Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Klær til tenåringsgutt

#1

Smash sa for siden:

Sønnen som går i 9. klasse skal bytte skole etter høstferien, fra en bygdeskole der alle går i treningsklær og uten noe merkepress til en sentrumsskole der det er litt mer fokus på merker og et mye større miljø. Tenker han kan få litt nytt både pga. skolestart og fordi han har vokst veldig mye de siste månedene, men jeg har ikke peiling på hva som er kult og ikke, og det har i grunn ikke han heller. Han har gått med svarte treningsbukser hver dag i 5-6 år, og hettegensere med ei fotballskjorte under. Så han har vært ganske rimelig i drift. :humre: De kompisene han kjenner der fra før er nok midt på treet i forhold til klær og merker, og der kommer nok vår sønn også til å ligge, men hva kjøper vi? Hvilke merker er det ungdommen vil ha. Jeg spurte datteren på 16, og hun snakket om peak, fila og vanlige sportsmerker, men hun var veldig på at "du må kjøpe merkeklær til han!" Så, jeg tenker han kan få noen plagg nå til å begynne med, så får vi se mot jul om vi har lagt oss på en OK linje.

Han er tynn og smal, ca. 162 høy, men vokser litt hver måned for tiden, så greit å ha noe å vokse i. Alle dongeribuksene på HM er altfor vide i livet, så han har kun ei dongeribukse igjen som vi kjøpte i USA i sommer, måtte legge bort 5 fine jeans for 1 måned siden, men de var i størrelsene 152/158, så det var i grunn på tide. Jeg vil tro han trenger et par smale jeans, men hvor finner jeg det? Kanskje ei chinos som er smal? Et par hettegensere i rett merke? Vanlige gensere? Og hvilke sko går de med? Han har et par kule vintersko fra Timberland som han fikk i fjor, og de tror jeg er passelig i år.

Han vil gjerne at jeg fikser dette. :knegg:


#2

Polyanna sa for siden:

Her har i hvert adidas hettegensere vært veldig pop. Trenger ikke mer enn en eller to, de flytter inn i dem og blir boende der. :knegg: De er dyre, da!


#3

Tjorven sa for siden:

Må han ha nye klær på forhånd? Nå går snuppa mi riktignok bare i 8. klasse, men alle de gutta som fyker inn og ut av døra har har på seg treningsbukse og hettegenser. Nå er jeg spesielt lite oppmerksom på merker, men det er i hvert fall ikke store merker som flashes.

Kan han ikke begynne og så gi uttrykk for om det er noe han føler at han trenger?


#4

Smash sa for siden:

Han har en adidasgenser, og den bor han i ja. :knegg: Kanskje få en til i annen farge. Han trenger vel strengt tatt ikke noe nytt, men nye jeans burde han hatt uansett. Og et par nye hettegensere, siden han bor i de to han har.


#5

Tjorven sa for siden:

Ja, det er jo godt mulig at han trenger nye klær, altså. Men det høres ikke ut som han er veldig "far off" med den stilen han allerede har. Nå går ikke snuppa mi på noen sentrumsskole, men jeg tror allikevel at skolen hennes er ganske sånn midt på treet klesmessig - i Oslo.


#6

apan sa for siden:

Er det ikke dongeri og hettegenser som er greia da? Merket på hettegenseren kan sikkert være et poeng mange steder. Hollister bruker jo mange. Min bruker ikke det, men liker sportsmerker, type Adidas.


#7

Tallulah sa for siden:

Så lenge det er store logoer på, burde det være innfor. :knegg:

Levis-t-skjorter med logo, Adidas og Nike-hettegensere med logo er vel gjengs.


#8

My sa for siden:

Alle 8.klasseguttene som er innom hos oss har jeans eller treningsbukser og hettegenser. Jeg legger ikke så godt merke til hvilke merker de har, men tror Fila og Adidas er gjengangere ja.

Fikk forresten nettopp link til gruppebilde fra skolefotografering, og når jeg tar opp klasse 8D på skjermen her, :lupe: så ser jeg at alle guttene på første rad (som er de jeg ser bena til) har treningsbukser. Det var tatt litt tidligere i høst, så mange har t-skjorter men det er noen hettegensere også, og av de jeg klarer å identifisere logo på er det en Peak Performance, en klubbhettegenser fra fotballaget, en Puma, en svart adidas, en det ser ut som det står Gant på, en som begynner på Hil- (så trolig Hilfiger), og flere som det er umulig å se merke på, da med vanlig amerikansk collagetrykk, trolig fra ymse kjedebutikker. Ei jente står det Nike på, resten av jentene har ensfargete hettegensere, eller diverse topper (min jente har for anledningen på seg en Levis-tskjorte, ser jeg).

Merker meg samtidig at hvis han trenger innesko er det plastslippers fra adidas som gjelder. :knegg:

Byskole, i et område med mange ressurssterke familier og et sterkt idrettsmiljø.


#9

Smash sa for siden:

Det høres ikke ut som om det er så veldig store forskjeller da, verken fra by eller bygd eller fra fylke til fylke. :knegg: Utfordringen blir kanskje å finne jeans eller chinos som er smale nok, han er liksom mellom gutte- og herreavdelingen nå, så det spørs om han må være med å prøve en dag.


#10

My sa for siden:

Tror ikke det er så store forskjeller nei, ungdomsskoleelever er stort sett kliss like i stilen overalt.

Kan ikke hjelpe med bukser da, jeg har jente, og aner ikke hvor kompisene hennes handler sine bukser (ut over G-sport og XXL, selvsagt :knegg: ).


#11

Pepper Lemon sa for siden:

Superdry er greia hos oss, og så bruker kidden min en del hettegensere fra Billabong. De er fine, synes jeg. Mye og gode, og ensfargete med bitteliten logo. Ikke dyre.


#12

trøtt sa for siden:

Her er det gant som ønskes. Ikke noe vi kjøper, men det er nok andre som får det siden ønske er så stort.

Av bukser er det Jack and jones og lee som vistnok er greit. Hm og cubus er tydeligvis det verste av bukser.


#13

scilla sa for siden:

Jeans og hettegenser og Puma-sneakers er gjengangere her. Lee har en modell som heter Luke som er fin og smal i modellen.


#14

Maverick sa for siden:

Min femtenåring bruker joggebukser av ymse sorter, trenger ikke være noe merke, kan like gjerne være sånne grå sweats, hva som helst av t-skjorter og hettejakker og hettegensere. Ikke noe som helst merkefokus, bortsett fra at han har en forkjærlighet for hettejakkene og t-skjortene fra jobben min. :knegg:


#15

Bonzai sa for siden:

The Hundreds fra Urban er pop.


#16

Anne C sa for siden:

Der jeg jobber har det egentlig alltid vært mye merkepress. Men jeg synes ikke det virker så ille nå, det går mye i Superdry, og litt Hollister. Synes alle gutta omtrent går i treningsbukse.


#17

Chablis sa for siden:

Jeg vet det er mye merkepress ,der min skal gå på ungdomsskolen men hva slags merker på inneklær er jeg usikker på,
Yttertøy er visst parajumpers.


#18

Polyanna sa for siden:

Angående merkeklær og collegegensere: jeg syns generelt sjelden det er "verdt det" å betale overpris for en logo, men når det gjelder disse genserne som de "flytter inn i", så er det faktisk et poeng å kjøpe noen med litt kvalitet. De brukes og vaskes og brukes og vaskes. Vi har ikke voldsomt bred erfaring, men adidas har holdt seg kjempegodt. Noen billigere har blitt veldig fort sjuskete. Så det kan være greit for både miljø og lommebok å heller kjøpe 2 dyre enn mange billige.


#19

Lyppa sa for siden:

Stikk innom Carlings hvis dere har det i nærheten. Vi pleier å få god hjelp til buksevalg og bestilling hvis de ikke har rette størrelsen inne.


#20

Linella sa for siden:

Vi får også god hjelp på Carlings til å finne bukser til smal tenåring.


#21

millact sa for siden:

Ingen press på vår ungdomsskole. Det går i treningsklær og hettegensere der og.


#22

Smash sa for siden:

Jeg bestilte et par bukser på kidsbrandstore, så får vi se om de er fine, hvis ikke må vi ta en butikkrunde. Takk for tips!


#23

apan sa for siden:

Inspirert av denne tråden fikk jeg med meg eldstemann innom Zalando. Bestilte t-skjorter og en hettegenser fra Hollister, Adidas og Levis. Jeg får stadig rabattkoder der inne, så ser at det er ganske lurt å bestille der istedenfor å dra ham rundt. Han likte hettegenserne fra Superdry veldig godt, men det får han ønske seg til jul. De var for dyre.


#24

Beckett sa for siden:

Min supersmale 13-åring (164 cm høy) har flyttet inn i Jegging Jade fra Cubus. Jentebukse, egentlig, så han vil ikke kjøpe dem selv. Men siden han er så smal og elsker smale bukser, er dette omtrent eneste alternativ.
På genserfronten er det hettegenser som gjelder - Levis, Hollister og Adidas.

Lite tettsted ikke altfor langt unna Oslo.


#25

Smash sa for siden:

Og den blir ikke jentete på han? Jeg husker jeg prøvde noen jentebukser til han som er 10 år da han var mindre, men det ble så tydelig at det var jentebukse slik at vi dropppet det. Name It har hatt smale bukser, men tror ikke de har større enn 14 år. H&M hadde superskinny før, men det har de dessverre sluttet med.


#26

Normy sa for siden:

Bor midt i Oslo, og på skolen her er det heldigvis forsvinnende lite merkepress. Men de er ganske like i guttegjengen. Alle i svarte jeans eller treningsbukser, svarte joggesko og hettegensere i div merker og farger.


#27

Beckett sa for siden:

Nei, de ser ikke jentete ut. Han har noen superskinny fra H&M også, men de blir for romslige, synes han.

#28

Smash sa for siden:

Da skal jeg prøve de ut på begge guttene, takk for tips!


#29

Skilpadda sa for siden:

Vi har også fått god hjelp på Carlings til vår gutt som også er totalt uinteressert i merker, men likevel vil ha bukser som faktisk passer. :knegg: Han liker ikke skinnyfit, men trenger de aller smaleste størrelsene, og da er det greit med en jeansbutikk med litt ulike fasonger.


#30

Smash sa for siden:

Jeg er bare usikker på om han er lang nok til Carlings sine modeller, han har akkurat bikket 160 cm. Men søstra har fått god hjelp der, hun har lange tynne bein etter sin far. :knegg:


#31

Bayone sa for siden:

Jack & Jones har bukser i tommer. Men relativt slanke 9. klassing på 165 fant jeans der. Den har dog blitt ekstremt lite brukt for her går det kun i joggebukse og hettegenser. De har fine joggebukser på J&J også forresten.


#32

millact sa for siden:

Hvor kjøper man Billabong?


#33

millact sa for siden:

Hvordan får du rabattkoder hos Zalando?


#34

Martis sa for siden:

Hvis du registrerer deg og sier ja til tilbud så får du slike med jevne mellomrom, enten på Mail eller sms.


#35

millact sa for siden:

Jeg har tydeligvis ikke gjort det.


#36

Pepper Lemon sa for siden:

Det var en tre år gammel post, så jammen ikke sikker på om det fortsatt stemmer, men den gang var det Zalando.


#37

millact sa for siden:

Ja, gammel post. Plutselig har jeg omtrent tenåring som bryr seg om klær. Vokst har han også gjort.


#38

Chablis sa for siden:

Zalando har billabong , mulig boardshop også.


#39

millact sa for siden:

Innser at jeg blander med Bula, men greit med flere merker å søke på.


#40

GinaK sa for siden:

Vi ryddet i klesskapet til minsten i går og det ble tomt, gitt. Han har vokst masse og har sine favorittklær så han trenger ikke like mye lengre.
Har funnet favorittolabuksa på Jack&Jones. Heter Comfort. Jeg prøvde den og den er virkelig stretchy og myk.
Går ellers mest i fotballbukser, joggebukser og litt store hettegensere.
Er ikke veldig opptatt av merker men han har en hettegenser med Gantmerke,en med Levistrykk og 2 fra Jack&Jones. Og låner noen ganger fra storebroren.


#41

Vianne Rocher sa for siden:

På Junkyard (tidligere Urban) har de mange ulike merker (og prisklasser) og de tar ofte inn klær helt ned i xs herre.


#42

millact sa for siden:

Takk for tips! Kan godt hende XS kan passe.

Snart er jeg lavest i huset. Jeg har allerede de minste skoene.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.