kastet forleden, utslitt teflon belegg.


#42

Myria sa for siden:

Vi har prøvd både dyre og billige og går alltid tilbake til Ikea 365+. Den er billig og holder lengst (men ingen holder evig).


#43

Tallulah sa for siden:

Vi prøver oss på en hardface nå, så får vi se. Den MÅ jo tåle litt mer siden den kan vaskes i oppvaskmaskin? Tenkte å IKKE gjøre det riktignok, samt få høvdingen til å steke burgere i støpejernspanna i stedet.


#44

millact sa for siden:

Bruker opp min fra Ikea. Ønske meg ny til jul.


#45

meisje sa for siden:

Vi erfarer at den billige fra ikea varer lengst, den vi har må, har vi hatt iallefall 3 år, ny rekord.


#46

arrow sa for siden:

Jeg har hatt en med slippbelegg fra Tefal som har vart lenge, brukt og misbrukt og er fin enda. Etter jeg så en dokumentar på NRK for et par dager siden ble jeg overrasket over hvor giftig teflon og ptfe er i produksjon.

Jeg liker støpejernspannen min og tror jeg holder meg til den. Har noen erfaring med det hvite kjeramiske slippbelegget noen stekepanner har? Hvis det er uten ptfe er jo det et alternativ.



#48

daffy sa for siden:

Jeg er kjempefornøyd med Ike 365. Minst like god som alle dyrere slternativene vi har brukt opp. Woll, Le creuset, Eva Trio.



#50

Malama sa for siden:

Vi har brukt opp woll også, på linje med de andre, den varte nok noe lenger enn den fra rusta, men til gjengjelg kostet den mer også. For tiden har vi et par fra spis-serien de selger på obs og jeg gidder ikke dyre sekepanner lenger, de varer altså ikke nevneverdig lenger.


#51

Fløyel sa for siden:

Vi har denne og jeg liker den veldig godt, eneste jeg syntes er negativt er at den er så innmari tung, hvis jeg skal helle innholdet over i en kjele f.eks sliter jeg.
Men det at jeg kan kneppe av håndtaket og sette den i ovnen er et stort pluss.

Den stekepannen jeg liker desidert best, mange i familien fikk til jul for 3 år siden, samtlige skryter av denne og de er like fine er Tefal Jamie Oliver serveringspanne i rustfritt stål.

Jeg "hamstret" de ute på Norwegian Outlet på Vestby.
God å steke i, rommer mye mat og kan settes rett på bordet. God å løfte ved at den har 2 hanker.

Men kjøttstykker steker jeg på Grillplate fra IKEA i støpejern. Ideell ved at den kan settes over 2 varmesoner som er koblet sammen på induksjon.
www.ikea.com/no/no/p/aeggsmet-grillstekepanne-80354163/

Vasker alltid, uten unntak, stekepanner for hånd.


#52

Tallulah sa for siden:

Ja, hvor lenge varte HardFace-stekepanna? I underkant av to år. :mumle:

Så i dag kjøpte jeg en stålpanne på IKEA, så får vi se hvordan det går.


#53

Strå sa for siden:

Okay, da er det fortsatt slik at jeg beholder og bruker de to jernpannene mine. Med (u)jevne mellomrom skrubber jeg jernpannene og jerngrytene med stålull og lar dem tørke godt før jeg smører med maisolje. Det syns jeg reduserer behov for fett en god stund og minsker risikoen for at noe brenner seg fast.


#54

Tjorven sa for siden:

Da kan jeg oppdatere med at den Woll-pannen som vi kjøpte for halvannet år siden fremdeles oppleves som ny, og ser ut til å ha godt med levetid igjen. Vi vasker ALDRI panna i vaskemaskinen da, men den er svært lettvasket siden den har teflon.


#55

Pappalille sa for siden:

Jeg kjøpte meg en stekepanne i stål som jeg har herdet i stekeovnen. Den er ikke heeeelt non-stick men mer enn godt nok til at jeg er fornøyd. Et svært, svært tynt lag med olje, tørk over med papir til det kjennes tørt ut, og så i ovnen med panna til oljen ryker og litt til og så kjøle ned inne i ovnen med døren lukket. En haug med fremgangsmåter på nett.


#56

Hyacinth sa for siden:

Jeg har en stekepanne fra Ikea som fremdeles virker ny. Den er flere år gammel og vaskes i maskin. Husker ikke hva den heter.

Har også to panner fra Jamie Oliver. De er mer bob bob. Belegget er blitt slitt og ting henger fast etterhvert.

Steker noen ganger i Le Creuset, forresten. Ikke panne, men glasert støpejernsgryte. Det er jo umulig. Alt henger fast. Er det meningen at man skal kunne steke i en sånn gryte?


#57

kamp sa for siden:

Alt henger fast min slik gryte også og klin umulig få ren igjen


#58

Toffskij sa for siden:

Tror jeg har samme Jamie Oliver Tefal som da denne tråden ble startet, og den holder fortsatt koken. Den har muligens vart over fire år nå. :what:


#59

Tallulah sa for siden:

Ja, vi hadde jo det før og den varte hvertfall ikke kortere enn denne svinedyre. :mumle: Vi vasker ikke i oppvaskmaskin, og kjører ikke på full varme.

Jeg tror jeg går over til billige panner igjen, de varer tydeligvis ikke kortere. Så får jeg bare være teflonpannemiljøsvin. :sukk:


#60

daffy sa for siden:

Jeg tror rett og slett teflonstekepanner kommer med en utløpsdato uavhengig av pris. Så IKEA 365 panner på oss nå. Byttet akkurat ut de vi kjøpte for ca to år siden. Og de har vært akkurat like gode og vart like lenge som Tefal, Jamie, Scanpan som vi har hatt før.


#61

Myria sa for siden:

Jeg kan tipse om Green Pan stekepanner. Det var litt tilfeldig at vi endte opp med å prøve dem framfor å kjøpe ny på Ikea som vanlig, men Jernia hadde tilbud da vi var der så tok sjansen. De er bare ett år gamle foreløpig, men fremdeles som nye. De er non-stick og inneholder ikke teflon. :jupp:


#62

Vianne Rocher sa for siden:

Jeg har gitt opp jeg også. Hadde en kjenpedyr non-stick fra Le Creuset (som iallfall JEG behandlet pent, mistenker mannen min var litt mer uforsiktig). Det er den vi har hatt som varte lengst, men den gikk nå heden til slutt den også. Varte i 5 år. Nå har jeg en giga (det blir enorme pannekaker i den) fra Tefal men jeg har helt mistet troen på at de faktisk varer så lenge som selgerne påstår.

Stålpanne har jeg ikke prøvd. Kanskje det er det jeg skal prøve neste gang.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.