Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Tørketrommel med utlufting, men jeg har ikke utluftingshull

#1

LaBanga sa for siden:

Jeg arvet nettopp en tørketrommel fra min avdøde bestemor, og da jeg hentet den, så oppdaget jeg at det er en tørketrommel med utlufting, altså ikke kondens. Jeg har helt nytt hus, og det er ikke noe utluftingshull på vaskerommet.

Noen som vet om det er mulig å montere den uten å bore hull til utlufting? Bør jeg heller kjøpe en tørketrommel med kondens? Og hva er best å ha i et hus med balansert ventilasjon egentlig?


#2

meisje sa for siden:

Kjøp en kondenstrommel istedenfor. Vi bor i et gammelt hus uten mekanisk ventilasjon, vi har kondenstrommel pluss avfukter på vaskerommet. Det er utrolige mengder med vann som tømmes fra avfukter.


#3

Madicken sa for siden:

Du har helt sikkert utluftingshull. :nemlig:

Men dersom vaskerommet ditt ikke er utstyrt med dette, anbefaler jeg å kjøpe kondenstørketrommel.


#4

liefje sa for siden:

Du kan slippe dampen ut gjennom et vindu hvis du har det.


#5

LaBanga sa for siden:

Nope, ikke vindu. Men det er nok noen luftekanaler inni veggen et sted som går an å åpne. Spørsmålet er om jeg skal gjøre det, eller heller kjøpe en nyere kondenstørketrommel i stedet...


#6

Teofelia sa for siden:

Jeg tipper det er billigere å kjøpe ny trommel enn å tilpasse vaskerommet til den gamle. :nemlig:


#7

Tjorven sa for siden:

Alle bad har ikke utluftingskanal. Vårt har ikke det.

Jeg vil tro at kostnaden ved å få på plass utlufting fort kan bli høyere enn å kjøpe en tørketrommel med kondenstørk.


#8

Tallulah sa for siden:

Er du sikker på at den ikke har begge deler? De aller fleste tørketromler kan man velge om man vil at dampen skal gå ut eller koble slangen til en oppsamlingsbakk?


#9

Teofelia sa for siden:

Tror jeg ikke gjelder for eldre utluftingsmodeller.


#10

Tallulah sa for siden:

OK, jeg har ikke mer enn 15 års erfaring med tørketromler, så om den er over 20 år så kan det sikkert stemme.


#11

LaBanga sa for siden:

Det er hvertfall et stort hull bak, og det jeg lurte på var nettopp om det gikk an å kople på noe greier som gjør at dampen går i en slags slange og ut i avløpet for eksempel. Men det koster vel kanskje litt det også.


#12

Tallulah sa for siden:

Høres nesten ut som det mangler noe? Eller at delene hun ikke har trengt har forsvunnet. Vår har nemlig nettopp en slange som man enten kan feste opp til den oppsamlingsbakken, eller andre steder. Jeg har ikke kjempemasse erfaring altså, vi har bare hatt to tørketromler i vårt liv. Den første kjøpte vi brukt da Hiawata ble født, og ville vel i dag vært 20-25 år gammel. Den hadde begge deler, og det hadde alle andre vi så på også. Deretter kjøpte vi ny brukt for kanskje 5-6 år siden, og den er sikkert 10-15 år gammel i dag. Samme på den.


#13

-ea- sa for siden:

Hvis du finner noe navn og modellnr på den, så google det. Da finner du kanskje ut om hvilke muligheter den har.


#14

LaBanga sa for siden:

Ja, får prøve å Google. Det var et sånn sikksakkrør som gikk inn i veggen fra der den sto da jeg hentet den. Så virker som om man bare skal skru på lufterør. Men kan jo være det går an å finne noe som passer som overgang også.


#15

liefje sa for siden:

Vår er kondenstrommel hvor vannet ikke går til oppsamlingsbeholder men rett i avløpet vha slange. Utrolig greit.


#16

arrow sa for siden:

Det er mange år siden nå, men vi hadde slik tørketrommen der jeg vokste opp. Det gikk et rør til avtrekksventilen og den hadde kraftig nok sug til at det gikk fint. Jeg vet mange har et rør ut vinduet eller til avtrekksventil i veggen. Man bruker et fleksibelt rør som foldes sammen og trekkes ut, det er en type solid plast på en metall spiral, kjøpes på obs bygg. Det fins i to tykkelser, festeklyper og overganger om det trengs. Det er ti år siden jeg sist så en slik trøketrommel, men jeg vet de enda er vanlig innen storhusholding og industri.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.