Vi har støpejernspanne, samt en stor panne med et slags belegg fra LeCreuset og en Jamie Tefal. Men jeg er så lei av at de nonstickpannene går i stykker! Det gjør virkelig vondt i miljøsamvittigheten å pælme stekepanner etter 1-2 år.
Samtidig så elsker jeg at de er nonstick og at man ikke trenger fett i pannen i særlig grad.
Finnes det en nonstickpanne som faktisk holder? Hve med sånne som har sånn glitrete keramisk belegg?
Jeg har gitt opp nonstickpanner og forholder meg til noe fettbruk i støpejernspanner. De funker i det minste og går aldri i stykker. I hvertfall så lenge jeg en gang i blandt rengjør dem skikkelig og smører med maisolje.
Jeg prøver å bli flinkere til å ikke bruke dem når jeg skal steke på høy varme, jeg tror det er det som herper dem. Men, ja, sliter med det samme. Ingen forskjell på billig og dyr heller. :mumle:
Vi har to stykker derfra. De holder uten tvil lenger enn alle andre jeg har prøvd. Vår eldste er nok 7 år, men om man sammenligner så er den nyere bedre så de mister seg litt med tiden. Vasker for hånd og bruker maskinoppvaskmiddel med vann og litt varm på platen eller salt om det er noe som har satt seg godt.
Den har jeg tre av! Kjøpte en til hytta på kampanje, og ble så fornøyd at jeg kjøpte i to str. til å ha hjemme også. Fortsatt storfornøyd, men de har en grense på varme, de også.
Dette er pannene jeg er desidert mest fornøyd med også.
Men som nevnt er det viktig å tenke på temperatur, det er det som tar livet av belegget.
Varme opp (og kjøle) ned gradvis for å unngå temperatursjokk.
Takk for tips! Da skal jeg se etter Woll og den Hard Face-pannen. Det er jo ofte salg på slikt. Jeg ser den hardfacepanna har en med en slags kontrollfunksjon så den ikke skal bli for varm. Er det vits i, eller bare tull?
Jamiepannen flasset plutselig helt absurd mye rundt festet til håndtaket (inni pannen), så nå gikk den i søpla.
Jeg kjøpte en rimelig stekepanne på Ikea for10-12 år siden og den har fungert så bra. Men for et års tid siden var den såpass sliten at jeg investerte i en dyrere stekepanne, den er allerede sliten.
Stekepanner er vel generelt en forbruksvare som skiftes relativt ofte. Så spørs det hva man trenger ifht vekt, temperatur, slipplett osv, det har vel litt å gjøre med hva man lager i den, også. Av slipplettpanner har vi hatt alt fra billig til kjempedyrt, og syns vel ikke prisen uten videre har vært noen markør for kvalitet. Wollpanna gikk til h.. akkurat som de andre.
Men Woll- gryte har vi vært fornøyd med, brukes til koking av melkeretter osv, det betyr noe.
Skulle akkurat til å lage en tråd om stekepanne da våre går i søpla etter ett år. Ser ut som Wold er tingen å satse på her så da går vi for den denne gangen.
Det trenger jo ikke være det. Jernpanner varer i flere generasjoner, så jeg gidder ikke være med på at man skal være nødt til å kaste stekepanner så ofte som 1-2 år. Da vil jeg ikke ha den.
Jeg har tre arvede jernpanner, to på Nordhuset og en hjemme og to vi fikk i bryllupsgave for 31 år siden. Slippbeleggreiene vi fikk er ødelagt for lenge siden.
Jeg har prøvd "alt", både rimelige og svindyre, og konkluderer med at Ikea sin er den beste, om jeg tar i betraktning at det ikke koster en formue å bytte den ut etter hvert.
Jeg tror dessverre ikke den perfekte stekepannen finnes, den som steker jevnt og perfekt uansett temperatur, har non-stick belegg, er enkel å rengjøre, ser fin ut og varer evig. :(
Jernpanner er noe annet. Var litt slepphendt med presisering. "Teflonpanner er forbruksvare." Ble sagt av en eller annen kokk som sa de varte 1-2 måneder på et restaurantkjøkken, og man kunne like gjerne kjøpe ikea som svindyrt.
Vi har to jernpanner også, men de kan ikke brukes til alt, for mange matvarer fester seg til pannen.
Begge jernpannene (og en jerngryte) har jeg arvet etter min bestemor. Hun døde da jeg var 19 år, og de var ikke akkurat nyinnkjøpte da hun døde heller. Jeg tror ikke jeg tar så feil hvis jeg anslår dem til å være ca 40 år gamle. Men non-stick er de dessverre ikke.
Joda, men vi driver ikke et restaurantkjøkken, og om det er slik at det er umlig å få teflonpanner til å vare mer enn to år av gangen så dropper jeg dem, rett og slett. Jeg greide meg fint uten intil for få år siden. Teflonbelegget inneholder jo blant annet fluor, som ikke er bare-bare å hive heller.
Men seff, det er SÅ digg med slippbelegg, så jeg vil jo helst finne en panne det går an å bruke over tid.
Jeg tror ikke Pannen Med Slippbelegg som Varer Evig fins. :nemlig:
Herrefader så mange jeg har hatt, dyre, billige, dobbeltslått belegg, kjendiskokkepanner, You name it og jeg har sikkert hatt de. :knegg:
Min påstand er at slippbelegg ikke er motstandsdyktig nok over tid, og uansett om du er forsiktig med temp og skarpe redskaper osv så ryker de etter et par-tre år uansett.
Jeg anbefaler å ha ei god panne i stål i tillegg til støpejernspanna. Den slipper lettere enn støpejern, tåler mye mer juling enn slippbelegg og varer ca evig. Du kan velge mellom rustfritt stål og karbonstål, rustfritt tåler mest, men karbonstål slipper litt bedre (og jeg synes den gir bedre karamelliserings/maillardeffekt).
Vi har woll panner, men de er ikke så veldig mye bedre enn andre panner. Hellstrømpanna bruker jeg lite for man trenger så vanvittig mye fett for å steke noe i den at jeg får vondt. Samme med grillpanna fra le creuset.
Hadde en dyr titanpanne også, men den ble ganske kjapt ødelagt den og.
Vi prøver ut en tefalpanne med keramikkbelegg på hytta. Den virker ok, men det er for tidlig å si om den er mer holdbar.
Billigpanner som byttes ut er det vi går for nå. Prøver å være forsiktig med temperaturen, og de holder litt lenger, men ikke veldig.
Vi prøver oss på en hardface nå, så får vi se. Den MÅ jo tåle litt mer siden den kan vaskes i oppvaskmaskin? Tenkte å IKKE gjøre det riktignok, samt få høvdingen til å steke burgere i støpejernspanna i stedet.
Jeg har hatt en med slippbelegg fra Tefal som har vart lenge, brukt og misbrukt og er fin enda. Etter jeg så en dokumentar på NRK for et par dager siden ble jeg overrasket over hvor giftig teflon og ptfe er i produksjon.
Jeg liker støpejernspannen min og tror jeg holder meg til den. Har noen erfaring med det hvite kjeramiske slippbelegget noen stekepanner har? Hvis det er uten ptfe er jo det et alternativ.
Vi slo til på dette tilbudet fordi den tefal-panna vi hadde begynte å synge på siste verset og den woll-kjelen vi har har holdt seg så godt. Så gjenstår det å se om den har noe lengre levetid.
Vi har brukt opp woll også, på linje med de andre, den varte nok noe lenger enn den fra rusta, men til gjengjelg kostet den mer også. For tiden har vi et par fra spis-serien de selger på obs og jeg gidder ikke dyre sekepanner lenger, de varer altså ikke nevneverdig lenger.
Vi har denne og jeg liker den veldig godt, eneste jeg syntes er negativt er at den er så innmari tung, hvis jeg skal helle innholdet over i en kjele f.eks sliter jeg.
Men det at jeg kan kneppe av håndtaket og sette den i ovnen er et stort pluss.
Den stekepannen jeg liker desidert best, mange i familien fikk til jul for 3 år siden, samtlige skryter av denne og de er like fine er Tefal Jamie Oliver serveringspanne i rustfritt stål.
Jeg "hamstret" de ute på Norwegian Outlet på Vestby.
God å steke i, rommer mye mat og kan settes rett på bordet. God å løfte ved at den har 2 hanker.
Okay, da er det fortsatt slik at jeg beholder og bruker de to jernpannene mine. Med (u)jevne mellomrom skrubber jeg jernpannene og jerngrytene med stålull og lar dem tørke godt før jeg smører med maisolje. Det syns jeg reduserer behov for fett en god stund og minsker risikoen for at noe brenner seg fast.
Da kan jeg oppdatere med at den Woll-pannen som vi kjøpte for halvannet år siden fremdeles oppleves som ny, og ser ut til å ha godt med levetid igjen. Vi vasker ALDRI panna i vaskemaskinen da, men den er svært lettvasket siden den har teflon.
Jeg kjøpte meg en stekepanne i stål som jeg har herdet i stekeovnen. Den er ikke heeeelt non-stick men mer enn godt nok til at jeg er fornøyd. Et svært, svært tynt lag med olje, tørk over med papir til det kjennes tørt ut, og så i ovnen med panna til oljen ryker og litt til og så kjøle ned inne i ovnen med døren lukket. En haug med fremgangsmåter på nett.
Jeg har en stekepanne fra Ikea som fremdeles virker ny. Den er flere år gammel og vaskes i maskin. Husker ikke hva den heter.
Har også to panner fra Jamie Oliver. De er mer bob bob. Belegget er blitt slitt og ting henger fast etterhvert.
Steker noen ganger i Le Creuset, forresten. Ikke panne, men glasert støpejernsgryte. Det er jo umulig. Alt henger fast. Er det meningen at man skal kunne steke i en sånn gryte?
Jeg tror rett og slett teflonstekepanner kommer med en utløpsdato uavhengig av pris. Så IKEA 365 panner på oss nå. Byttet akkurat ut de vi kjøpte for ca to år siden. Og de har vært akkurat like gode og vart like lenge som Tefal, Jamie, Scanpan som vi har hatt før.
Jeg kan tipse om Green Pan stekepanner. Det var litt tilfeldig at vi endte opp med å prøve dem framfor å kjøpe ny på Ikea som vanlig, men Jernia hadde tilbud da vi var der så tok sjansen. De er bare ett år gamle foreløpig, men fremdeles som nye. De er non-stick og inneholder ikke teflon. :jupp:
Jeg har gitt opp jeg også. Hadde en kjenpedyr non-stick fra Le Creuset (som iallfall JEG behandlet pent, mistenker mannen min var litt mer uforsiktig). Det er den vi har hatt som varte lengst, men den gikk nå heden til slutt den også. Varte i 5 år. Nå har jeg en giga (det blir enorme pannekaker i den) fra Tefal men jeg har helt mistet troen på at de faktisk varer så lenge som selgerne påstår.
Stålpanne har jeg ikke prøvd. Kanskje det er det jeg skal prøve neste gang.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.