Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Tilbereding av blåskjell og skummelfaktor

#1

GinaK sa for siden:

Vi er ikke så veldig fancy i matveien og lager mest traust mat og mat som metter gutta.

Min nye sjef er vill og gal og er helt sjokkskadet over at jeg ikke har smakt sjømat før.
En kveld sist uke etter arbeidstid så lagde hun blåskjellsuppe eller hva nå det kalles, til oss i administrasjonen, i kantinen på jobben.
Det var overraskende godt - og mettende. :o

Så sånn ut.

[img]https://lh3.googleusercontent.com/5Ct8OPLRCRJWLyXdi2G7qn1EPOz7C99C9VgBuhtVTLv9EU2m9elGXlLZM0XjVaCRZoM3P-mZ5WE3QYAiwQfoE1f7YQIisih9ExOp_sd7Jn_7DKiIi9icqMIureKwTfRp2iVyaEpb37uRs0IVaklvGlCE4UsoF8u-0YAyetPw6iSOb9jJ3aCiDLCVh9lcCZl1W3xCUikqUqwxLmxo3psm0pAzmGLTjcL-O0WAqmuo8i50FJUeSlE1gfNHBMrPeUXBGo8EbtRWPYc1T63tX4SmX-rnVRd6_xg_3dZ9o60vjU667aqOK7cPiKJraWrG-we-vF3nXKGadlzTuPfMXVWm7HjKer6UDuj3Y5WCIwym_qGOEk6Hsm84ygd_I9RlDKNFUImO9GCUZ9QPRx-Vpy0XvaYq9V9nZ2ZBuOMthtJQNT3NKbSggUbfOh24ZkpTo361_bAPgTclZl1IWp5L9LDuOAFMYzehvn83mzAx9x17s1xLXwziAk99L5ukxhMORXLOCX2fe5VPgFK43G92VCVZ6iGN9tL6PZArgKpy8TJYOqHI6Yjzcdn6ZkKqwvETgPsfb5fhXzTb18j-AaxztLUhz6I4DQyZGZvq9ZPZFC40EqCEyg1rEbHvwJGOckvmNRN0=w353-h626-no[/img]

På bilder jeg har sett så har det vært blåskjell i en skål og pommes ved siden av. Det har liksom ikke fristet noe særlig men hun laget en base med grønnsaker og helte over en flaske hvitvin + creme fresh og hadde spagetti oppi.

Nå er jeg litt vill og gal igjen og tenker å tørre å tilbrede dette selv til en jentekveld når jeg snart har bursdag. Men jeg har ikke peiling så må følge en oppskrift slavisk.
Og så er det dette med skumle blåskjell som ikke åpner seg. Er jo livredd for at jeg, og andre skal få vondt i magen eller bli syke. :eek:
Hva annet må jeg passe på?
Og hvordan ser man om blåskjellene er "helt fantastiske" når de ligger der i disken? :cool:

Har du en deilig og litt mettende oppskrift på en rett med blåskjell som er bankers? :vilha:


#2

Pegasus sa for siden:

De skjellene som er åpne, kaster jeg. Skrubb resten. Damp dem. De som da ikke har åpnet seg, kaster jeg. Mulig jeg er overhysterisk, men men. Plukker vi skjellene selv, sjekker vi blåskjellvarselet på nett.


#3

Lavender sa for siden:

For selvplukk, sjekk Matportalen,
www.matportalen.no/verktoy/blaskjellvarsel/

De du kjøper i butikken er stort sett oppdrett fra Rissa og kontrollert.

Jeg har mange oppskrifter, med creme fraishe, tomat eller blank. Alt er godt.


#4

Syrinx sa for siden:

Dette synes jeg er rågodt. Minner om blåskjellene de har (muligens hadde, flere år siden jeg spiste der) på Bakgården i Trondheim.

Blåskjell, type rågode

3 fedd kvitlauk
1/2 raud chili
5-6 cm sitrongras
Ingefær, på størrelse med ein stor tommel
1/2 lauk

Finhakk og fres i smør

Ha blåskjella (som du har rensa og sortert) i kjelen, hell over 1/2 boks kokosmjølk og 1-2 dl fløte (dette er ca-mål altså. Ein slant her og ein slant der.)

Damp skjella til dei opnar seg, 2-3 minutt. Ta dei ut av kjelen, sil av krafta og la den koke inn litt medan du smakar til med frisk limesaft og salt.

Hell krafta over blåskjella, dryss over raust med frisk koriander og server straks.




#7

frukt sa for siden:

:lol:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.