Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Å få iPhone til å sende meldinger fra eget nummer

#1

Bluen sa for siden:

Jeg har satt opp begge barnas iphoner med min egen Apple-ID i bunnen. På jentas telefon sender hun likevel meldinger og ringer fra sitt eget nummer (altså det som ligger i Sim-korter), mens på guttens telefon er det bare mitt telefonnummer (og mailadresse) som vises og virker ved sending av SMS. Det ser ikke ut til at jeg har mulighet for å legge til nummeret fra Sim-kortet. Dette driver meg snart til vanvidd! Det er like umulig på iPhone 5 som iPhone 7. Noen som kan hjelpe meg?


#2

Høst sa for siden:

Du har sikkert prøvd dette, men Innstillinger -> Meldinger -> Send og motta og så velger du nummer der?


#3

Bluen sa for siden:

Ja, der er der jeg befinner meg - og nummeret fra Sim-kortet dukker ikke opp der. Det er heller ikke mulig å legge til noe.


#4

Adrienne sa for siden:

Har du prøvd å legge til telefonnummeret i apple-id-en? Innstillinger -> AppleID (helt øverst i menyen) -> Navn, telefonnummer, epost og så legge inn telefonnummer?


#5

Bluen sa for siden:

Lurt - der var den, ja! Jeg får lagt til hans nummer, men det blir likevel ikke tilgjengelig for meldinger og FaceTime. :mumle:


#6

Niobe sa for siden:

Hva med Innstillinger>Telefon>Mitt nummer?


#7

Bluen sa for siden:

Ja, der er det riktig! Meldinger og FaceTime er det verre med.


#8

Esme sa for siden:

Vet det ikke er det du etterspør men må likevel anbefale å opprette barne-appleid for ungene og ha det som en familie. Da kan de laste ned apper når de får tillatelse (jeg og mannen får et varsel og kan godta slik at de kan innstallere selv) og alt løser seg av messaging og facetime. De får full tilgang til alle filmer i familie-iTunesbiblioteket etc


#9

Candy Darling sa for siden:

Det Esme sa. :nemlig: Alt blir så meget bedre.


#10

Palmen sa for siden:

Det Esme sa. Da har du mye bedre kontroll på apper også.


#11

Niobe sa for siden:

Våre barn har også egne Apple-id, ja.


#12

Bluen sa for siden:

Men da kan de vel ikke spille spillene på sin egen bruker - dvs. min bruker? De må starte om igjen på nivå 1 og sånt? Dette har funka så fint på Livs telefon, men nå blir det bare kluss.


#13

Candy Darling sa for siden:

Det konmer jo an på hvordan de måler fremgang - mange bruker vel Facebook eller Game Center, og det kan du jo velge uansett?


#14

Esme sa for siden:

Som Candy sier så kan de fortsatt være på din facebookbruker. Gamecenter forsvant vel for noen os-versjoner siden?

Men en eller annen gang må de jo på egen bruker lell. Jeg byttet ungene da de var «mellom spill» på en måte.


#15

Candy Darling sa for siden:

Jeg har da et game Center? Bruker det ikke, da.


#16

Polyanna sa for siden:

Er meldinger satt opp som imessage? Da blir det bare tøys.


#17

Bluen sa for siden:

Nå sender svigermor fra svigerfars nummer også, så de har åpenbart samme problem. :gal: Kan Apple ha gjort om på denne funksjonen? Jeg tror jeg må konfigurere alt på nytt, med ny Apple ID. Hvordan går jeg fram for å starte fra scratch? Gutten trenger jo ikke bruke opp hele lagringskapasiteten på alle moras idiotiske bilder, f.eks. :sparke:


#18

Polyanna sa for siden:

Det hender det går tilbake til imessage når man oppgraderer, i hvert fall.


#19

Magica sa for siden:

Uten at dette er noe hjelp så har jeg hørt om RL-personer som har hatt problemer med sms og meldinger etter sist oppdatering i iphone.


#20

Einhyrningur sa for siden:

Hvordan gjør man dette?


#21

sindrome sa for siden:

På telefonen, Gå på Innstillinger - AppleID - Familiedeling. Der tror jeg du kan bruke legg til familiemedlem og så lage en barneappleid.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.