Jeg kan bake mye rart, men akkurat ostekaken og jeg er ikke venner. Og nå ønsker storesøster seg det til bursdagen, så da må den anskaffes. Jeg har aldri kjøpt det før, men ser jo at de fleste bakeriene har en eller annen variant. Jeg rekker ikke spise meg gjennom alle - så må ty til FineForumet:
Hvor har de ferdig god, tradisjonell, creamy ostekake med kjeksbunn? Uten masse rare smaker og geleer og frukt og saus - mer sånn som skikkelig god hjemmelaget?
Hm, vanskelig å si. De aller fleste ostekaker jeg ser til salgs er gelatinbaserte. Jeg syns det er lite creamy-feeling over dem, men den bakte er muligens litt mer "tung fromasj"-aktig konsistens på den bakte. Den bakte er vel mest amerikansk, så du kan jo spørre din amerikanofile mann om forskjellen! :humre:
Pascal er jo et safe bet, men det er gjerne litt fancy med gelelokk og sånn.
Jeg synes også bakt ostekake er uendelig mye bedre enn den, etter min mening, nitriste med kjeksbunn, fromasjkremfyll og gelelokk, men hør med ungdommen først, du.
Oppskriften på cacas sin ostekake er superenkel, uten gelatin, og kan i grunn ikke bli mislykket. Jeg har laget den mange ganger, også før jeg kunne bake i det hele tatt. Den slår an blant den yngre garde.
Ja, du kan jo ikke kjøpe bakt ostekake hvis det er en sånn svigermorkake de vil ha? Jeg liker den godt, jeg, frisk og fin, med gelé og det hele. :knegg:
Det viktigste du gjør når du lager ostekake som ikke skal stekes er å sørge for at geleen er kald nok, før du blander den i ostemassen. Min «idiotsikre» ostekake er som følger: lag gelé med ca halvparten av vannet på pakken. La den stå og kjøle seg ned til den er romtemperert. Pisk en liten kartong kremfløte. Pisk ett beger rømme med ett beger kremost (enten Philadelphia eller kremost fra tine med mandarinsmak.) Bland oste- og rømmemassen med pisket krem og temperert gelé. Tilsett eventuelt litt vaniljesukker (og melis), hvis blandingen ikke er søt nok. Lag kjeksbunn av 1 pk valgfri kjeks og 75-100 gram smør. Hell ostemasse over kjeksbunn og kjøl ned til kaken er stiv. Ha eventuelt gelelokk på toppen. Husk at også den geleen må være temperert før den helles over den kalde kaken. Ellers har Samson god, bakt ostekake.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.