Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kjøtt og utløpsdato

#1

IzziCreo sa for siden:

Kaos i kjøleskapet :dåne:

Engang i blant er jeg såpass i svima når jeg handler at jeg kommer hjem med varer med dårlig dato. Dvs at jeg har sett på dato i butikken, men ment at "det er jo leeeeenge til" :gal:

Så nå har jeg 2 vakuumpakkede økologisk kjøttdeig fra Gilde med Siste forbruksdato 28. og 2 vakuumpakkede ytrefilet fra Gilde med Best før dato i går. Kyllingfiletene har eldste stekt opp, og de gikk ut i dag...

Jeg sjekker kjøttdeigen før jeg evt kaster de altså, og lukter den greit lager vi burgere eller kjøttboller. Men er det uproblematisk å fryse de når de er ferdige? Jeg tenker siden vi har pushet holdbarheten? Eller er det sånn "stekt opp så stopper forringelsen"?

Biffene vil jeg tro kanskje holder seg til i morgen? De har i tillegg Best før dato.

Hva hadde dere gjort? Jeg er superstreng på kylling, men litt mer laid back på storfe. Lukter det vondt så kastes det altså.


#2

Maverick sa for siden:

Biffene er sikkert best om en ukes tid, tenker jeg. :jupp: Kjøttdeigen hadde jeg lukta på, og helt sikkert brukt.


#3

Niobe sa for siden:

Biffen blir jo bare bedre og bedre, og kjøttdeigen hadde jeg spist så lenge den lukter normalt.


#4

IzziCreo sa for siden:

Takker for innspill!

Oppdatering: Den ene kjøttdeigen luktet helt fint - den andre ikke. Så veldig greit når vi kjente luktene mot hverandre. Produsert samtidig så det var litt artig. Vi prøver oss på biffene i morgen. I hvert fall den ene pakken - to i minus ved bordet, så da må vi nok ta den andre pakken tirsdag... Men trøster meg med det dere sier - at de bare blir bedre :nemlig:


#5

Sissel sa for siden:

Vi spiste biff i går som gikk ut for en måned siden. Utrolig mør, og kjempegod på smak. :)


#6

Stompa sa for siden:

Sannsynligvis har det vært en ørliten lekkasje i den ene pakningen sånn at atmosfæren inni er blitt ødelagt. Da reduseres holdbarheten veldig fort.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.