Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Ny Serial!

#1

Tallulah sa for siden:

Serial har startet opp igjen! :hyper:

Nytt konsept, denne gangen følger de en domstol i et år, for å danne seg et godt bilde av hvordan rettsystemet virker. Jeg har bare hørt de to (tre, inkludert traileren, som gir et godt bakgrunnsbilde) første, men den er virkelig god. Trist, usentimental, og forbløffende åpen.

serialpodcast.org/


#2

Zulu sa for siden:

Ohyes, ohyes, ohyes! Denne har jeg skikkelig trua på etter den litt kjipe andre sesongen.


#3

Tallulah sa for siden:

Ja, samme her. Den andre sesongen ble for lang og ufokusert for meg. Også liker jeg godt at de er så klare på at historien om Adnad ikke sier noe som helst om rettsystemet i USA. Jeg syns det er utrolig spennende med et slikt innblikk som de presenterer nå. Og helt utrolig at de har fått så frie tøyler.


#4

Blå sa for siden:

Jeg er jo blant det rare mindretallet som likte andre sesong bedre enn første. Jeg gleder meg også veldig til denne. Problemet er at podcastlisten min er så lang at jeg er på evig og stadig voksende etterskudd.


#5

Polyanna sa for siden:

Ja, den er virkelig veldig bra!!

Jeg har hørt de to første episodene og syns den er interessant, tankevekkende og veldig lærerikt! Og dypt forstemmende. :sukk:


#6

Neket sa for siden:

Jeg har hørt første episode nå, og altså wtf? Jeg blir så glad for at jeg ikke bor i USA. Jeg håper jo tingenes tilstand er litt bedre her, men det er kanskje naivt? Spesiellt det med at advokaten var bekymret for at han kunne bli stemplet som "vanskelig" for å ikke ta det tilbudet de fikk, selvom han var overbevist om at hun ikke var skyldig. Og alle kostadene! Det er dyrt å være fattig i statene ass. :sukk:


#7

Polyanna sa for siden:

Jeg har trøstet meg med at virkeligheten man ser i serier som The Good Wife tross alt IKKE er virkelighet, men jommen virker det temmelig nært likevel.

En utfordring er jo at dommere er folkevalgt...


#8

Zulu sa for siden:

«It never helps to be black, it never hurts to be white.» :sukk:


#9

Neket sa for siden:

Ja, jeg mener jeg har lest at en av tre afroamerikanske menn blir satt i fengsel i løpet av livet. Det er jo helt villt mye.

I tillegg er det jo mange som sitter i årevis i varetekt uten dom for forbrytelser som ikke nødvendigvis er så alvorlige, de bare har ikke penger til å betale kausjon.


#10

Polyanna sa for siden:

Og så ser man også det samfunnet som forer folk inn i dette systemet. Folk som over generasjoner lever i håpløse, rotløse, fattige tilværelser der det ikke finnes tilstedeværende fedre, det er dårlig kvalitet på skolene, gjengene er høyst tilstedeværende, og så er narkotikabruk så veldig utbredt og normalisert!

Det er åpenbart helt hårreisende at en dommer kan prøve seg på å pålegge noen at de ikke skal få flere barn de ikke vil ta ansvar for, men samtidig må det føles totalt håpløst å få den ene etter den andre inn i rettssalen, som har vokst opp i et hjem der far hverken betaler, er til stede eller på noen måte bidrar, med en mor som ikke når over alt, i utfattigdom og med rus. Så jeg forstår ønsket om å riste disse ungene mennene som får unge etter unge de ikke tar seg av. :vetikke: Samme hvor systematisk fattigdommen er, så ligger det jo noe personlig ansvar der også.


#11

Tallulah sa for siden:

Jeg håper virkelig at denne serien får slagkraft. Jeg holdt på å glemme å gå av bussen når jeg hørte på den siste episoden med dommeren (eller egentlig flere av dem) som oppfører seg så vilt. Jeg var så sjokka. "Ta i mot 14 år ellers så settes du inn på 3 ganger livstid" uten å engang ha hørt saken! :what:


#12

Neket sa for siden:

Merker jeg må kjøre den lange veien hjem fra jobb i dag for å høre på epsiode to. Neida. Joda.

Men det er jo helt crazybananas.


#13

Polyanna sa for siden:

Ja, hele det "deal"-systemet deres er jo helt skrudd, det har jeg alltid ment.

Men samtidig, med så helt ekstremt mange saker så MÅ de kanskje det, ellers hadde vel hele systemet knelt. :vetikke:


#14

Polyanna sa for siden:

Anbefaler forresten også siste episode av This American Life. Den peker også på utfordringen rundt minoritetsspråklige.


#15

Tallulah sa for siden:

Joda, men her var det ikke snakk om en deal mellom forsvarer og påtalemyndighet, men at dommeren slang ut en deal før saken hadde blitt presentert. Det er ikke lov.


#16

Polyanna sa for siden:

Ja, det var jo helt uttafor, men jeg syns altså selv det som ER lov er ugreit.


#17

Tallulah sa for siden:

Ja, enig i det. Godt illustrert i den første saken, hvor aktor mente at det ikke var såå stor forskjell mellom dommen jenta fikk og hva hun hadde foreslått at hun skulle få. Konsekvensene i det amerikanske systemet gjorde jo forskjellen enorm.


#18

Tallulah sa for siden:

Den siste episoden holdt jeg på å grine av sinne av. For et drittsysyem, med noen virkelige drittfolk!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.