Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

God cheesecake i Oslo (takeaway), hvor har de det?

#1

Miss Norway sa for siden:

Jeg kan bake mye rart, men akkurat ostekaken og jeg er ikke venner. Og nå ønsker storesøster seg det til bursdagen, så da må den anskaffes. Jeg har aldri kjøpt det før, men ser jo at de fleste bakeriene har en eller annen variant. Jeg rekker ikke spise meg gjennom alle - så må ty til FineForumet:

Hvor har de ferdig god, tradisjonell, creamy ostekake med kjeksbunn? Uten masse rare smaker og geleer og frukt og saus - mer sånn som skikkelig god hjemmelaget?


#2

Tallulah sa for siden:

Tenker du bakt, eller gelatinbasert?


#3

Miss Norway sa for siden:

Der har du grunnen til at vi ikke er venner... Bakt, den er mer sånn fluffy, ikke sant?

Nei, tenker nok gelatinbasert. Sånn ostekrem, men ikke pudding/fromasj.


#4

Tallulah sa for siden:

Hm, vanskelig å si. De aller fleste ostekaker jeg ser til salgs er gelatinbaserte. Jeg syns det er lite creamy-feeling over dem, men den bakte er muligens litt mer "tung fromasj"-aktig konsistens på den bakte. Den bakte er vel mest amerikansk, så du kan jo spørre din amerikanofile mann om forskjellen! :humre:

Pascal er jo et safe bet, men det er gjerne litt fancy med gelelokk og sånn.



#6

Ru sa for siden:

Møllerens. Fåes på Rema. Kan ikke gå galt. :filer:


#7

Miss Norway sa for siden:

Den finner jeg ikke på hjemmesiden deres?


#8

Karamell sa for siden:

Det er en 1-2-3-kake.


#9

Tjorven sa for siden:

Jeg synes bakt ostekake er MYE bedre enn fromasjkakene. Bakt ostekake bør serveres med enten jordbær- eller bringebærsaus.

Men sist gang jeg bakte ostekake så klarte jeg å utløse brannalarmen i hele borettslaget, så jeg vet ikke helt om jeg tør å forsøke meg flere ganger.


#10

Karamell sa for siden:

Men hvis ungdommen vil ha "norsk" med gelantin og Philadelphia kan kan ikke anbefale bakt. ;) Synes jeg da.


#11

Madicken sa for siden:

Jeg synes også bakt ostekake er uendelig mye bedre enn den, etter min mening, nitriste med kjeksbunn, fromasjkremfyll og gelelokk, men hør med ungdommen først, du.




#14

Ru sa for siden:

Åhnei! Er den vekk?! :dåne:
Det var jo så kjapt og greit og lite styr med den. :sukk:

Da må man bake selv. Det er ikke så vanskelig, jeg driver ikke med sånn der tøys med gelelokk. :niks: Ei heller med gelatin.

Måtte lete litt, men tror jeg har laget noe som ligner på denne; www.detsoteliv.no/oppskrift/ostekake-med-gelelokk
Den har gelepulver i stedet for gelatin i selve ostemassen.

Jeg er dronningen av latskap, så nå er jeg veldig veldig skuffet over Møllerens dersom de har tatt ostekaken ut av sortimentet. :skuffet:



#16

Niobe sa for siden:

Oppskriften på cacas sin ostekake er superenkel, uten gelatin, og kan i grunn ikke bli mislykket. Jeg har laget den mange ganger, også før jeg kunne bake i det hele tatt. Den slår an blant den yngre garde.


#17

Ru sa for siden:

Takk, Niobe, det er nok den jeg har laget. :nikker:


#18

Niobe sa for siden:

Ingredienser:
Kjeksbunn
300 g søt havrekjeks
75 g smør

Fyll
3 dl fløte
3 dl lettrømme
5 ss siktet melis
1 ts vaniljesukker
1 pakke Philadelphia naturell
1 pakke sitrongele
2 dl vann

Topp
1 pk gele

  1. Lag kjeksbunn
  2. Pisk fløten stiv.
  3. Pisk så rømme, ost, melis og vaniljesukker til en smidig masse, visp blandingen godt slik at det ikke blir «osteklumper» i kremen.
  4. Blandes så dette med den piskede kremen. Tilsett den avkjølte sitrongeléen og pisk videre til alt er blandet.
  5. Sett formen inn i kjøleskap til fromasjen er stiv.

#19

Candy Darling sa for siden:

Ja, du kan jo ikke kjøpe bakt ostekake hvis det er en sånn svigermorkake de vil ha? Jeg liker den godt, jeg, frisk og fin, med gelé og det hele. :knegg:



#21

Gaia sa for siden:

Det viktigste du gjør når du lager ostekake som ikke skal stekes er å sørge for at geleen er kald nok, før du blander den i ostemassen. Min «idiotsikre» ostekake er som følger: lag gelé med ca halvparten av vannet på pakken. La den stå og kjøle seg ned til den er romtemperert. Pisk en liten kartong kremfløte. Pisk ett beger rømme med ett beger kremost (enten Philadelphia eller kremost fra tine med mandarinsmak.) Bland oste- og rømmemassen med pisket krem og temperert gelé. Tilsett eventuelt litt vaniljesukker (og melis), hvis blandingen ikke er søt nok. Lag kjeksbunn av 1 pk valgfri kjeks og 75-100 gram smør. Hell ostemasse over kjeksbunn og kjøl ned til kaken er stiv. Ha eventuelt gelelokk på toppen. Husk at også den geleen må være temperert før den helles over den kalde kaken. Ellers har Samson god, bakt ostekake.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.