Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Londonjomfru ...

#1

Camomilla sa for siden:

Hvor bor man og hva gjør man?

Vi er to voksne og en tenåring.
Poden er ikke interessert i Harry Potter, men typ Big Ben, slottet, London Eye osv.
Tror ikke vi går på musikal, men får se.
Jeg skulle hatt noe undertøy og Dr. Martens.
Mannen er bare flexi.

Hvor bor man sentralt liksom?
Hva måååå vi se/gjøre?

Blir en helg i Januar.


#2

IOA sa for siden:

Bravissimo-butikk. 😊


#3

Camomilla sa for siden:

Ja, det var det den het.
Takk.


#4

Koma sa for siden:

Jeg var der i våres med 2004/2005 barn. Jeg kan anbefale the Dungeons. Veldig bra opplegg. Ligger ved London Eye og man kan kjøpe kombibilletter.

Ellers spiste vi middag i The Shard, og det var helt fantastisk. Var ikke helt oppe i tårnet, men vurderte det. Der kan man ta noen 3D rides som ser morsomme ut.


#5

Pamina sa for siden:

Hvor sentralt tenker du?

Vi var i høstferien i fjor og bodde på Holiday Inn i Berkley Street - veldig sentralt, kort til Picadilly circus, t-banen går hele veien fra Heatrow og rommene er store nok til to voksne og et barn. De operer med doble dyner, men er rause med dem om man ikke ønsker dem.

Bra frokost og busstopp og t-bane er 1-2 minutter unna.

Kjøp billetter på forhånd til London Eye, dere må ha en timeslot for å komme inn der, det lønner seg egentlig å gå innom kvelden før, eller bestille tid nett før du reiser.

Madam Tussaud fungerer fint om morgenen, men kan være lurt å bestille i forkant det og om dere er der i helgen - det hadde blitt bra og var morsomt å være på. Det fint fellesbilletter for flere atraksjoner - det blir billigere om du bestiller flere sammen.


#6

Camomilla sa for siden:

Takk.

Såpass sentralt at vi ikke må busse eller bane en evighet for å komme hjem.
Madam Toussad, notert og kjøpe billetter på forhånd. Lurt.


#7

allium sa for siden:

Med barna har jeg bodd på Premier Inn, de har flere hoteller sentralt, ok familierom og bra frokost, barn spiser gratis med en betalende voksen.

Jeg synes det hyggeligste shoppingområdet er Covent Garden. Der finner du både Bravissimo og Dr.Martens.

Den opplevelsen med barna jeg husker best er Tower. Science Museum var også bra, og det var lurt å komme tidlig, for da fikk barna masse oppmerksomhet av personale som hadde lite å gjøre.


#8

Pelen sa for siden:

Rundt Covent garden har jeg syntes har vært mest hyggelig å bo. Vi har bott på et Radisson-hotell der.


#9

Inagh sa for siden:

Camden Market er et must å få med seg, et mylder av små, spennende sjapper. (Hvorav mange ikke tar betaling med kort, så husk cash.)

Sier meg enig med Pelen i at det er hyggelig å bo rundt Covent Garden.


#10

Pøblis sa for siden:

Uansett hvor man bor i London, må man regne med litt avstand til enkelte ting. Covent garden/west end/soho synes jeg er fint å bo.
Enig i at markedet i Camden lock er kult, og jeg ville ha hoppet over madam Tussauds, men gått for london eye og tatt en tur til natural history museum og science museum. De ligger vegg i vegg. Man kan se både romskip og dinosaurer, og begge museene har kule butikker hvor det er gøy å shoppe.
Billetter på hop-on-hop-off-sightseeingbussene kan være lurt å kjøpe når men er i london flrste gang. De går til alle de største destinasjonene, så danner man sege t bilde og kan gå av og på som man vil. Jeg syne sTower of London er spennede, særlig hvis man kjenner litt til engelsk og britisk historie.


#11

millact sa for siden:

Jeg har bodd mye på Pamina’s hotell ifm jobbreiser. Det er sentralt og greit.


#12

Charlie sa for siden:

Syns det ikke er så nøye for oss hvor vi bor, bare det er i nærheten av banen, men vi farter gjerne litt hit og dit. Premier Inn er fint med barn. Det er mye knøttsmå rom i London, PI er ikke så verst.

Vi var helt øverst i The Shard. Mye høyere enn London eye osv., så skal man flere ting, er det sikkert lurt å spare The Shard, ellers virker det andre smått. Du kjenner vinden på et vis selv om det er glassvegger, så ha på godt med klær. Vi var der sent ettermiddag og fikk med solnedgangen, det var superflott å se byen skifte fra sol til mørke og city of lights. Det koster en del å komme opp, litt billigere på nett.

Tower Bridge likte vi godt, man går oppe, fine utstillinger, bra opplegg og det er glass i gulvet så man ser biler og sånt under. Mange la seg på gulvet og tok selfier med bilene under.

Natural history museum er flott, det tror jeg alle vil synes.

Sjekk hva som er på Horniman museum, der er det ofte mye fint, og en flott park utenfor. Vi liker å ta toget dit, og toetasjers buss ned til byen igjen, kjører gjennom masse nabolag.

Household Cavalry museum er stallen til dronningen, fin samling av hesteting og historiske saker, uniformer barn kan prøve og dere ser inn i stallen. Kom gjerne litt før vaktskiftet, så kan dere se de gjør seg klar i stallen ( vinduer inne i museet) og se vaktskiftet etterpå.

London har massevis av spesialmuseer, Sherlock Holmes og brannbiler, rugby og hvahardu.

Ellers syns jeg man skal gå i parker, spise fish and chips og kjøre masse buss i annen etasje.

Og ligge laaaaaangt unna leketøybutikken Hamleys. :vismann:


#13

Camomilla sa for siden:

Tusen takk folkens.
Vi er snart klare for å bestille.


#14

Camomilla sa for siden:

Dette har jeg blitt anbefalt.
Hvordan ligger det i forholdt til sentrum?


#15

Pøblis sa for siden:

Du her glemt lenken. Men sentum er stort i London, altså - så dere må bare finne ut hva dere vil bo nært. :ja:


#16

Camomilla sa for siden:

www.booking.com/hotel/gb/holidayinnkensington.no.html?aid=898224;label=Share-Mgce2t%401537818144;sid=66e4e8c168974fa991841307d3542531;age=13;checkin_monthday=18;checkin_year_month=2019-1;checkout_monthday=20;checkout_year_month=2019-1;do_availability_check=1;group_adults=2;group_children=1;hp_avform=1;hp_group_set=0;no_rooms=1;req_adults=2;req_adults=2;req_children=1;req_children=1;room1=A%2CA%2C13;sb_price_type=total;tab=1;type=total&


#17

allium sa for siden:

Cromwell road er ganske trafikkert, så der kan det være noe støy. Det ligger med Piccadilly line, det er praktisk, for den går til mange sentrale steder, og til Heathrow.


#18

apan sa for siden:

Jeg har bodd der 2 ganger. Trives kjempegodt der. Hyggelig og praktisk.


#19

Camomilla sa for siden:

Takker.


#20

apan sa for siden:

Det stemmer jo med det med trafikken. Men mye lyd mange steder i London.


#21

Jålebeinet sa for siden:

Vi bor der nå. Har rom ut mot gaten, men plages ikke av trafikkstøy. T-banen er 1 minutt unna, Piccadilly Line. Stasjonen heter Gloucester Road.


#22

Camomilla sa for siden:

Åh.. takk.


#23

Camomilla sa for siden:

Vi er klare m få dager.
London Eye er stengt, opp i The Shard utgår da de har fullt.
Men vi har lagt opp litt annet.

Vinkjøler t bane kort på flyplassen så vi kan farte rundt, ja?
Mener å ha hørt det er smart.


#24

Elise sa for siden:

Skal dere drikke så mye at dere må ha med vinkjøler på t-banen? :eek: :knegg:

Hvis du har sånn kontaktløs nytt visa-kort kan du bruke det i stedet for Oyster-card. For å sjekke om du har det, se etter dette symbolet på kortet ditt.


#25

Hyacinth sa for siden:

Det beste stedet jeg har bodd på i London er Strand Palace. Det ligger like nedenfor Covent Garden i retning Waterloo Bridge. Hotellet har store rom og er rimelig, men viktigst for meg er beliggenhet. Jeg liker meg i gangavstand fra dette. Mange nordmenn sverger til Bayswater, men jeg synes det området er skikkelig døllt, mulig det er noe jeg har misforstått...


#26

Camomilla sa for siden:

:knegg:
Den var fiffig.

Mente kjøper t bane kort, men den tok du fint.


#27

Elise sa for siden:

Som erstatning for London Eye (eller, jeg vet ikke, har ikke vært i London Eye) kan dere se om dere får billetter (gratis) på Skygarden. Da kommer man også veldig høyt opp, panoramautsikt og mange muligheter til å ta fine bilder. :jupp: skygarden.london/sky-garden Klikk på "book a free visit" litt ned på siden her. Siden dere har billetter til et gitt tidspunkt er det ikke noe kø å snakke om.


#28

Wix sa for siden:

Vi var i London rett før jul, og skulle liksom finne Big Ben, men den var innestengt av oppussings-stillaser og whatnot. Mulig oppussingen er ferdig nå men kan være greit å være forberedt på det.


#29

Charlie sa for siden:

Kjempetips, takk, Elise.


#30

Novla sa for siden:

Støtter forslaget om Skygarden. :nikker: Man kan også bestille bord for å spise frokost der (Darwin Brasserie); nydelig mat, og helt magisk å se soloppgangen derfra.


#31

Fløyel sa for siden:

Beste stedet vi har bodd i London er Leicester Square, her har du Piccadilly Cirkus, Soho, Covent Garden, Chinatown, undergrunnen, Regent st og en mengde restauranter i umiddelbar nærhet. Vi leide Uber leilighet her. Undergrunnen fra Heathrow har stopp her også.

Sist jeg var der med søs bodde vi i Carnaby St, rett over veien for Liberty og en sidegate til Regent st med kort vei til Oxford st, det hotellet var også veldig sentralt, men jeg holder en knapp på å finne et hotell i nærheten av Leicester sq.
Vi har tidligere bodd i Bayswater, Kensington, Chelsea og Mayfair, men heretter velger jeg "den andre" siden.


#32

Charlie sa for siden:

Vi har bestilt Premier Inn på Leicester square, og håper det ikke renner inn avbefalinger :fnis:


#33

Fløyel sa for siden:

Det er supersentralt! Da bor dere "midt" på torget.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.