Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hønsefrikassé

#1

Neket sa for siden:

Jeg har impulskjøpt en høne. Den er frossen. Jeg vil ha hønsefrikassé - hva er din beste oppskrift?

Og er det noe annet lurt jeg bør prøve med høne? Den er jo ganske diger så burde vel holde en stund. :gruble:


#2

Hannah sa for siden:

Jeg brukte oppskrift på matprat. Ble veldig godt. Kanskje du har middag i to dager? Vi spiste opp hele høna på et måltid, men vi er 6 i familien. Alle likte det.


#3

Neket sa for siden:

Takk! Skal sjekke der. :jupp:



#5

Myria sa for siden:

Jeg koker høna mør i vann med løk, gulrot, selleri, hel pepper og laurbærblad. Så tar jeg ut høna, avkjøler litt og plukker av kjøttet. Kraften siler jeg og sparer litt til frikasséen og resten fryses ned til supper. Så steker jeg hakket løk mykt, drysser i litt mel og sper med kraft. Har i gulrot og poteter i terninger, purre, salt, pepper, litt karri og hønsekjøttet. Alt småkokes til grønnsakene er møre. Så tilsetter jeg fløte til slutt og lar koke opp før servering.


#6

Hondacrv sa for siden:

Å så utrolig deilig. Har hatt øyst på hønsefrikassé lenge nå. Sånn ca kor lang tid tar det å koke høna?


#7

Myria sa for siden:

Ca 2 timer. :jupp:


#8

Syrinx sa for siden:

Høns er også velegnet til å koke i trykkoker hvis man har det. Da er den mør og herlig på 30-45 minutter.


#9

Neket sa for siden:

Nå putrer høna på kjøkkenet, så blir det hønsefrikassé i morgen og hønsesuppe på tirsdag. Gleder meg. :jupp: Mannen er glad han er bortreist sier han. :mumle:


#10

Hondacrv sa for siden:

For eit nek av ein mann!!


#11

Hondacrv sa for siden:

Hjelp!! Plukk høna? Eg berre vaska ho inni og smelte ho i gryta. Eg aner verkeleg ikkje korleis eg gjer dette...


#12

Myria sa for siden:

Det bare betyr at du renser den og plukker av kjøttet etter at den er ferdigkokt. :jupp:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.